Bijgerechten

Bijgerechten

Vind hier de lekkerste bijgerechten voor bij je maaltijd. Bijvoorbeeld zoete aardappel friet, Aziatische komkommersalade, gevulde champignons uit de oven of haricots verts met spek. Maak je diner compleet met een heerlijk bijgerecht.

Portobello met pompoen risotto
  • Voorgerecht
  • 45 min + 5 min gratineren
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
  • Bijgerecht
  • 30 min + 10 oventijd
  • 16 stuks
  • *

Deze met roomkaas en bacon gevulde aardappeltjes zijn erg lekker als bijgerecht tijdens het kerst diner of als lekker hapje tijdens de feestdagen.

Balinese salade met sperziebonen
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • *

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese boemboe
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Courgette feta balletjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze groenteballetjes met feta zijn lekker als bijgerecht, maar ook ideaal om als hapje te serveren

Traditionele aardappelgratin
  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Groene asperge salade met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse salade van geschaafde groene asperges met een muntdressing

Gevulde portobello met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • *

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Patatas bravas van zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • *

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Zigeunersaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Zelfgemaakte sambal
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittige sambal, een smaakmaker op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap. Lekker bij de Indonesische recepten zoals nasi.

Courgette caprese
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Teriyakisaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maak je met 6 ingredienten en is heerlijk in een wokrecept met vlees en/of groenten

Witlof in bladerdeeg
  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Albondigas - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • *

Kruidige gehaktballetjes in een licht pittige Spaanse tomatensaus, een heerlijk hapje dat niet mag ontbreken bij de tapas!

Aardappeltorentjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Feestelijke torentjes van aardappelschijfjes met een zure creme en waterkers

Krokante aubergine snacks
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 1 schaaltje
  • *

Aubergine in een krokant jasje met een heerlijke frisse yoghurt saus

Gevulde puntpaprika chorizo
  • Bijgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gevulde paprika’s hebben extra veel smaak door de stukjes chorizo en zijn lekker als bijgerecht

Kerriesaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Deze saus maak je heel makkelijk zelf en is lekker bij o.a. kip en groenten

Oosterse salade met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Deze oosterse salade met taugé, mango en garnalen is heerlijk als lunch of licht hoofdgerecht

Focaccia van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 baktijd + 45 rijzen
  • 2 stuks
  • *

Wist je dat je dit Italiaanse focaccia brood ook heel goed op de BBQ kunt bakken, zo krijg je een extra krokante bodem!

Krabkoekjes (surimi)
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke kruidige en krokante koekjes gemaakt van o.a. surimi, serveer met de frisse limoen dip

Fattoush salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een frisse Libaneese broodsalade met o.a. tomaat, komkommer en radijsjes