Inspiratie

In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.

3 hartige Bugles vultips + recepten
  • 21-11-2015
  • reacties
  • Sandra

 Ik houd wel van een chipje en een dipje. Daarom ging ik aan de slag om drie lekkere mengsels te bedenken en te maken voor een gezellig borrelavondje of feestje. En welke chips kun je beter gebruiken om te dippen en te vullen dan Bugles? Deze zijn door hun open ronde vorm perfect hiervoor! 

Makkelijk en snel: Italiaanse roerbakpasta met ham
  • 08-11-2015
  • reacties
  • Sandra

  Vaak vraag ik aan mensen die ik ontmoet of ze ook regelmatig koken (o.a. om mijn site aan te raden ☺). Vaak krijg ik als antwoord dat ze graag iets lekkers op tafel zetten maar dat moet wel binnen 30 min klaar zijn. De een moet namelijk om 7 uur bij de voetbaltraining zijn en de ander is pas laat thuis van het werk.

Video: ovenschotel met aardappel en zalm
  • 04-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik kan geen genoeg krijgen van ovenschotels, ze zijn makkelijk, lekker en zorgen voor weinig afwas. En je kunt alvast de keuken opruimen als het gerecht in de oven staat of even een stukje lopen met de hond. Vaak verzin ik de ovenschotels zelf en soms kan ik wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld van MAGGI.

3 x pannenkoekmuffins
  • 25-10-2015
  • reacties
  • Sandra

Laatst had ik opeens zin in pannenkoeken. Ik had ze denk ik al een half jaar niet meer gegeten en vond het weer eens tijd worden. Zeker nu het herfst is krijg ik meer zin in lekker warm comfort food.

Lunchen met groentespreads + mijn 3 favo combi’s
  • 18-10-2015
  • reacties
  • Sandra

 Afgelopen jaren is mijn broodbeleg veel veranderd. Eerst at ik vaak chocopasta en hagelslag op mijn brood maar de laatste tijd ben ik meer op de hartige tour. Dit komt ook omdat ik steeds bewuster bezig ben met eten (oké, en wat volwassener ben geworden ;-)) 

Halloween heksen koekjes + decoratie tips
  • 11-10-2015
  • reacties
  • Sandra

  Halloween wordt in Nederland steeds populairder. Kinderen gaan verkleed langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen en hier en daar zie je een griezelige pompoen langs de deuren staan. Uiteraard hoort er bij Halloween ook veel zoetigheid en lekkers. Want het is trick or treat!  

Portobello's met boerenkool
  • 22-09-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu de dagen korter en kouder worden krijg ik alweer zin in stamppot met boerenkool. Maar met boerenkool kun je veel meer kanten uit.

Midden Oosterse kip met amandelroomsaus
  • 17-09-2015
  • reacties
  • Sandra

 Sinds ik de Midden Oosterse keuken ontdekt heb kan ik er geen genoeg van krijgen. Vooral niet van ingrediënten zoals gedroogd fruit en kruiden zoals ras el hanout gecombineerd met vlees en bulgur of couscous bijvoorbeeld. En daarbij lekker wat brood met hummus of labne om in te dippen.

7 x Amerikaanse recepten
  • 07-09-2015
  • reacties
  • Sandra

Als ik aan Amerika denk dan denk ik aan hamburgers, donuts en Oreo koekjes. Deze zie je dan ook terug komen in mijn Amerikaanse week. Maar ook gehaktbrood, ook wel meatloaf genoemd, en waldorf salade stonden die week op het menu. Voor nog meer lekkers uit Amerika zoals brownies en pancakes kijk je ook eens bij mijn Amerikaanse recepten.

Video: pittige aardappelschotel met kip
  • 05-09-2015
  • reacties
  • Sandra

Deze ovenschotel valt voor mij onder de term comfort food. Het recept is namelijk makkelijk te maken en doet me aan vroeger denken. Toen maakte mijn moeder vaak aardappels, vlees en groente klaar geserveerd met een roomsaus of kaassaus.

7 x Griekse recepten
  • 13-08-2015
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen week was het Griekse week op LeukeRecepten.nl. Ik had daarvoor al een hele hoop bekende Griekse recepten zoals baklava, bifteki en moussaka online staan. Maar gelukkig bied de Griekse keuken genoeg variatie en bleven er genoeg recepten over om te proberen.

Koken op de camping: roerbak met chorizo
  • 10-08-2015
  • reacties
  • Sandra

Koken op de camping kan een hele uitdaging zijn. Vaak zijn er maar 1 of 2 gaspitten en je hebt minder middelen en ingrediënten beschikbaar.

Lunchtip: toast met geitenkaas en knoflook champignons
  • 27-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu ik vanuit thuis werk besteed ik meer aandacht aan mijn lunch. Terwijl ik eerst in mijn pauze snel een broodje of cracker naar binnen werkte kan ik nu uitpakken met een omelet, tosti of een dikbelegde sandwich. Heerlijk even een verwenmomentje om 13.00 uur.  

