foodblog

Feta cake met olijven
  • 24-08-2013
  • 10 reacties
  • Sandra

Deze maand mag ik voor de foodblogswap een recept maken van Yellow Lemon Tree. Ik was al vaker op deze site geweest, vooral de mooie en smakelijke foto’s vielen me toen al op. Op deze foodblog deelt Maura haar 3 passie’s: eten, fotograferen en reizen, een perfecte combi toch.

Makkelijke petit fours
  • 23-07-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Petit fours zijn kleine gebakjes die meestal bestaan uit laagjes cake, botercreme en fondant of marsepein. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van chocolade, slagroom of bavarois. In deze blog laat ik zien zien hoe je heel makkelijk zelf deze schattige petit fours maakt.

Hotspot: meet Eataly Rome
  • 16-06-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Twee weken geleden heb ik een stedentrip naar Rome gemaakt. Ik was nog nooit in Rome geweest dus er was genoeg te zien en te beleven. Ik kreeg een tip van iemand om naar Eataly te gaan, een groot overdekt foodcenter waar je vollop culinaire inspiratie kunt opdoen met kookworkshops, streekproducten, kookapparatuur en eetgelegenheden. Dat klonk als een perfect uitstapje voor iemand die gek is op de Italiaanse keuken.

Review: Douwe Egberts L’OR Espresso + recept
  • 05-06-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Ik dronk eigenlijk nooit koffie totdat ik een keer een latte macchiato bestelde op het terras. Ik vond het meteen heel erg lekker, daarna ben ik overgestapt op cappuccino en gewone koffie. Tegenwoordig kan ik een lekkere espresso ook waarderen, vooral op zondagmorgen in alle rust tijdens het ontbijt.

Wanneer ben je een flexitarier + recept vega bapao
  • 25-05-2013
  • 3 reacties
  • Sandra

Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Hotspot: high tea bij Zinin ijs en chocolade
  • 12-05-2013
  • 3 reacties
  • Sandra

Een high tea is altijd lekker, maar helemaal als deze ook nog in combinatie is met chocolade en ijs. Afgelopen zaterdag ging ik met een vriendin naar Zinin in Eindhoven. Deze zaak ligt niet in het centrum maar in winkelcentrum Woensel, waar het ook prima shoppen is. In deze relatief kleine zaak kun je lunchen, chocolade en bonbons kopen en van Italiaans ijs genieten.

Blunders en tips uit mijn keuken
  • 30-04-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik veel tijd in de keuken door breng gaat er regelmatig iets mis. Maar je leert het meest van je eigen fouten. Een aantal van mijn blunders, ervaringen en tips op een rijtje:

Mijn eerste keer oliebollen bakken
  • 30-12-2012
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan, daarom heb ik vandaag voor de eerste keer oliebollen gebakken. Er gingen veel vragen door mijn hoofd; kan ik het beste verse of gedroogde gist gebruiken? In wat voor olie moet ik ze bakken? Hoe kan ik het beste krenten of appel toevoegen?

Welkom op Leuke Recepten
  • 30-12-2012
  • 3 reacties
  • Sandra

Mijn allereerste blogartikel op LeukeRecepten waar ik mezelf voorstel