Inspiratie

In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.

Kerstboom cupcakes
  • 09-12-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Kerst kan best stressvol zijn, je maakt vaak nieuwe dingen in de keuken en natuurlijk is er ook nog die druk dat het er feestelijk uit moet zien. Daarom deel ik deze feestmaand op mijn blog 3 foolproof bakcreaties die er spectaculair uitzien en eigenlijk niet mis kunnen gaan. In deze blog trap ik af met de kerstboom cupcakes.

3 x feestelijke voorgerechten met vis voor de Kerst
  • 06-12-2018
  • 5 reacties
  • Sandra

Wil je je kerstdiner spectaculair beginnen, maak dan een van deze feestelijke gerechtjes met makreel, tonijn of ansjovis. En ze zijn allemaal binnen 30 minuten te maken. In deze blog deel ik de recepten én vertel ik hoe je kans maakt op een tof kerstpakket van Princes.

Vegan kruidnoten; lekker & verantwoord!
  • 27-11-2018
  • 4 reacties
  • Sandra

Het is inmiddels bijna december, een maand waarin veel draait om eten en gezelligheid. En we beginnen met sinterklaas waarbij er natuurlijk veel wordt gesnoept, van chocolade letters tot marsepein en pepernoten (of kruidnoten zoals ze officieel heten).

Kookbattle: Knorr vs. eigen recept Indiase Dahl
  • 23-11-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Dahl is ideaal comfortfood om je mee op te warmen tijdens de koude dagen. Dit vegetarische gerecht uit de Indiase keuken wordt gemaakt van linzen en is op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. In deze blog (inclusief video) ga ik aan de slag met het nieuwe Knorr Natuurlijk Lekker! Wereldgerecht: Indiase Dahl. En ga ik de strijd aan met Eric die mijn eigen Dahl recept van mijn site maakt. Wie wint deze battle?

Airfryer recept: aardappeltjes en groenten met gevulde kip
  • 05-11-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Nu we sinds een paar maanden weer een Airfryer in huis hebben gebruik ik hem steeds vaker en vaker. Vooral geroosterde groenten vind ik er heerlijk uit. En die heb ik in de recept gecombineerd met lekkere kruidige aardappeltjes die echt krokant worden in de Airfryer en gevulde kip.

Heerlijke Griekse moussaka met kikkererwten
  • 29-10-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Een paar weken geleden was ik in Cyprus en at ik weer eens moussaka, dat was echt (te) lang geleden. Deze ovenschotel met aubergine, aardappel en gehakt is een van mijn favoriete gerechten, mede door de zoete kaneel waar ik dol op ben.

Tex Mex: quinoa ovenschotel met fajita kip
  • 11-10-2018
  • 5 reacties
  • Sandra

Als je aan de Tex Mex keuken denkt dan denk je vaak aan burrito’s, taco’s en enchiladas. Maar wist je dat je ook een hele lekkere quinoa ovenschotel kunt maken met een Tex Mex twist? Jazeker, en in deze blog deel ik het recept!

Mexicaanse taco’s met aardappeltjes en gehakt
  • 02-10-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Dat ik dol ben op de Mexicaanse keuken wisten jullie vast al. Maar nu heb ik deze gecombineerd met een oer-Hollands ingrediënt, namelijk de aardappel. En hoe dat uitpakt vertel ik je in deze blog inclusief recept!

Mijn verjaardagstaart: appeltaart met ananas en gember
  • 21-09-2018
  • 6 reacties
  • Sandra

Vandaag ben ik jarig! En daar hoort natuurlijk taart bij. Appeltaart is een van mijn favorieten en met de Hero gemberjam en stukjes ananas maakt dit het feestje compleet. Die combi is zo lekker fris en zoet tegelijk!

Spaghetti met geHAKtballetjes van bonen
  • 17-09-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Dat er steeds meer vegetarisch wordt gegeten en vega alternatieven komen kan je vast niet zijn ontgaan. Zelf vind ik het ook leuk en lekker om te experimenteren zonder vlees. Daarom deel ik in deze blog een pastarecept met ‘geHAKt’balletjes gemaakt met de bonen van HAK.

Camping-proof: one pot pasta bolognese met worst
  • 24-07-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Koken op de camping kan een uitdaging zijn, maar ook heel leuk! Daarom deel ik in deze blog een recept uit 1 pan, dus weinig afwas en makkelijk te maken met weinig middelen. Helemaal camping-proof dus!

