Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Kiwi toetje met kokosroom
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

In 20 minuten staat dit frisse toetje met kiwi en kokosroom op tafel!

Avocado dressing
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Met deze romige avocado dressing maak je je salade helemaal compleet!

Polenta spiesjes
  • Tussendoortjes
  • 35 min + 10 oventijd
  • 16 stuks
  • *

Deze Italiaanse spiesjes met gegratineerde polenta balletjes zijn een lekkere snack die goed vult

Geitenkaassouffle met asperge
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

Gevulde champignons met paprika
  • Bijgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 12 - 15 stuks
  • *

Super makkelijk vegetarisch hapje of bijgerecht van gevulde champignons met geitenkaas en paprika

Mini pavlova met appel
  • Nagerecht
  • 20 min + 60 oventijd + 60 wachten
  • 10 stuks
  • *

Heerlijk gebakje of toetje van meringue met slagroom en frisse appel

Gezonde appel trifle
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Dit gezonde gerecht met laagjes appel en yoghurt is zowel heerlijk als ontbijt of als gezond toetje

Panzanella salade met komkommer
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 tot 6 personen
  • *

Frisse Italiaanse brood salade met komkommer en tomaatjes

Quinoa salade met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 oventijd
  • 3 a 4 personen
  • *

Gezonde salade met quinoa, broccoli, kikkererwten en bomvol vitamines om je extra energie te geven.

Tofu sticks met boontjes sajoer
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Ideaal voor een dagje geen vlees: krokant gebakken tofu met sperziebonen en rijst

Bruschetta met pompoen
  • Voorgerecht
  • 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een knapperig broodje met geroosterde pompoen en salie op een laagje geitenkaas. Klinkt goed toch?

Snelle tiramisu toetjes
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 8 glazen
  • *

Super snelle tiramisu toetjes in een glaasje met laagjes room, lange vingers en frambozen.

Drie kleuren groenteschotel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 3 tot 4 personen
  • *

Leuk om te serveren als bijgerecht: schijfjes tomaat, courgette en aardappel uit de oven

Vegetarische regenboogsalade
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze kleurrijke salade met yoghurtdressing is een feestje op je bord!

Pastaschelpen met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 2 tot 3 personen
  • *

Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus

Zelfgemaakte mayonaise
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kommetje
  • *

Stap voor stap zelf mayonaise maken, als je het eenmaal hebt gedaan wil je niet meer anders.

Parmezaanse kaasbakjes met salade
  • Voorgerecht
  • 25 min + 12 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Krokante bakjes van kaas gevuld met een Italiaanse salade, glutenvrij en heel erg lekker!

Ravioli ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Snelle ovenschotel met pasta deegkussentjes, tomatensaus en verschillende groenten

Paddenstoelen truffelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Lekker als voorgerecht voor de kerst: romige soep van paddenstoelen met truffel en tijm

Boerenkool curry
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een verrassende twist met boerenkool in deze smaakvolle curry. Een makkelijk en vegetarisch recept. Perfect comfortfood voor koudere dagen.

Spruitjes met walnoten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Geniet van deze heerlijke spruitjes uit de oven, geroosterd met knapperige walnoten voor een smaakvol en gezond bijgerecht.

Gourmet recept: courgette koekjes
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Vegetarisch gourmetrecept voor courgettekoekjes met kaas en oregano

Gevulde pompoen met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

Italiaanse gnocchi roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten. Binnen 25 minuten heb je een lekker en voedzaam gerecht op tafel.