The big Old Amsterdam cheeseburger
  • 27-07-2015
  • reacties
  • Sandra

  Ik ben gek op burgers, en dan heb ik het niet over die van de fastfood ketens maar over een zelfgemaakte hamburger met verse ingrediënten op een knapperig broodje. Ik vind een burger niet alleen lekker om te eten maar ook leuk om te maken. Vooral om verschillende ingrediënten en smaken te combineren, want daar draait het allemaal om bij een goeie burger.

Video: gevulde courgette met kip en Hüttenkäse
  • 20-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik ben laatst weer de keuken ingedoken om een video op te nemen, en deze keer niet in mijn eigen keuken maar in een professionele kookstudio met een camerateam en alles er op en er aan. Spannend maar super gaaf!

Zomerse panzanella met gemarineerde biefstuk
  • 09-07-2015
  • reacties
  • Sandra

 Panzanella is een Italiaans gerecht en werd oorspronkelijk gebruikt om restjes mee op te maken. Stukjes oud brood werden krokant geroosterd en daarna gecombineerd met bijvoorbeeld tomaatjes, basilicum en een simpele dressing van olie en azijn. Met dit recept kun je veel variëren, bijvoorbeeld met restjes uit je eigen koelkast. 

Borreltip: Aziatische crackers met 3 x snelle dip!
  • 09-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Het is weer bijna weekend dus tijd om te borrelen! En wil je dat op een originele en redelijk verantwoorde manier doen dan heb ik nu de perfecte borreltip voor jou. Dus vergeet die saaie blokjes kaas en worst en ga hip dippen met rijstcrackers, want de Aziatische keuken is helemaal hot op dit moment!  

Mijn Thai chili delight sandwich
  • 22-06-2015
  • reacties
  • Sandra

Laats plaatste ik een oproep om bloginsiders te werven die samen met mij aan de slag gaan met Hüttenkäse. Inmiddels hebben een aantal geselecteerde geluksvogels een foodpakket ontvangen met ingrediënten om thuis iets lekkers bedenken en te maken. Ook ik ging aan de slag en kreeg een pakket thuis met een fles chilisaus, volkoren broodjes en Hüttenkäse natuurlijk. 

8 x pizza zonder pizzadeeg
  • 09-06-2015
  • reacties
  • Sandra

Laatst deelde ik nog het basisrecept voor een pizzabodem met jullie. Maar als je weinig tijd hebt of geen zin om te wachten tot het deeg gerezen is dan heb ik nog een paar leuke en lekkere alternatieven voor pizza zonder deeg:

Zomerse meringuetaart met vers fruit
  • 27-05-2015
  • reacties
  • Sandra

Met deze zomerse meringuetaart haal je het zonnetje in huis! Hij is lekker fris, licht en origineel. Want een appeltaart of chocoladetaart kennen we nu wel, maar met deze meringuetaart zet je echt iets bijzonders op tafel!

BonBonBloc crunchy chocolade cake
  • 26-05-2015
  • reacties
  • Sandra

 Bij het zien en het proeven van Côte d’Or BonBonBloc komen er meteen een aantal herinneringen naar boven van vroeger. Ik weet nog goed dat mijn ouders die repen chocolade met pralinevulling bijna standaard in huis hadden liggen, in de snoepmand in de kast om precies te zijn. En dat ik af en toe er een stukje van af snoepte in de hoop dat ze het niet zouden merken en soms verdween gewoon de hele reep ;). 

3 x barbecue recepten Tex Mex style
  • 04-05-2015
  • reacties
  • Sandra

Wat geniet ik van het mooie weer de laatste tijd! Ik kon daarom ook niet wachten om de barbecue weer af te stoffen en iets lekkers op de grill te maken. Vlak voor het zonnetje de overhand begon te krijgen ontving ik een pakket van Santa Maria met o.a Tex Mex kruidenmixen, tortilla wraps en sauzen. Goeie timing, want de Tex Mex-keuken kun je prima combineren op de barbecue.  

Het aspergeseizoen is begonnen! Pasta met asperges en ei
  • 30-04-2015
  • reacties
  • Sandra

De lente is officieel begonnen! Ik ben niet alleen blij dat het nu warmer weer wordt maar ook dat er asperges verkrijgbaar zijn! Ik ben namelijk echt gek op asperges! Witte asperges worden vaak gegeten in combinatie met ham, ei en aspergesaus.

3 x zoete inspiratie voor het paasontbijt
  • 31-03-2015
  • reacties
  • Sandra

Pasen staat weer voor de deur maar ik moet bekennen dat ik niet veel bijzonders doe met Pasen. Behalve ’s morgens met het ontbijt, dan vind ik het leuk om er iets gezelligs van te maken met mooie servetten, lekkere broodjes, kleurrijke bloemen, glaasje jus, verse koffie en gekleurde eieren natuurlijk.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!