![Pasta pesto en zalm met walnotenkorst + 7 tips tegen plakkerige pasta](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/12/Barilla-pasta-met-pesto_09b.jpg)
Pasta pesto en zalm met walnotenkorst + 7 tips tegen plakkerige pasta
Bij ons staat pasta minimaal 1 x per week op tafel. Pasta is er in veel verschillende vormen en maten. Maar de meest bekende is denk ik toch wel spaghetti. En daar ga ik deze keer een lekker receptje mee maken en ik geef een aantal handige tips!
6 december 2017
Sandra
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/12/Barilla-pasta-met-pesto_13.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/12/Barilla-pasta-met-pesto-11.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/12/Barilla-pasta-met-pesto_03.jpg)
- Voeg de pasta pas toe als het water goed kookt.
- Gebruik voldoende water, ongeveer 1 liter per 100 gr pasta. Hierdoor heeft de pasta voldoende ruimte om te koken.
- Voeg een snufje zout toe aan het water, dit brengt de smaak van de pasta beter naar voren.
- Houd de kooktijd vermeld op de verpakking aan voor perfect al dente pasta. De kooktijd is wel afhankelijk van de pastasoort. Spaghetti is dun waardoor hij sneller gaar is dan bijvoorbeeld penne.
- Voeg geen olie toe aan het water, dit is een fabeltje. Door te kiezen voor een hoogwaardige pasta zoals die van Barilla en de juiste hoeveelheid water kun je voorkomen dat hij aan elkaar gaat plakken.
- Bij een slechte kwaliteit pasta komt er veel zetmeel vrij waardoor de pasta gaat plakken. Daarom wordt pasta vaak afgespoeld onder de koude kraan. Bij de pasta van Barilla is dit niet nodig.
- Zorg er voor dat de saus ongeveer op hetzelfde moment klaar is als de pasta. Dan kun je hem meteen mengen en serveren anders gaart hij nog door in het vergiet.
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/12/Barilla-pasta-met-pesto-08.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/12/Barilla-pasta-met-pesto_16b.jpg)
Vind je dit leuk?
3 stemmen
Bedankt voor je stem!