Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Vlaflip met fruit
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke toetjes met mariebiscuits, griekse yoghurt, vanillevla en fruit is een klassieke topper! Frisse verwennerij, een heerlijk toetje om van te genieten.

Mini apfelstrudel
  • Nagerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Apfelstrudel vind ik heerlijk! Deze mini apfelstrudels zijn leuk om te trakteren of als toetje met slagroom of ijs. Filodeeg rolletjes met appel, rozijnen en noten.

Knolselderijsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Romige soep van knolselderij met rozemarijn. Makkelijk om te maken en heerlijk op een koude winterse dag.

Herfstsalade met paddenstoelen
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lauwwarme salade met paddenstoelen gebakken in balsamico met cranberry's en roquefort kaas. In 20 minuutjes heb je deze lekkere salade al gemaakt.

Gemarmerd bananenbrood
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Dit gemarmerde bananenbrood is heerlijk als gezonde snack of tussendoortje!

Mediterraanse zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker gerecht van zoete aardappel uit de oven met kikkererwten, tomaat en lente-uitjes. Een lekker bijgerecht bij je avondeten.

Aardappel courgette koekjes
  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min + 30 min oven
  • 3 personen
  • *

Geraspte aardappel en courgette in de vorm van een koekje met rozemarijn, ideaal als bijgerecht

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Snelle avocado dip
  • Hapjes en snacks
  • 5 min
  • 1 portie
  • *

In maar 5 minuten maak je deze romige avocado dip met peterselie, lekker om brood of crackers in te dippen

Frisse couscous salade met mango
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse en goed gevulde couscoussalade met mango, tomaat en munt, ideaal voor bij de bbq.

Boerenkoolsalade met geitenkaas
  • Lunch recept
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Probeer eens i.p.v boerenkoolstamppot deze gezonde boerenkoolsalade met appel, geitenkaas en croutons

Broodjes met avocado en ei
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Simpel maar super lekker en gezond broodje belegd met avocado en plakjes ei, ideaal voor bij de high tea of (paas)brunch.

Mozzarella torentje met groenten
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker vegetarisch voorgerecht dat er ook nog eens super leuk uit ziet! Een smaakvol en kleurrijk mozzarella en groenten torentje.

Freekeh met pompoen en za'atar
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

Indische maiskoekjes
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 15 stuks
  • *

Lekker Indisch hapje van mais, kruiden en selderij in de vorm van een koekje gebakken in zonnebloemolie, ook wel Frikadel djagung genoemd. Deze mag niet ontbreken bij een Indische rijsttafel!

Mini courgette pizza's
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Simpele en gezonde snack van plakjes courgette belegd met jouw favoriete pizza toppings. Inclusief stap voor stap foto's en video!

Courgette frieten
  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Super lekkere krokante groentefrieten uit de oven met een zelfgemaakte pittige saus. Een lekkere snack of bijgerecht bij het avondeten. 

Vegetarische champignon balletjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 30 min opstijven
  • 12 stuks
  • *

Vegetarische balletjes gemaakt van champignons, walnoten en kaas, lekker als tapashapje of snack.

Couscous met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Herfstige couscous met frisse granaatappelpitjes en zoete pompoen en aubergine uit de oven

Gegrilde ananas van de BBQ
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 12 stuks
  • *

Lekker dessert om de bbq mee te eindigen: ananas van de grill gemarineerd met vanillesiroop en een bolletje ijs

Gefrituurde jalapeño pepers
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 8 stuks
  • *

Probeer onze verrukkelijke gefrituurde jalapeño pepers, gevuld met romige roomkaas en feta. Een lekkere snack die perfect is voor een borrel of een gezellig avondje.

Aardappeltortilla met spinazie
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

Gevulde portobello met roomkaas van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 25 min + 12 min bakken
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten

Griekse bougatsa
  • Nagerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Een heerlijk Grieks toetje van vanille custard pudding in een knapperig filodeeg jasje. Waan je in Griekenland en geniet van de mediterraanse smaak in elke hap.