Deze zomer hoef je je absoluut niet te vervelen met deze foodfestivals waar eten, gezelligheid en muziek centraal staan. Vooral foodtrucks zijn op dit moment razend populair en trekken het land door met allerelei lekkernijen aan boord. Ook leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe foodfestivals in opkomst zijn. Check hier alle datums en info van 15 bekende en nieuwe foodfestivals van 2015:
Wat geniet ik van het mooie weer de laatste tijd! Ik kon daarom ook niet wachten om de barbecue weer af te stoffen en iets lekkers op de grill te maken. Vlak voor het zonnetje de overhand begon te krijgen ontving ik een pakket van Santa Maria met o.a Tex Mex kruidenmixen, tortilla wraps en sauzen. Goeie timing, want de Tex Mex-keuken kun je prima combineren op de barbecue.
De lente is officieel begonnen! Ik ben niet alleen blij dat het nu warmer weer wordt maar ook dat er asperges verkrijgbaar zijn! Ik ben namelijk echt gek op asperges! Witte asperges worden vaak gegeten in combinatie met ham, ei en aspergesaus.
Eind maart was ik samen met een klein twinigtal foodbloggers te gast in Leeuwarden voor een Friese foodtour. Hier lees je wat ik allemaal beleefde in het eerste deel van deze foodtour, nu gaan we verder met deel 2:
Ik ga iemand blij maken! Ik geef namelijk een toffe shopper cadeau aan Lindsey . Want geven is natuurlijk leuker dan krijgen. En jij kunt zelf ook iemand blij maken met z’n leuke shopper d.m.v. de Optimel Puur actie (of gewoon zelf houden kan natuurlijk ook). Lees mee…
Sinds kort ben ik weer verslaafd aan Pinterest en daar kom ik vele leuke ideeën tegen, zoals deze aardappelchips uit de magnetron. Ik gebruik de magnetron niet vaak, maar daar kan na dit experiment verandering in komen!
Overal poppen er, letterlijk en figuurlijk, nieuwe soorten granen en zaden op. En zelfs ik zie door de bomen af en toe het bos niet meer. Daarom leek het me handig om een aantal populaire granen en zaden zoals freekeh, quinoa en amaranth op een rijtje te zetten, lees mee:
Een tijdje terug plaatste ik een Weight Watchers proof recept voor biefstuk met champignonsaus , hierbij vertelde ik al een beetje hoe Weight Watchers werkt. Om jullie ook het resultaat te laten zien heb ik mijn moeder geïnterviewd, zij is de afgelopen zes maanden namelijk 12 kilo afgevallen met Weight Watchers, super knap toch!
Eind maart was ik samen met een klein twinigtal foodbloggers te gast in Leeuwarden voor een Friese foodtour. Ik, als zuiderling, kom bijna nooit in het noorden van het land dus ik was erg benieuwd wat er daar allemaal te beleven en te proeven viel, en dat was niet niks! Zo aten we er Fryske bapao broodjes, reisde we rond in een bus met een kalf en een kip en sloten we de dag af met gebakken stierenballen!
Pasen staat weer voor de deur maar ik moet bekennen dat ik niet veel bijzonders doe met Pasen. Behalve ’s morgens met het ontbijt, dan vind ik het leuk om er iets gezelligs van te maken met mooie servetten, lekkere broodjes, kleurrijke bloemen, glaasje jus, verse koffie en gekleurde eieren natuurlijk.
Wie mij op Facebook volgt of de nieuwsbrief ontvangt heeft waarschijnlijk al gezien dat ik sinds kort ook kookvideo's maak. Soms zijn er namelijk dingen die ik lastig kan uitleggen d.m.v. tekst zoals het vouwen van empanada's of spring rolls. En op video kun je dit makkelijk laten zien
Zet een kom aardappel wedges voor mijn neus en hij is binnen een minuut op! Ik vind ze zelfs lekkerder dan een portie frieten, je proeft namelijk de aardappel beter. En het is bovendien een gezondere keuze dan frieten uit frituurolie.
Ik kan niet wachten tot de winter voorbij is en ik lekker buiten kan eten aan mijn nieuwe tuintafel. Lekker genieten van het lente zonnetje met een wijntje in mijn hand. Nog mooier zou het zijn om op een terrasje te zitten in Italië en te genieten van de Italiaanse zon en wijn. Lees snel verder hoe dit misschien werkelijkheid kan worden…
Als foodie ben ik vaak op zoek naar bijzondere producten. Ik kan helemaal enthousiast raken van een nieuwe soort granen, kruiden of groenten. Ook op vakantie vind ik het leuk om lokale gerechten te proeven en op markten rond te snuffelen. Oké, ik moet eerlijk toegeven dat ik de haggis in Schotland heb overgeslagen.
Wat vind je van mijn valentijnstaart? Mooi hè! Daar zal Eric vast blij mee zijn. Wil jij jouw Valentijn zaterdag ook verrassen met z’n mooie hartjestaart, lees dan snel verder hoe je deze heel makkelijk zelf maakt.
Als je regelmatig op leukerecepten.nl komt dan heb je misschien al opgemerkt dat ik een lichte geitenkaasverslaving heb. Ik vind het heerlijk! Vooral door een salade, bij gegrilde groenten of door de pasta en nu heb ik nog iets lekkers ontdekt! Geitenkaas op een broodje. Echt geniaal, want op een gewoon broodje kaas ben ik als foodie al snel uitgekeken.
Over een paar dagen is het alweer zo ver: valentijnsdag! Ik vind het best lastig... koop ik wel of geen kado? Misschien een lief kaartje schrijven dan? Maar ik heb gemerkt dat een lekker dineetje het meeste gewaardeerd wordt en dat liefde wel degelijk door de maag gaat (bij Eric athans ☺).
Het is weer de periode van de goede voornemens! Doe jij er aan? Misschien wil je meer gaan bewegen of een paar kilootjes verliezen? Ik wil iets meer gaan sporten, over een maandje ga ik namelijk op vakantie. En ik krijg het toch een beetje benauwd van het idee om weer een bikini aan te trekken na alle dikke wintertruien.
Quinoa, je kunt er bijna niet meer omheen! Ik kom het regelmatig tegen op verschillende foodsites, op de menukaart in restaurants en ook in de supermarkt heeft quinoa een plek in de schappen veroverd.
Laatst konden jullie al lezen hoe mijn ochtendritueel er uit zien op een drukke doordeweekse dag. Nu is het tijd voor een ontspannen ochtend in het weekend. Ontbijten op zaterdag of zondagmorgen is een van de dingen waar ik erg naar uitkijk.
Wil jij 2015 gezond beginnen (en eindigen)? Met deze tips en wat kleine aanpassingen in je voedingspatroon eet je een stuk gezonder zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken
Om meteen aan de slag te gaan met de goede voornemens begin ik dit jaar met een light recept. Light recepten zijn gerechten die niet meer dan 500 calorieen bevatten en bovendien veel voedingstoffen bevatten.
Vaak krijg ik van bekenden de vraag of ik nog leuke tips of recepten heb voor het kerstdiner. De kerstrecepten moeten wel speciaal zijn en er feestelijk uit zien. Maar vooral niet al te moeilijk zijn en geen uren duren. Voor deze mensen heb ik hét ideale kerstrecept: zalm in bladerdeeg met spinazie en Boursin.
Veronique is kok bij Hotel Groot Welsden en weet als geen ander welke smaken goed bij elkaar passen en dat een goede timing heel belangrijk is. Speciaal voor LeukeRecepten stelde ze een lekker kerstmenu samen en maakte ze 3 feestelijke gangen. Hieronder geeft ze ook nog een aantal handige tips prijs die je een heel eind op weg helpen met dit kerstdiner.