Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bijgerechten

Bijgerechten

Vind hier bijgerechten die je makkelijk kunt combineren met een stukje vlees of vis. Denk aan bijvoorbeeld aardappels op verschillende wijze, een frisse salade of groente zoals sperziebonen, gegratineerde bloemkool of champignons. Bedenk nu zelf een complete maaltijd met deze recepten.

Varkenshaaspuntjes met paprikasaus
  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Lekker tapasrecept van gebakken varkenshaas in een romige saus van gegrilde paprika

Gevulde zoete aardappel met spek
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 55 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Deze gevulde zoete aardappels met ontbijtspek en kaas zijn een lekkere afwisseling als bijgerecht

Aardappel courgette koekjes
  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min + 30 min oven
  • 3 personen
  • **

Geraspte aardappel en courgette in de vorm van een koekje met rozemarijn, ideaal als bijgerecht

Orzo salade met pesto
  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 6 TOT 8 PERSONEN
  • *

Orzo is een kleine pastasoort die qua vorm veel op rijst lijkt, ideaal voor in een lichte pastasalade

Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus
  • Bijgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 20 STUKS
  • **

Deze gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een Oosterse rijsttafel

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 60 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis

Mini pizza's van de barbecue
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 6 STUKS
  • *

Ook zonder pizzasteen kun je op de bbq prima pizza's maken, bijvoorbeeld deze met paprika en chorizo

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Deze Griekse pastasalade met komkommer, paprika en feta is een heerlijk recept voor bij de barbecue

Maiskolven van de bbq met kokossaus
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Deze licht pittige maiskolven met romige kokossaus zijn een ideaal bijgerecht voor bij de bbq

Quinoa vissticks
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • **

Krokante vissticks in een jasje van quinoa uit de oven geserveerd met tartaarsaus

Zoete aardappel torentjes
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Knapperige stapeltjes van zoete aardappel en parmezaanse kaas, lekker bij een stukje vlees en groente

Frisse couscous salade met mango
  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Frisse en goed gevulde couscoussalade met mango, tomaat en munt, ideaal voor bij de bbq

Taartjes van aardappelpuree
  • Bijgerecht
  • 40 MIN + 10 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Met deze taartjes van aardappelpuree, rode ui en kaas zet je iets verrassend en iets lekkers op tafel!

Groene asperges van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Op zoek naar een lekker bijgerecht met groente van de barbecue? Maak deze makkelijke gegrilde asperges

Video: rode pesto
  • Bijgerecht
  • 10 MINUTEN *
  • 2 personen
  • *

Zelfgemaakte rode pesto met o.a. zongedroogde tomaatjes, lekker bij de pasta, vlees, vis of op brood

Patatas bravas
  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 40 OVENTIJD
  • 2 A 3 PERSONEN
  • **

Krokante aardappeltjes uit de oven met een zelfgemaakte licht pikante tomatensaus voor bij de tapas

Courgette frieten
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 4 PERSONEN
  • **

Super lekkere krokante groentefrieten uit de oven met een zelfgemaakte pittige saus

Pittige kipkluifjes
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 1 UUR MARINEREN + 20 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 STUKS
  • **

Deze in rode peper, honing en knoflook gemarineerde kipkluifjes maken je tapasavondje compleet

Gevulde aardappels met spekjes
  • Voorgerecht
  • 35 MIN + 15 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Varieer eens met aardappels en vul ze met een romig mengsel van spekjes en bosui

Aardappelpuree met knoflook
  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN 
  • 3 A 4 PERSONEN
  • *

Deze puree met knoflook, parmezaanse kaas en bosui is weer eens iets anders, lekker bij zowel vlees als vis

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Gevulde tomaten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Lekker bijgerecht voor de kerst: tomaten gevuld met een krokant kruidenmengsel

Gevulde aardappel met zalm
  • Voorgerecht
  • 35 MIN + 15 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Aardappels in schil gevuld met een romig mensgel van spinazie en zalm

Rosti van zoete aardappelen
  • Bijgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 3 A 4 PERSONEN
  • *

Lekker bij een stukje vlees of salade: krokante rosti met knoflook en rozemarijn

Broccoli met tomaat en muntsaus
  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Broccoli saai? Nee hoor met tomaatjes, muntsaus en nootjes zet je snel een lekkere portie groenten op tafel

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×