Kijkje in de keuken – juni 2021

In dit maandoverzicht van de maand juni krijg je een kijkje achter de schermen, zie je welke nieuwe recepten er binnenkort online komen en deel ik nieuwe producten en leuke restaurant tips!

Ik had een leuke afspraak in het centrum van Eindhoven bij Vic kitchen, voorheen Streetfood. Een heerlijk plekje om te zitten en te genieten van diverse guilty pleasures.

Eric ging een middagje op pad met ons neefje Vigo om een hockeyoutfit uit te zoeken bij Gunnemansports in Eindhoven slaagde hij meteen! Na de zomer gaat hij namelijk op hockey.

Ik maakte weer een heleboel lekkere recepten, zo ook deze pasticcio. Dit is een soort Griekse variant op de lasagne bolognese en echt super lekker! Het vernieuwde recept deel ik binnenkort online.

Soms kan iets heel simpels ook lekker zijn. Zo eet ik regelmatig als lunch een broodje met aardbei. Klein beetje suiker erop en klaar!

We waren door vrienden uitgenodigd voor een weekendje Enkhuizen, zo mooi en idyllisch daar! Leuke huisjes, winkeltjes, mooie haven en gezelligheid. Ook hadden we een B&B helemaal in authentieke stijl.

En we maakten er ook kennis met Mr. Verna, een kwalitatieve olijfolie rechtstreeks uit Italië. En hij is er in diverse smaken zoals rode peper, basilicum en citroen. En een prachtige fles om op tafel te hebben staan.

En er was iemand jarig! Payo werd 9 jaar. Hij wordt nu toch langzaam wat ouder, hij slaapt meer en krijgt al een grijs snoetje. Helaas zijn er pas ook kwaadaardige tumoren vastgesteld, waardoor we heel verdrietig waren. Maar met een beetje geluk wordt ie ook 10, of 11.

Zoals jullie misschien al hadden gehoord hebben we iets heel tofs gelanceerd: een gratis persoonlijk weekmenu! Afgestemd op jouw voorkeuren. Je kunt zelf kiezen of er vlees, vis, vega(n) recepten in je weekmenu moeten verschijnen, of koolhydraatarm of glutenvrij. Helaas waren er een paar opstartproblemen waardoor sommige mensen geen mail ontvingen, maar dat is nu opgelost! Dus schrijf je snel in!

Uiteraard was het ook tijd voor het EK! Ik vind het altijd leuk om dit te kijken en vieren. Helaas is het Nederlandse elftal niet ver gekomen, maar deze leuke foto met mijn nichtje wil ik graag wel even delen.

Een paar jaar geleden gingen Eric en ik uiteten bij de Berlage in Eindhoven, dit was niet heel best. Maar nu zijn we weer geweest en het was fantastisch! Een nieuw interieur, eigenaar en kaart. Heerlijk gegeten en een perfecte plek in het centrum om toch lekker afgeschermd op het terras te zitten

Eric en ik vierden een weekje vakantie in eigen land. Eerst een paar dagen Veluwe en daarna zeeland. We verbleven eerst bij het Hotel Beekhuizen, echt een prachtig modern verblijf midden in de natuur. We hebben ook wilde zwijnen, herten en prachtige vogels gespot tijdens onze wandelingen.

We gingen een avond eten bij Me & Mrs P. Een restaurant in Velp waar je echt heerlijk kunt eten en zitten. Ik ging voor de gefrituurde bloemkool met couscous en vadouvan mayo.

Na 3 dagen reden we door naar vrouwenpolder in Zeeland waar we verbleven in het nieuwe hotel Breezand. Ook hier was alles perfect geregeld ben je in 10 minuten op het strand te voet.

Je hebt er diverse strandtenten waar je heerlijk kunt zitten, zo ook bij De Dam, Daar genoten we ook van een lekkere dessert van blondies met bolussen. Heftig maar wel lekker

Ik kreeg ook weer leuke en lekkere post met de nieuwste producten. Zo ook deze blikjes Batu. Deze 100% natuurlijke kombucha ken je misschien al maar hij is er nu dus in blikvorm in 3 lekkere smaken. Ideaal voor op een warm dagje en hij bevat geen suiker.

Ook de chocolade van Hands of my Chocolate ken je misschien al. Maar zij gebruiken nu traceerbare cacaomassa, zo is er makkelijk af te leiden waar deze vandaan komt en tevens worden deze boeren geholpen en gesteund door hun programma.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.