Ga naar de inhoud
Pasta pesto en zalm met walnotenkorst + 7 tips tegen plakkerige pasta

Pasta pesto en zalm met walnotenkorst + 7 tips tegen plakkerige pasta

Bij ons staat pasta minimaal 1 x per week op tafel. Pasta is er in veel verschillende vormen en maten. Maar de meest bekende is denk ik toch wel spaghetti. En daar ga ik deze keer een lekker receptje mee maken en ik geef een aantal handige tips!

6 december 2017

Sandra

Het woord spaghetti komt van ‘spago’ wat in het Italiaans draadje betekent. Het wordt beschouwd als de oudste pasta soort en is zeer populair hier in Nederland.. Bij spaghetti is het belangrijk dat hij al dente gekookt wordt, dit betekent beetgaar. En je wil niet dat hij plakkerig wordt. Daarom is het o.a. belangrijk om te kiezen voor een goede pasta van hoge kwaliteit, en daar hoef je niet helemaal voor naar Italië. Ook hier in Nederland vind je het pastamerk Barilla bij Jumbo, Albert Heijn, Boon’s Markt en MCD. Dit is de meest verkochte pasta van Italië, en dat zegt natuurlijk al heel veel.
Ik heb hem zelf ook getest en ik was onder de indruk van deze pasta. De spaghetti was binnen 8 minuten perfect beetgaar en de sliertjes bleven allemaal heel. Ondanks dat je hem niet hoeft af te spoelen met koud water plakte hij niet. Naast verschillende pastasoorten heeft Barilla ook pastasauzen in hun assortiment zoals Pesto alla Genovese die ik ook gebruikte in mijn recept, of maak zelf pesto. Voor meer informatie en inspiratie voor lekkere pastarecepten kijk je op www.barilla.nl
7 tips voor de perfecte pasta:
  •  Voeg de pasta pas toe als het water goed kookt.
  • Gebruik voldoende water, ongeveer 1 liter per 100 gr pasta. Hierdoor heeft de pasta voldoende ruimte om te koken.
  • Voeg een snufje zout toe aan het water, dit brengt de smaak van de pasta beter naar voren.
  • Houd de kooktijd vermeld op de verpakking aan voor perfect al dente pasta. De kooktijd is wel afhankelijk van de pastasoort. Spaghetti is dun waardoor hij sneller gaar is dan bijvoorbeeld penne.
  • Voeg geen olie toe aan het water, dit is een fabeltje. Door te kiezen voor een hoogwaardige pasta zoals die van Barilla en de juiste hoeveelheid water kun je voorkomen dat hij aan elkaar gaat plakken.
  • Bij een slechte kwaliteit pasta komt er veel zetmeel vrij waardoor de pasta gaat plakken. Daarom wordt pasta vaak afgespoeld onder de koude kraan. Bij de pasta van Barilla is dit niet nodig.
  • Zorg er voor dat de saus ongeveer op hetzelfde moment klaar is als de pasta. Dan kun je hem meteen mengen en serveren anders gaart hij nog door in het vergiet.
Recept pasta pesto en zalm met walnotenkorst HOOFDGERECHT – 20 MIN + 15 OVENTIJD – 2 PERSONEN ** Ingrediënten: 170 gr Barilla Spaghetti no.5 1 potje Barilla Pesto alla Genovese 2 stukken zalm a 150 gr Handje walnoten ½ citroen 1 grote of 2 kleine courgettes 2 eetlepels pijnboompitten 100 gr zongedroogde tomaatjes 2 teentjes knoflook Optioneel: verse basilicum om te garneren Bereiding: Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de knoflook en de courgette hier zachtjes in aan. Hak de walnoten fijn in een keukenmachine of met een scherp mes. Meng hier ongeveer 2 eetlepels Pesto alla Genovese door en het sap van een halve citroen. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal en besmeer met het walnoten-pesto mengsel. Zet de zalm ca. 12 tot 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de spaghetti gaar in een pan met een ruime hoeveelheid water en een snufje zout. De spaghetti van Barilla hoeft maar 8 minuten te koken en plakt niet. Giet de pasta af en meng deze met de courgette. Roer hier 2 eetlepels Pesto alla Genovese door en als laatste de zongedroogde tomaten. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Serveer de spaghetti pesto met de zalm met walnotenkorst, pijnboompitten en eventueel wat basilicum. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Barilla.