Kijkje in de keuken – juni 2021

In dit maandoverzicht van de maand juni krijg je een kijkje achter de schermen, zie je welke nieuwe recepten er binnenkort online komen en deel ik nieuwe producten en leuke restaurant tips!

Ik had een leuke afspraak in het centrum van Eindhoven bij Vic kitchen, voorheen Streetfood. Een heerlijk plekje om te zitten en te genieten van diverse guilty pleasures.

Eric ging een middagje op pad met ons neefje Vigo om een hockeyoutfit uit te zoeken bij Gunnemansports in Eindhoven slaagde hij meteen! Na de zomer gaat hij namelijk op hockey.

Ik maakte weer een heleboel lekkere recepten, zo ook deze pasticcio. Dit is een soort Griekse variant op de lasagne bolognese en echt super lekker! Het vernieuwde recept deel ik binnenkort online.

Soms kan iets heel simpels ook lekker zijn. Zo eet ik regelmatig als lunch een broodje met aardbei. Klein beetje suiker erop en klaar!

We waren door vrienden uitgenodigd voor een weekendje Enkhuizen, zo mooi en idyllisch daar! Leuke huisjes, winkeltjes, mooie haven en gezelligheid. Ook hadden we een B&B helemaal in authentieke stijl.

En we maakten er ook kennis met Mr. Verna, een kwalitatieve olijfolie rechtstreeks uit Italië. En hij is er in diverse smaken zoals rode peper, basilicum en citroen. En een prachtige fles om op tafel te hebben staan.

En er was iemand jarig! Payo werd 9 jaar. Hij wordt nu toch langzaam wat ouder, hij slaapt meer en krijgt al een grijs snoetje. Helaas zijn er pas ook kwaadaardige tumoren vastgesteld, waardoor we heel verdrietig waren. Maar met een beetje geluk wordt ie ook 10, of 11.

Zoals jullie misschien al hadden gehoord hebben we iets heel tofs gelanceerd: een gratis persoonlijk weekmenu! Afgestemd op jouw voorkeuren. Je kunt zelf kiezen of er vlees, vis, vega(n) recepten in je weekmenu moeten verschijnen, of koolhydraatarm of glutenvrij. Helaas waren er een paar opstartproblemen waardoor sommige mensen geen mail ontvingen, maar dat is nu opgelost! Dus schrijf je snel in!

Uiteraard was het ook tijd voor het EK! Ik vind het altijd leuk om dit te kijken en vieren. Helaas is het Nederlandse elftal niet ver gekomen, maar deze leuke foto met mijn nichtje wil ik graag wel even delen.

Een paar jaar geleden gingen Eric en ik uiteten bij de Berlage in Eindhoven, dit was niet heel best. Maar nu zijn we weer geweest en het was fantastisch! Een nieuw interieur, eigenaar en kaart. Heerlijk gegeten en een perfecte plek in het centrum om toch lekker afgeschermd op het terras te zitten

Eric en ik vierden een weekje vakantie in eigen land. Eerst een paar dagen Veluwe en daarna zeeland. We verbleven eerst bij het Hotel Beekhuizen, echt een prachtig modern verblijf midden in de natuur. We hebben ook wilde zwijnen, herten en prachtige vogels gespot tijdens onze wandelingen.

We gingen een avond eten bij Me & Mrs P. Een restaurant in Velp waar je echt heerlijk kunt eten en zitten. Ik ging voor de gefrituurde bloemkool met couscous en vadouvan mayo.

Na 3 dagen reden we door naar vrouwenpolder in Zeeland waar we verbleven in het nieuwe hotel Breezand. Ook hier was alles perfect geregeld ben je in 10 minuten op het strand te voet.

Je hebt er diverse strandtenten waar je heerlijk kunt zitten, zo ook bij De Dam, Daar genoten we ook van een lekkere dessert van blondies met bolussen. Heftig maar wel lekker

Ik kreeg ook weer leuke en lekkere post met de nieuwste producten. Zo ook deze blikjes Batu. Deze 100% natuurlijke kombucha ken je misschien al maar hij is er nu dus in blikvorm in 3 lekkere smaken. Ideaal voor op een warm dagje en hij bevat geen suiker.

Ook de chocolade van Hands of my Chocolate ken je misschien al. Maar zij gebruiken nu traceerbare cacaomassa, zo is er makkelijk af te leiden waar deze vandaan komt en tevens worden deze boeren geholpen en gesteund door hun programma.

Bewaar
Print
Deel

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Reacties

Laat je reactie achter

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.