Vlees recepten

Vlees recepten

Wil je een vleesgerecht op tafel zetten? Je kunt alle kanten op: vlees kun je bakken, braden, grillen, koken, stoven en stomen. Je maakt er bijvoorbeeld gehaktballen van, hamburgers, een stoofpotje of bolognesesaus. Of maak eens rendang of babi pangang. De opties zijn oneindig!

Varkenshaas met spek en ricotta
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Stukje varkenshaas omwikkeld met spek met frisse ricotta en paprika, lekker met wat groenten en aardappeltjes.

Erwten stamppot met pittige hamblokjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combi: smeuïge aardappelpuree met erwtjes en pittige gebakken hamblokjes

Broodje ragout met ham
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Dit gevulde broodje met ragout kun je eten als een lichte maaltijd of een uitgebreide lunch.

Wortelsoep met chorizo kruim
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

Ossenhaas roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Recept voor snelle roerbak van vlees en groente met een Oosters tintje

Rösti ovenschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel

Snelle basis groentesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Een snel en makkelijk recept voor heerlijke groentesoep met zelfgemaakte balletjes van rundergehakt. Traditionele, verwarmende groentesoep om lekker zelf thuis te maken. Handig voor wat extra vitamines.

Pastasalade met mango
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Een lekkere twist: verfrissende pastasalade met zoete mango, knapperige groenten en een smaakvolle dressing. Licht, kleurrijk en perfect voor warmere dagen.

Appel brie spiesjes
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 12 stuks
  • *

Dit hapje heeft het allemaal: het zoute van de proscuitto ham, het frisse van de appel en een romig plakje brie.

Broodje parmaham met granaatappel
  • Lunch recept
  • Recepten in 20 minuten
  • 2 personen
  • *

Feestelijk broodje voor de kerstbrunch met zoute parmaham, frisse granaatappel en mascarpone.

Snelle carpaccio van serranoham
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke voorgerecht van dunne plakjes serranoham en mozzarella is ideaal voor de kerst

Varkenshaas met kersen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • *

Klassieke combinatie voor tijdens kerst: met brie gevulde varkenshaas met een warme kersensaus. Feestelijk genieten met dit smaakvolle gerecht.

Gourmet recept: oriëntaalse biefstuk
  • Bijgerecht
  • 10 min + 30 min wachten
  • 4 pannetjes
  • *

Spice up je gourmetavondje met deze oriëntaalse biefstukreepjes met champignons. Heerlijk gemarineerd in ketjap, rode peper, gember en knoflook. Bak dit in je gourmetpannetje in slechts 3 à 4 minuten en geniet!

Hartig brood met ham
  • Bijgerecht
  • 30 min + 1 uur oventijd
  • 8 plakken
  • *

Lekker als lunch of bij een kopje soep: hartig brood met blokjes ham, kaas, paprika en ui. Je kunt het ook makkelijk meenemen als tussendoortje.

Geitenkaas mousse amuse
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze makkelijke en snelle geitenkaasmousse amuse. Een heerlijke combinatie van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham.

Gehaktbrood (meatloaf)
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Dit Amerikaanse gehaktbrood met een laagje BBQ saus is een heerlijke afwisseling op de Hollandse gehaktbal

Bruschetta's met brie
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 6 stuks
  • *

Deze makkelijke bruschetta’s zijn snel klaar en vormen een heerlijk voorgerecht of hapje. Met tomatentapenade, brie en serranoham. Maak het extra smaakvol met wat basilicum.

Grieks gevulde aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde aubergines op z'n Grieks! Aubergines gevuld met een heerlijk gehaktmengsel, tomaat, romige feta en smaakvolle kruiden.

Prikkers met mini hamburger
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 16 stuks
  • *

Leuke prikkers met kleine mini hamburgers, een ideaal borrelhapje om uit te delen tijdens een feestje. En makkelijk zelf gemaakt!

Ovenschotel met gehakt en brood
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 oventijd
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde ovenschotel met gehakt, paprika en prei afgedekt met stokbrood gegratineerd met kaas

Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus
  • Bijgerecht
  • 40 min
  • 20 stuks
  • *

Deze gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een Oosterse rijsttafel. Breng variatie in je maaltijd met deze eenvoudige en heerlijke balletjes.

Abrikozen borrelhapje met spek
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Met geitenkaas gevulde abrikozen omwikkeld met spek, een ideaal borrelhapje!

Italiaans gevulde puntpaprika
  • Voorgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekkere gevulde puntpaprika's met tomaatjes, parmaham, knoflook en een romige pestosaus. Geniet van deze heerlijke combinatie van smaken. Buon appetito!

Avocado bites met spek
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 16 stuks
  • *

Avocado en spek zijn elkaars beste vrienden! Combineer ze en serveer dit borrelhapje met een frisse yoghurtdip.