Bijgerechten

Bijgerechten

Vind hier bijgerechten die je makkelijk kunt combineren met een stukje vlees of vis. Denk aan bijvoorbeeld aardappels op verschillende wijze, een frisse salade of groente zoals sperziebonen, gegratineerde bloemkool of champignons. Bedenk nu zelf een complete maaltijd met deze recepten.

Courgette frieten
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 4 PERSONEN
  • **

Super lekkere krokante groentefrieten uit de oven met een zelfgemaakte pittige saus

Gevulde aardappels met spekjes
  • Voorgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Varieer eens met aardappels en vul ze met een smaakvol en romig mengsel van spekjes en bosui. Een heerlijk bij- of hoofdgerecht boordevol smaak. Geniet ervan!

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Gevulde aardappel met zalm
  • Voorgerecht
  • 35 MIN + 15 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Aardappels in schil gevuld met een romig mensgel van spinazie en zalm

Rosti van zoete aardappelen
  • Bijgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 3 A 4 PERSONEN
  • *

Lekker bij een stukje vlees of salade: krokante rosti met knoflook en rozemarijn

Broccoli met tomaat en muntsaus
  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Broccoli saai? Nee hoor met tomaatjes, muntsaus en nootjes zet je snel een lekkere portie groenten op tafel

Aardappeltortilla met spinazie
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

Gevulde portobello met roomkaas van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 25 min + 12 min bakken
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten

Surinaamse snacks
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN *
  • 2 personen
  • *

2 lekkere gefrituurde Surinaamse snacks: cassave chips en bananenfrieten

Geglaceerde wortels
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 10 STUKS
  • *

Heerlijk en feestelijk bijgerecht van fris zoete glanzende bospeentjes met citroen en honing

Griekse salade in filodeeg
  • Voorgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • **

Leuk om te presenteren; bakjes van filodeeg gevuld met een Griekse salade en pittige gamba's

Wintersalade met rode kool
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Gezonde en smaakvolle winterse salade met rucola, rode kool, sinaasappel en pecannoten

Salade met vijgen
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing.

Rode uien met tijm uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Uien met tijm en knoflook uit de oven, leuk als tapas of als bijgerecht

Marokkaanse groenteschotel
  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN + 32 OVENTIJD
  • 6 PERSONEN
  • *

Lekkere kruidige groenten zoals pompoen, zoete aardappels, aubergine en feta uit de oven  

Stokbrood van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Maak met maar 3 ingrediënten een lekkere snack met mozzarella en pesto voor bij de bbq

Quesadillas van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Probeer eens deze Mexicaanse wraps met spinazie, mango en geitenkaas van de barbecue

BBQ aardappelspies
  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 30 MIN WACHTEN
  • 8 STUKS
  • *

Handige barbecuespiesen met aardappeltjes in knoflookmarinade voor op de bbq

Groene asperges in bladerdeeg
  • Bijgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker hartig pakketje van asperges omwikkeld met ham en bladerdeeg en een korstje kaas.

Gevulde puntpaprika van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 5 min bakken
  • 4 stuks
  • *

Origineel en lekker idee voor op de barbecue: puntpaprika gevuld met geitenkaas en walnoot. Boordevol smaak en eenvoudig te bereiden.

Focaccia met olijven
  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 45 WACHTEN + 30 OVENTIJD
  • 6 PERSONEN
  • **

Simpel recept voor lekkere zelfgemaakte focaccia met mozzarella, olijven en rozemarijn