In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.
Frieten zijn al lekker, maar je kunt ze nog een tikje lekkerder maken door er je eigen kruiden aan toe te voegen. In deze blog deel ik het recept voor mijn chili knoflook frieten en maak ik lekkere hotdogs voor on te side. Echt genieten dit!
Heb jij ze al gezien in de winkel? De nieuwe producten van Becel in de smaken kokosolie & amandelolie, avocado-olie & limoenolie en als derde met walnootolie. Ik kreeg ze thuis gestuurd en heb ze uitgebreid geproefd en er natuurlijk ook lekkere recepten mee gemaakt.
Zoals jullie wellicht hebben gezien en gehoord ligt het LeukeRecepten magazine nu alweer een paar weken in de winkels. Ik heb al heel veel leuke reacties ontvangen en ook op social media verschillende gerechten voorbij zien komen uit mijn magazine.
Het is bijna zover, haal de eieren maar alvast in huis, Pasen staat voor de deur! Zelf zie ik Pasen vooral als gezellige dagen met familie en lekker eten uiteraard. De paasbrunch is hét hoogtepunt tijdens deze dagen en altijd genieten.
Vandaag geef ik een leuk ideetje waar je tijdens de paasbrunch of lunch met z’n allen van kunt genieten. En wat daarnaast ook nog eens super mooi is om te presenteren, namelijk een croissantkrans met bosbessenjam. En wat helemaal mooi is dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt.
Een goede start van de dag is heel belangrijk. Ik ontbijt daarom altijd. Soms snel met een kom yoghurt met muesli en fruit en soms wat uitgebreider met wentelteefjes, tosti of eitje.
Pizza is een van mijn favoriete gerechten! En dan het liefst met champignons en veel kaas er op. Maar wist je dat je pizza ook leuk als hapje kunt serveren? Lekker voor tijdens een borrel, avondje met vrienden of verjaardagsfeestje. En je kunt eindeloos variëren met toppings en ingrediënten.
In deze blog vind je 3 lekkere en makkelijke Aziatische recepten voor gyoza dumplings, yakitori spiesen en temaki sushi. Lekker als hapje of voor bij de rijsttafel.
Sandra heeft mij gevraagd om een ‘JaimysKitchen’ kerstmenu te maken. Best lastig vond ik dit, want het moet allemaal goed op elkaar afgestemd zijn natuurlijk. De maaltijd begin ik graag licht, met een salade, maar dan wel een bijzondere salade.
Niet alleen het kerstdiner is een hoogtepunt maar ook de kerstlunch of brunch mag feestelijk en uitgebreid gevierd worden. Want vaak ligt de focus op het avondeten tijdens de kerstdagen maar de lunch vind ik net zo belangrijk en is vaak net zo leuk en gezellig.
Tussen alle feestelijke kerstrecepten door deel ik vandaag een makkelijk recept voor doordeweeks. Maar daardoor niet minder lekker of minder speciaal. In tegendeel, dit is vanaf nu een van mijn favoriete recepten.
Brenda van Brenda Kookt trapte vorige week af met het Bosch Kerstafette menu. Ze maakte een amuse van pastinaak crème met gebakken coquille, een goeie start! En nu neem ik het stokje over en presenteer ik mijn voorgerecht: vitello tonnato rolletjes.
Nu de kerst in aantocht is heb je misschien al nagedacht over een hoofdgerecht wat je wilt serveren tijdens het kerstdiner. Misschien een kalkoen, een rollade of een lekker stukje zalm. Maar heb je ook al nagedacht over een bijgerecht?
Met de feestdagen voor de deur is er altijd wel een gezellig borrelmomentje in te plannen. Bijvoorbeeld met sinterklaas, tijdens de kerst of met oud op nieuw. Genoeg redenen dus voor een feestje :)
Kapsalon, wie kent het niet! Deze schotel met friet en een topping van shoarma, kaas en een flinke lading knoflooksaus is erg populair in de shoarmazaak.
Nu de verwarming of openhaard weer wat hoger kan en Sinterklaas voor de deur staat, is het heerlijk genieten van een kop warme chocolade melk of thee. En natuurlijk hoort daar een lekker stukje taart bij.
Budget hoeft echt niet minder lekker of minder spectaculair te betekenen. Ook met een kleine portemonnee zet je zo iets heerlijks en speciaals op tafel tijdens een etentje of met de feestdagen.
Ik had nog nooit zelf crackers gemaakt, meestal eet ik ze kant en klaar uit een pak. Maar nu ik weet dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken ga ik dit zeker vaker doen. Want ze zijn lekker en ook nog eens gezond. En ik geef 3 verantwoorde topping suggesties voor er op.
Waarom heb ik deze tiramisu cupcakes nooit eerder bedacht en gemaakt? Geen idee! Ze zijn zo lekker én heel erg leuk om te maken. Niet alleen ik was mega enthousiast over het resultaat maar ook de visite.
Een snufje peper en zout, dat zie je vaak in mijn recepten en dat van andere staan. Peper is een van de meest gebruikte specerijen ter wereld. Maar daarom niet minder bijzonder. Ik vertel je er graag meer over en heb uiteraard een lekker recept voor je bedacht met zwarte peper in de hoofdrol.
Wellicht kun je je nog herinneren dat ik een paar weken geleden een oproep plaatste waarin ik op zoek ging naar testers voor de HelloFresh Box. En tevens ook de battle aanging tegen Budgi waarin mijn team de strijd aan ging om de allermooiste foodfoto.
Vorige week was ik voor het eerst op persreis! Woehoe! Ik was namelijk gevraagd door Knorr of ik in Spanje wilde zien en proeven hoe ze ‘hun’ tomaten daar duurzaam verbouwen en verwerken.
Een hele tijd geleden maakte ik appelroosjes die heel goed bij jullie (en mij) in de smaak vielen. Dus het leek me leuk om hier een zomerse variant op te maken met perzik.