Aardappelen

Aardappelen

De lekkerste aardappel recepten op een rijtje! Aardappels kun je koken, bakken, roosteren, poffen of pureren. Er zijn daarom heel veel lekkere recepten met aardappel te maken. Van een stamppot tot aardappelsalade en van ovenschotel tot aardappelsoep! Je vind ze hier allemaal.

Andijviestamppot met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Zuurkoolstamppot met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Hutspot met pittige rookworst roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Aardappelkroketjes met amandelkorst
  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • ***

Deze romige aardappelkroketjes met een extra krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Mini gehaktbroodjes met aardappeltoef
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 10 stuks
  • **

Deze feestelijke kleine meatloafs maak je in een muffinvorm en serveer je met een toef aardappelpuree

Witlofstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Hartige aardappelwafels
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • **

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Kabeljauw ovenschotel met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Vis op een bedje van aardappels en groenten in een romige kerriesaus

Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
  • Bijgerecht
  • 30 min + 10 oventijd
  • 16 stuks
  • **

Deze met roomkaas en bacon gevulde aardappeltjes zijn erg lekker als bijgerecht tijdens het kerst diner of als lekker hapje tijdens de feestdagen.

Ovenschotel met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke ovengerecht van gehakt met boontjes onder een laagje gegratineerde aardappeltjes

Salade met gegrilde tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vullende maaltijd salade met gegrilde tonijn, peultjes en aardappeltjes.

Ovenschotel met bacon en ui
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze romige ovenschotel met ui en spek is een variant op de aardappel anders

Salade met biefstuk en asperges
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere maaltijdsalade met gegrilde asperges en een gebakken biefstukje

Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Vissticks van de bakplaat met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 17 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Super makkelijke maaltijd van vis, groenten en aardappels van de bakplaat.

Traditionele aardappelgratin
  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Aardappelpannetje met tijm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk met tijm gekruide aardappels, vlees en groenten uit 1 pannetje

Ovenschotel aardappel chili
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 oventijd
  • 4-5 personen
  • **

Mexicaanse en Hollandse keuken in één: chili con carne met aardappeltjes en kaas uit de oven!

Aardappelspies van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

Kip shoarma ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 oventijd
  • 3 personen
  • **

Shoarma is niet alleen lekker in een broodje maar ook in een ovenschotel met puree en paprika.

Visschnitzels met bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Aardappelbrood met ui en tijm
  • Lunch
  • 30 min + 1 uur rijzen + 40 min oventijd
  • 1 brood
  • **

Heerlijk hartig brood op basis van aardappel en bloem. Lekker bij de borrel of een plakje als lunch.