Inspiratie

In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.

3 x verrassende borrelhapjes met aardappel
  • 30-05-2016
  • reacties
  • Sandra

Ben je op zoek naar een leuk en origineel borrelhapje om te serveren tijdens een feestje of verjaardag? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vergeet de toastjes en broodjes, probeer eens aardappels als basis voor je hapje met de nieuwe Potato Dipperz van Lamb Weston.

Recept aardbeientaartjes met mascarpone
  • 26-05-2016
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen week was ik uitgenodigd voor een bakworkshop bij Petit Gateau in Amsterdam. In deze Franse patisseriezaak worden de mooiste en de lekkerste kunstwerkjes met de hand gemaakt. Van macarons tot eclairs en minimini’s.

Aardappeltaart met broccoli
  • 16-05-2016
  • reacties
  • Sandra

Voor degene waarbij aardappels, groente en vlees (AVG) regelmatig op het menu staan maar toch eens iets anders willen proberen heb ik nu een lekkere aardappeltaart verzonnen. Met de bekende ingrediënten maar dan in een iets andere vorm en met een Italiaanse twist.

Smaakestafette: 3 x recepten Spa Forest Fruit
  • 10-05-2016
  • reacties
  • Sandra

Nu de temperatuur buiten de 20 graden aantikt vind ik het heerlijk om in de tuin te zitten. Ook al is deze maar piepklein. Heerlijk om even een drankje buiten in het zonnetje doen.

3 x basisrecepten voor makkelijke sauzen
  • 02-05-2016
  • reacties
  • Sandra

Vlees, pasta of groenten worden nog lekkerder in combinatie met een saus. Vaak wordt er een pakje of zakje gebruikt (wat ook kan natuurlijk). Maar met onderstaande basisrecepten laat ik zien hoe je ook heel makkelijk zelf een saus kun maken. En ook vind je er lekkere suggesties hoe je deze saus kunt gebruiken in een gerecht.

Nieuw! Aardappel basilicum roerbak met slavinken
  • 27-04-2016
  • reacties
  • Sandra

Tussen alle exotische gerechten zoals couscous, risotto en quinoa door, kan ik echt genieten van een Hollandse maaltijd. Vooral van aardappels, soms vergeet ik hoe lekker ze zijn.

10 x saladerecepten
  • 21-04-2016
  • reacties
  • Sandra

Salades heb je in veel verschillende smaken en formaten. En speciaal voor iedereen die eens iets anders wil dan de standaard salade met sla en tomaat heb ik 10 lekkere saladerecepten op een rijtje gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van sushi salade of een linzensalade met falafel. Lekker als lunch, bijgerecht of in een uitgebreide versie als hoofdgerecht. En mocht je nog meer inspiratie zoeken, kijk dan eens tussen alle saladerecepten op mijn site.

Parmezaanse friet met parmaham kroketjes
  • 07-04-2016
  • reacties
  • Sandra

Een van mijn favo snacks voor bij de patat is een kroket. En ik ben zeker niet de enige, per jaar gaan er wel 300 miljoen kroketten doorheen in Nederland*. Dat zijn er ongeveer 25 per persoon! Dit aantal haal ik niet, maar af en toe moet kunnen toch? :)

Paas kwarktaart met meringue in de vorm van een lammetje
  • 21-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Ik kijk regelmatig op Pinterest om inspiratie op te doen voor mijn recepten. Tijdens mijn zoektocht naar vrolijke ideeën voor Pasen kwam ik een lammetjes-taart tegen, super cute! Ik heb mijn eigen variant gemaakt op de taart die ik tegen ben gekomen op Pinterest. Leuk voor de kids maar ook voor volwassenen.

Snelle Paastrifle met lemoncello en macarons
  • 13-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Nog amper 2 weken en dan is het alweer Pasen. De supermarkten liggen inmiddels bomvol met het paasassortiment. En in deze blog laat ik zien dat je hiermee hele lekkere en creatieve dingen kunt maken.

Kip met zelfgemaakte satésaus, boontjes en friet
  • 13-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Ik ben niet zo dol op pindakaas, maar wel weer op satésaus. Ja, ik weet dat het een beetje gek klinkt. Want satésaus maak je heel makkelijk zelf van pindakaas. Hieronder vind je mijn recept voor satésaus, en ik verzeker je dit kan bijna niet fout gaan!

Taco friet met gehakt topping
  • 03-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Als ik moet kiezen tussen friet en taco’s dan zou dat een moeilijke keuze zijn. Het zijn beide guilty pleasures van mij, maar waarom niet combineren! En zo super slecht is deze smakelijke creatie niet eens.

Aardappelkoeken met andijvie
  • 11-02-2016
  • reacties
  • Sandra

Met aardappels kun je zo veel kanten op! Ik schreef een tijd geleden al een blog over 12 ideeën met aardappels. Nu heb ik daar nog een heerlijk idee aan toe gevoegd: aardappelkoeken.