Zalm piri piri bowl + gratis kookboek ‘groentefeestje’
  • 10-07-2018
  • 3 reacties
  • Sandra

Een paar maanden geleden deelde ik een kip tandoori bowl en vroeg ik mijn Insiders om ook een lekkere bowl te maken met groenten in de hoofdrol. Inmiddels is alles verzameld in een heel mooi kookboek genaamd ‘groentefeestje’. Ik vertel je er meer over in deze blog én deel het recept voor deze Zalm piri piri bowl.

Gemarineerde kipspiesjes met abrikoos van de BBQ
  • 09-07-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Wist je dat je met Hero jam veel meer kan doen dan alleen op je brood smeren? Je kunt er zelfs een heerlijke marinade van maken! En dat laat ik in deze blog zien met het recept voor gemarineerde kipspiesjes met abrikoos.

Zelfgemaakte tikka masala met kip en linzen
  • 02-07-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Er is veel verwarring over de herkomst en oorsprong van deze populaire curry. Het is een Indiaas gerecht dat zou zijn ontstaan in Groot Brittannië toen een klant de stukjes kip (tikka) te droog vond en de kok er een kruidige tomatensaus (masala) aan toevoegde.

5 x gerechten voor bij de BBQ
  • 25-06-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Op mijn site vind je heel veel lekkere barbecuerecepten. Maar ook bijgerechten mogen niet ontbreken en kunnen je BBQ-avondje net even iets leuker en lekkerder maken.

Gele curry met gegrilde kip van de Big Green Egg
  • 23-06-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Dat je met de Big Green Egg veel meer kan dan alleen barbecueën vertelde ik al in eerdere blogs. Maar nu gaan we ook de proef op de som nemen door een curry in zijn geheel te bereiden op de EGG, inclusief naanbrood. En dat was super leuk om te doen!

Flammkuchen, ananas crumble en bruschetta’s van de Big Green Egg
  • 09-06-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Bij barbecue denk je wellicht meteen aan vlees. Worstjes, burgers, kip en noem maar op. Maar dat je met de Big Green Egg ook nog voor hele andere verrassende dingen kunt gebruiken deel ik in deze blog.

Tapasrecept: pittige Spaanse empanadas met knoflookdip
  • 04-06-2018
  • 8 reacties
  • Sandra

Over heel de wereld worden empanadas gegeten. Soms in een net iets andere vorm of met een andere naam. Maar de oorsprong van deze deegpasteitjes ligt in Spanje en Portugal. Het woord emapanada komt dan ook van het Spaanse werkwoord empanar dat inpakken betekent.

Spaanse aardappelschotel uit de Airfryer
  • 24-05-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Dat de Airfryer razend populair is hoef ik denk ik niet te vertellen. In dit handige apparaat, wat denk ik nog het meest lijkt op een combi van een oven en frituur, bereid je super snel hapjes en complete maaltijden, zoals deze Spaanse aardappelschotel.

Tex Mex: 3 x tortilla muffins
  • 17-05-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Laatst deelde ik al een heerlijk receptje met jullie uit de Tex Mex keuken, namelijk een taco ovenschotel. In deze blog heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan uit deze populaire keuken, eigenlijk 3 zelfs!

Kip hoisin van de Big Green Egg
  • 16-05-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

We hebben al eerder mogen proeven en ruiken aan de Big Green Egg. We bezochten namelijk The Flavour Fair met proeverijen en demonstraties en ik gaf Eric voor zijn verjaardag een Big Green Egg workshop cadeau.

Mexicaanse hartige taart met kidneybonen
  • 11-05-2018
  • 8 reacties
  • Sandra

Bonen heb je in veel verschillende soorten en maten. Maar wat kun je er allemaal mee? Als ambassadeur van HAK ga ik daar de komende tijd antwoord op geven met een aantal lekkere recepten. En ik start met deze Mexicaanse hartige taart met kidneybonen.

Jamstengels en sandwiches voor Moederdag + inspiratie
  • 06-05-2018
  • 5 reacties
  • Sandra

Samen met Laura en Mariette maakte ik een uitgebreide moederdagbrunch met Hero Jam. En ik ben echt heel trots op het resultaat! In deze blog deel ik de recepten die tevens super snel en makkelijk te maken zijn maar waarmee moeders wel optimaal verwend worden!

3 x oranje crostini’s van zoete aardappel
  • 24-04-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Met koningsdag voor de deur leek het me een leuk idee om wat oranje hapjes te maken. En dat zijn deze lekkere en feestelijke crostini’s geworden van zoete aardappel. Lekker en ook nog verantwoord.