In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.
Curry is er in veel verschillende soorten en smaken en is voornamelijk afkomstig uit de Aziatische keuken. Zo heb je bijvoorbeeld Tandoori uit de Indiase keuken en Laksa uit Singapore. Maar deze keer ga ik het hebben over de verschillende Thaise curries en laat ik zien hoe je hier heel makkelijk een lekker maaltje mee kan maken, ook in de Hollandse keuken.
Vandaag is Eric jarig! Hoewel hij dit liever niet groots viert wil ik dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik heb daarom een aantal lekkere verjaardagshapjes bedacht voor een gezellig feestje!
Ik ben echt dol op stamppotjes, zeker in de winter nu het koud is buiten. En ik vind het helemaal leuk om af te wisselen met ingrediënten en een verrassende variant te maken op deze oer-Hollandse pot. Maar dan wel lekker makkelijk en zonder gedoe.
Hoe maak je deze mooie cakerol? In deze blog leg ik het stap voor stap uit zodat ook jij deze met kerst op tafel kunt zetten als het perfecte dessert!
Heb jij wel eens gehoord van een babka? Of misschien ken je het onder de naam vlechtbrood. Het is een soort combinatie van brood en cake en komt oorspronkelijk uit Polen of Ukraine.
Bij ons staat pasta minimaal 1 x per week op tafel. Pasta is er in veel verschillende vormen en maten. Maar de meest bekende is denk ik toch wel spaghetti. En daar ga ik deze keer een lekker receptje mee maken en ik geef een aantal handige tips!
Dit is typisch een gerechtje dat altijd en overal kan. Als bijgerecht bij een stukje vlees of een salade. Als tapashapje of borrelhapje tijdens een gezellig avond. Er is altijd wel een goede reden om deze loaded potato wedges te maken.
Met de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst voor de deur is het natuurlijk leuk om iets lekkers op tafel te zetten wat er ook nog eens fraai uit ziet. En dan zit je met deze feestelijke soezentoren helemaal goed! Dat hij ook nog eens vrij makkelijk te maken is laat ik in deze blog zien.
Inmiddels heb ik en hopelijk jullie ook al heel veel geleerd over suiker. In mijn vorige 2 blogs over ‘minder suiker’ vertelde ik namelijk over de risico’s hiervan en hoe je suiker kunt vervangen. Maar dan moet je ze wel eerst herkennen, en dat is niet altijd even makkelijk kan ik je vertellen.
Waar je mij ’s nachts wakker voor kunt maken is een lekkere cheesecake. Op mijn site kun je deze daarom in een heleboel vormen en smaken vinden. Maar in deze blog iets heel bijzonders, namelijk een cheesecake met een roze bosvruchten swirl.
Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je weinig inspiratie of tijd hebt om te koken, zelfs ik. Dan is een gerecht uit de oven ideaal. Met een kleine voorbereiding laat je de oven al het werk doen. Ondertussen heb jij tijd voor andere leuke dingen of gebruik je deze tijd nuttig voor het opruimen van de keuken net als ik.
In deze blog ga ik verder in op het vervangen van suikers, want hoe doe je dat en op welke manier? En hoe zit het met zoetstoffen? En ik deel uiteraard weer een lekker receptje!
Het bouwen van een salade is een serieuze zaak, want de salade moet natuurlijk goed in balans zijn. Met deze tips kun jij de perfecte (maaltijd) salade maken.
Regelmatig krijg ik vragen over suikers, calorieën of diëten. Uiteraard beantwoord ik deze graag maar wel met een goed antwoord. Want als ik google kom ik terecht in een grote berg van informatie en is het vaak verwarrend welke informatie nou klopt en welke niet.
Een van de meest populaire cocktails is de mojito. En tevens ook een van mijn favorieten. Hij komt oorspronkelijk uit Cuba en is lekker fris van smaak en vrij makkelijk zelf te maken.
Tijdens de Princes Insiders actie zijn er heel veel lekkere dingen gemaakt door mijn insiders en door mezelf. In deze derde en laatste blog deel ik weer een lekker receptje met tonijn met jullie én de winnaar!
Ik heb hele goede herinneringen aan sangria. Vooral aan de vakantie naar Gran Canaria en Mallorca. Toen zijn er flink wat liters doorheen gegaan van deze fruitige Spaanse wijn.
Laatst vertelde ik dat ik vis uit blik aan het ontdekken ben. En dat doe ik niet alleen maar samen met mijn Insiders die net als ik aan de slag gaan met de tonijn van Princes. Deze keer heb ik weer een heerlijk en makkelijk receptje voor jullie en heel veel andere lekkere ideetjes met tonijn.
Yes we zijn weer in Abruzzo geweest in Italië! Afgelopen jaar deden we er al een foodtour en gingen we langs bij verschillende restaurantjes. Dit jaar bezochten we lokale leveranciers van producten uit deze authentieke Italiaanse regio.
Vind jij lunchen met boterhammen soms een beetje saai worden? Probeer dan eens gegrilde zoete aardappelen in plaats van brood en maak er een gezonde sandwich van.
Vis uit blik, ik eet het niet zo heel vaak. Zonde, want er is zo veel lekkers mee te maken. En het is super handig want je haalt het zo uit de voorraadkast. Daarom deel ik in deze blog een heerlijk recept voor een pastaschotel met tonijn én een super leuke actie!
Ik houd er van om te picknicken zodra het zonnetje schijnt! Want wat is er nou fijner dan op een zonnige dag met een mand of tas vol met lekkers op de fiets (of auto) naar het park te gaan en te genieten. Het liefst met een fris wijntje er bij, muziek en lekkere hapjes uiteraard.
Al eerder maakte ik lekkere dingen met de CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden Basilicum aardappeltjes zoals een maaltijdsalade of een aardappeltaart. Maar nu heb ik iets compleet nieuws bedacht! Het is een experiment wat heel goed uitpakte kan ik je alvast vertellen.