In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.
Eenpansgerechten zijn ideaal in de zomer, of je nu door de warmte weinig zin hebt om te koken of niet veel afwas wil op de camping. Met dit recept tover je snel en makkelijk een heerlijke roerbak op tafel met een italiaanse twist!
Nu de zomer (bijna) is aangebroken is het weer tijd voor lekkere frisse en snelle salades. Deze zijn lekker als lunch, als maaltijdsalade of voor bij de BBQ. Salades kunnen altijd! Daarom vandaag een lekkere zomerse salade met tonijn en een leuke winactie, lees snel verder.
Ik ben echt dol op aardappels, en je kunt er zo veel mee! Van pureren tot koken en bakken. In deze blog roerbak ik ze met pittig gemarineerde kip en sperziebonen. Echt een top combinatie en makkelijk te maken, ideaal voor op een doordeweekse dag.
In deze blog maak ik de winnaar bekend van de SMAECK actie, en om dat te vieren deel ik ook nog een lekker en feestelijk recept voor wraprolletjes met jullie!
Weinig tot geen tijd in de ochtend, maar toch iets lekkers ontbijten? In deze blog geef ik 5 super snelle ideetjes die in maximaal 5 minuten klaar zijn en ook eventueel meegenomen kunnen worden voor onderweg.
Op zoek naar lekkere en snelle gerechtjes voor op de paastafel? Dan heb ik 3 leuke ideetjes met de producten van Hero die snel en makkelijk te maken zijn en niet mogen ontbreken bij het paasontbijt of de paasbrunch.
In deze blog deel ik 3 lekkere hapjes bomvol smaak! Ik maakte een toastje met een heerlijke topping, Oriëntaalse komkommerrolletje en gevulde eieren met vegetarische filet Americain. En die laatste is natuurlijk ook super leuk op tafel met Pasen.
Deze heerlijke vegetarische recepten zijn ideaal voor een dagje of weekje zonder vlees of voor de doorgewinterde vegetariër. Van vegetarische risotto tot lasagne en burger.
Dit zijn 10 heerlijke cakes op een rijtje, van een appel kaneel cake tot een tulband of carrot cake. Te veel lekkers om uit te kiezen!
Nu 2018 er weer op zit vind ik het leuk om terug te kijken welke recepten het meeste zijn bekeken afgelopen jaar. Kijken jullie mee?
Tulband cake is een echte Kerstklassieker! Lekker voor bij een kopje koffie of thee tijdens de feestdagen. Hoe je hem in een handomdraai maakt en versiert vertel ik in deze blog.
Ben jij geen held of heldin in de keuken maar wil je toch een leuk en lekker kerstdiner maken? Geen probleem! Ik heb de meest makkelijke en simpele kerstrecepten op een rijtje gezet die in een handomdraai op tafel staan en geen moeilijke ingredienten bevatten.
Wellicht heb je je kerstdiner al samengesteld of heb je al plannen gemaakt hiervoor. Maar heb je ook al iets lekkers voor bij het kerstontbijt? Dan heb ik nog een lekker receptje in deze blog voor super snelle verse kerststolletjes die in 3 kwartier op tafel staan (inclusief oventijd).
Misschien weet je al wat er met het kerstdiner op tafel staat, maar heb je ook al nagedacht over iets lekkers voor bij de koffie of thee als afsluiter? Dan heb ik een hele leuke en feestelijke tip voor je: eetbare kerstboompjes van amandelkoekjes. Daar verras je je gasten pas echt mee!
Oké, deze red velvet taart ziet er spectaculair uit maar zoals ik heb beloofd is hij toch heel makkelijk te maken. Hoe? Dat vertel ik je in deze blog!
Op heel veel plaatsen in de wereld wordt Kerst gevierd. Op de ene plek met gevulde kalkoen en in andere landen bijvoorbeeld met rijstpudding of stoofschotel met lam. Daarom in deze blog een wereldrecept voor feestelijke zoete Mexicaanse empanadas én vertel ik hoe je kunt helpen om kinderen over heel de wereld een fijne Kerst te bezorgen.
Kerst kan best stressvol zijn, je maakt vaak nieuwe dingen in de keuken en natuurlijk is er ook nog die druk dat het er feestelijk uit moet zien. Daarom deel ik deze feestmaand op mijn blog 3 foolproof bakcreaties die er spectaculair uitzien en eigenlijk niet mis kunnen gaan. In deze blog trap ik af met de kerstboom cupcakes.
Wil je je kerstdiner spectaculair beginnen, maak dan een van deze feestelijke gerechtjes met makreel, tonijn of ansjovis. En ze zijn allemaal binnen 30 minuten te maken. In deze blog deel ik de recepten én vertel ik hoe je kans maakt op een tof kerstpakket van Princes.
Het is inmiddels bijna december, een maand waarin veel draait om eten en gezelligheid. En we beginnen met sinterklaas waarbij er natuurlijk veel wordt gesnoept, van chocolade letters tot marsepein en pepernoten (of kruidnoten zoals ze officieel heten).
Dahl is ideaal comfortfood om je mee op te warmen tijdens de koude dagen. Dit vegetarische gerecht uit de Indiase keuken wordt gemaakt van linzen en is op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. In deze blog (inclusief video) ga ik aan de slag met het nieuwe Knorr Natuurlijk Lekker! Wereldgerecht: Indiase Dahl. En ga ik de strijd aan met Eric die mijn eigen Dahl recept van mijn site maakt. Wie wint deze battle?
Nu we sinds een paar maanden weer een Airfryer in huis hebben gebruik ik hem steeds vaker en vaker. Vooral geroosterde groenten vind ik er heerlijk uit. En die heb ik in de recept gecombineerd met lekkere kruidige aardappeltjes die echt krokant worden in de Airfryer en gevulde kip.
Een paar weken geleden was ik in Cyprus en at ik weer eens moussaka, dat was echt (te) lang geleden. Deze ovenschotel met aubergine, aardappel en gehakt is een van mijn favoriete gerechten, mede door de zoete kaneel waar ik dol op ben.
Als je aan de Tex Mex keuken denkt dan denk je vaak aan burrito’s, taco’s en enchiladas. Maar wist je dat je ook een hele lekkere quinoa ovenschotel kunt maken met een Tex Mex twist? Jazeker, en in deze blog deel ik het recept!