3 x recepten met bonen
  • 05-02-2016
  • reacties
  • Sandra

De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En niet voor niets want bonen zijn super gezond. Ze zijn namelijk een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten en ideaal als je een dagje geen vlees wil eten.

Gekruide zalm met roerbakgroenten + video
  • 17-01-2016
  • reacties
  • Sandra

Zalm is een populair stukje vis en staat ook bij mij geregeld op tafel. Je kunt zalm makkelijk combineren met andere ingrediënten zoals pasta, spinazie of in een Oosters gerecht. Ook is dit roze visje snel klaar en makkelijk te bereiden. In mijn recept heb ik de zalm gemarineerd in limoensap, olie, bieslook en peterselie. Hierdoor krijgt de zalm een heerlijke frisse smaak.  

Ovenschotel met aardappels en sperziebonen
  • 14-01-2016
  • reacties
  • Sandra

Vroeger aten we thuis vaak Hollandse pot met aardappels, zeker wel 4 á 5 keer per week. Toen ik daarna op mezelf ging wonen ben ik op ontdekkingstocht gegaan en heb ik de aardappel een beetje uit het oog verloren. Maar ik heb de pieper nu weer helemaal herontdekt! Aardappels zijn zo lekker en veelzijdig!

3 x Mexicaanse hapjes
  • 14-01-2016
  • reacties
  • Sandra

Een vrijdagmiddag borrel, een gezellig feestje of etentje. Allemaal goede redenen om deze lekkere Mexicaanse hapjes op tafel te zetten. Geen saaie blokjes kaas en stukjes worst maar fingerfood hapjes om letterlijk je vingers bij af te likken!

Krokante pastinaak rösti koekjes met chili-dip + video
  • 04-01-2016
  • reacties
  • Sandra

Pastinaak is een vergeten groente die nu weer helemaal terug is van weggeweest. Deze typische winterse groente lijkt op een witte wortel met een frisse smaak die iets wegheeft van knolselderij. Je kunt pastinaak bijvoorbeeld stoven, roosteren of er puree van maken. In deze blog en video zien dat je er ook leuke rösti koekjes van kan maken die lekker zijn als bijgerecht of als hapje.

ROLO chocolade koekjes
  • 30-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik was 10 jaar toen de ROLO reclame op tv te zien was. Maar ik kan me nog goed herinneren dat iedereen het had over dat hilarische moment waarin de olifant wraak neemt op het jochie die zijn laatste ROLO zelf opat. Nananana! Mocht je de commercial gemist hebben (ik kan het me bijna niet voorstellen) dan kun je hem hier terug zien: Reclame ROLO  

Chocolademelk met Nutella
  • 28-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu de winter is begonnen, wordt het steeds kouder en vroeger donker. Wat is er dan lekkerder dan met een dekentje om je heen gewikkeld met je favoriete comfort food op de bank ploffen? Juist, daar kan niets tegenop. Mijn ultieme comfort food is chocolade. Van een boterham met chocoladepasta tot chocolate chip cookies tot een romige reep melkchocolade; mij maak je met alles blij waar chocolade in zit.

Mini red velvet cakejes met kokos
  • 14-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Red velvet cake stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Deze cake komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt nu ook hier steeds populairder. Red Velvet cake staat bekend om zijn dieprode kleur en fluweelzachte smaak. Ik ben nooit aan de cake begonnen omdat ik niet wist welke rode kleurstof geschikt was en welke hoeveelheden ik hiervan moest gebruiken. 

10 x kerstborrel recepten
  • 08-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Met Kerst wordt er net alleen veel gedineerd maar ook veel geborreld. Bijvoorbeeld met collega's op het werk, met vrienden of familie. Daarom heb ik 10 leuke en feestelijke ideetjes verzameld voor de kerstborrel uit mijn eigen receptenverzameling maar ook via Pinterst. Have fun!

Peterseliesoep met ei + video
  • 06-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu de feestdagen er aan zitten te komen mogen de recepten op mijn site ook wat feestelijker, maar zeker niet moeilijker. Dat bewijst deze peterseliesoep met gepocheerd ei en baconkruimels. Ik weet zeker dat je gasten onder de indruk zullen zijn bij het zien van dit gerecht op de menukaart of bij het serveren ervan. Maar het maken van deze soep is echt niet moeilijk.  

Makkelijke Balinese maaltijd met kipspiesjes
  • 22-11-2015
  • reacties
  • Sandra

 Een hele tijd geleden ben ik op vakantie geweest naar Bali. Naast relaxen heb ik er ook een kookworkshop gevolgd. We gingen eerst samen met een groepje en de chef-kok naar de markt om daar tientallen exotische ingrediënten te halen om vervolgens bumbu Bali te maken (een Indonesische kruidenpasta). Met een vijzel en heel veel kracht en energie plette en mixten we daarna alle kruiden en ingrediënten zoals laos, sereh en lombok tot een kruidenpasta. Deze gebruikte we vervolgens om vlees en vis mee te kruiden. 

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!