Bijgerechten

Bijgerechten

Vind hier de lekkerste bijgerechten voor bij je maaltijd. Bijvoorbeeld zoete aardappel friet, Aziatische komkommersalade, gevulde champignons uit de oven of haricots verts met spek. Maak je diner compleet met een heerlijk bijgerecht.

Tomatensaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min wachten
  • 400 ml
  • *

Maak zelf je eigen verse tomatensaus op basis van tomaten, knoflook en basilicum. Lekker als pastasaus bij verschillende pasta's maar ook op pizza of andere gerechten!

Vijgenjam
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 potje
  • *

Veel verse vijgen uit de tuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Witte wijnsaus
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken. Deze saus is lekker bij bijvoorbeeld vis of groenten.

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Zelfgemaakte tacosaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 400 ml
  • *

Deze zelfgemaakte tacosaus is echt zo lekker! Veel lekkerder als uit een potje en in 15 minuten klaar.

Zelfgemaakte romesco saus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

Appels in spek van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 15 min + 10 min grillen
  • 2 stuks
  • *

Een lekkere combi van zoete appels omwikkeld met knapperig zout spek en een rokerige smaak van de BBQ

Flammkuchen deeg
  • Bijgerecht
  • 15 min + 45 min rijzen
  • 4 stuks
  • *

Met dit basisrecept voor flammkuchendeeg maak je een perfecte en knapperige bodem voor al je toppings

Oosterse kipkluifjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een lekker hapje van sticky kipkluifjes, met ketjap en knoflook gemarineerd. Leuk voor bij de rijsttafel of als borrelhapje in het weekend of op een feestje. Dat valt zeker in de smaak!

Spies met ananas met spek
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Het zoete van de ananas en het zoute van het spek past perfect samen in deze lekkere barbecue spies

Thaise salade met ananas
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Pastasalade met tijm
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pastasalade met tomaat, mozzarella en tijm, deze valt bij iedereen in de smaak en is perfect voor bij de barbecue!

Griekse salade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 3 personen
  • *

Frisse Griekse salade met olijven, feta, tomaat en oregano dressing, lekker voor bij de barbecue of een stukje vlees of vis

Watermeloen salade met perzik
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

De ultieme zomerse salade met watermeloen, tomaat en perzik met een Oosterse dressing van chili en limoen.

Italiaanse salade
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella en een lekkere lichte dressing, een ideaal bijgerecht bij een stukje vlees of vis

BBQ aardappelspiesjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesen
  • *

Perfect voor de barbecue: spiesen met aardappeltjes in knoflookmarinade. Snel voor te bereiden, heerlijk gegrild en handig om te serveren. Ideaal voor een zomerse maaltijd van de grill.

Satésaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kom
  • *

Het lekkerste recept voor zelfgemaakte satésaus met maar 5 ingredienten! En het duurt maar 5 minuten om dit heerlijke basisrecept voor pindasaus te maken

Salade geitenkaas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met tomaatjes, appel geserveerd met een warme plak geitenkaas en gegarneerd met krokante spekjes

Recept voor bechamelsaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Zelf super makkelijk bechamelsaus maken, dat kan met dit basisrecept voor romige bechamelsaus. Lekker bij lasagne, pasta of ovenschotel met groenten en/of vis

Mexicaanse chicken wings
  • Bijgerecht
  • 50 min
  • 6 stuks
  • *

Deze chicken wings hebben een licht pittige marinade met Mexicaanse kruiden en toppings van mais, lente ui en limoen

Zoete aardappel friet uit de oven
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 porties
  • *

Deze zoete aardappel frietjes zijn lekker krokant en gekruid met paprika- en knoflookpoeder

Geglaceerde wortels met honing
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Heerlijk en feestelijk bijgerecht van friszoete glanzende bospeentjes met citroen en honing.

Chili con carne kruidenmix
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf een kruidenmix voor chili con carne? Nou, met dit recept maak je zonder pakjes of zakjes en met de juiste hoeveelheden een heerlijk kruidenmengsel.

Geroosterde aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd