foodblog

Het feestelijke kerstmenu van Veronique
  • 15-12-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Veronique is kok bij Hotel Groot Welsden en weet als geen ander welke smaken goed bij elkaar passen en dat een goede timing heel belangrijk is. Speciaal voor LeukeRecepten stelde ze een lekker kerstmenu samen en maakte ze 3 feestelijke gangen. Hieronder geeft ze ook nog een aantal handige tips prijs die je een heel eind op weg helpen met dit kerstdiner.

Het feestelijke kerstmenu van Sandra
  • 12-12-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Speciaal voor de kerst heb ik een heerlijk 3 gangen kerstmenu samengesteld. Want dat is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel lekkere kerstrecepten maar welk voorgegecht past nou goed bij welk hoofgerecht? En hoe krijg je alles op tijd klaar? En dan zijn er natuurlijk nog diëten en wensen van de gasten.

Tagliatelle met pompoen
  • 03-12-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik niet van koud en guur weer houd, ben ik toch dol op de laatste maanden van het jaar. Dit komt omdat er dan weer volop paddenstoelen, stoofperen, en pompoenen beschikbaar zijn. De afgelopen tijd heb ik dan ook heel wat lekkere gerechten met deze ingrediënten gemaakt.

Lasagne maken van restjes groenten
  • 17-11-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Afgelopen woensdag was het weer zo ver, de groentela van mijn koelkast puilde uit. Tijd om te inventariseren en lekker te gaan koken! Want ook met restjes groenten zet je de lekkerste gerechten op tafel. Weggooien is zonde! 

Review: Kwekkeboom snacks uit de oven
  • 27-10-2014
  • 9 reacties
  • Sandra

  Knapperige snacks uit de oven, kan dat? Van Kwekkeboom kreeg ik een pakket thuis bezorgd met hapjes voor in de oven om dat uit te testen. Er zaten verpakkingen in met Kaashapjes, Bitterballen en Croquetten. Lees snel verder om te zien of ze hun krokant garantie waar kunnen maken.  

100% gezelligheid, 0% alcohol
  • 12-10-2014
  • 2 reacties
  • Sandra

Ik vind het heerlijk om af en toe te borrelen. Geen groot feest maar gewoon gezellig wat hapjes en drankjes op tafel, al is het maar om het weekend te vieren. Afgelopen zondag was het weer zo ver, ik had nog wat chipjes, pistachenootjes en olijven over van mijn verjaardag van vorige week en ik had Jillz Red 0% in huis… de borrel was compleet!  

5 x zelf kruidenmixen maken
  • 28-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

  Het is heel makkelijk om verschillende kant en klaar kruidenmixen in de winkel te kopen. Maar vaak heb je zelf (zonder te weten) al de ingrediënten in huis om deze smaak te creëren.

Haal alles uit je groente, maak er soep van!
  • 26-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Een aantal dagen geleden ontving ik van Honig een soeppan met daarbij een uitdaging om te laten zien dat je van restjes groenten prima een lekker soepje kan maken. Want wist je dat bijna de helft van de Nederlanders wekelijks restjes groenten weggooit, zonde toch!

Burger met kip, bacon en avocado
  • 21-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Dit moeten jullie proeven! Ik heb vorige week mijn ultimate favorite burger gemaakt. Voordat ik ging beginnen heb ik nagedacht hoe de ultieme burger moet smaken. Het is denk ik vooral de combinatie van ingrediënten en smaken op je broodje want die moeten in balans zijn.

Hoe maak je de lekkerste cappuccino? Tips + recept
  • 17-09-2014
  • 12 reacties
  • Sandra

Ik kan heel erg genieten van een goede kop cappuccino, vooral op het terras of in een restaurant. Maar ook in het weekend houd ik er van om wakker te worden met een lekkere kop zelfgemaakte cappuccino. Een verse kop cappuccino bereiden is niet moeilijk, hieronder laat ik je in 5 stappen zien hoe ik hem het liefst maak.

12 x de beste barbecue tips van Eric
  • 30-07-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Eigenlijk kook ik bijna altijd, maar als het mooi weer is en de bbq gaat aan dan neemt Eric het roer over. Ik mag dan niet eens in de buurt van de barbecue komen, laat staan het vlees draaien.

4 x smoothies en sapjes uit de sapcentrifuge
  • 17-07-2014
  • 2 reacties
  • Sandra

Om me heen zie ik steeds vaker smoothies en juices opduiken. Logisch, want het is lekker, gezond en makkelijk te maken. Een smoothie is ideaal als ontbijt of als tussendoortje en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt hem maken op basis van fruit en yoghurt maar ook ijs, groenten en kruiden zijn niet vreemd in een smoothie.

Starbucks Skinny Latte binnen handbereik
  • 16-06-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Ben jij ook een fan van de Starbucks koffie? Dan moet je zeker even verder lezen. Je hoeft nu niet meer langs een Starbucks vestiging om te kunnen genieten van een heerlijke verkoelende Skinny Latte. Hij ligt net als de Seatle Latte, Caramel Macchiato en de Chocolate Mocha in het zuivelschap van de supermarkt of in de koeling van de benzinestations.  

Hoe maak je een antipasti schotel?
  • 24-05-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Antipasti zijn Italiaanse hapjes die voor de maaltijd genuttigd worden. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Het zijn lichte ingrediënten die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken.

Getest: McDonald’s Iced Fruit Smoothies
  • 16-05-2014
  • 2 reacties
  • Sandra

De zomer staat voor de deur en daar horen natuurlijk ijskoude drankjes bij. Tijdens het shoppen of onderweg kun je nu ook genieten van een verfrissende smoothie. Bij de McDonald’s verkopen ze sinds kort namelijk Iced Fruit Smoothies. Je kunt er dus niet alleen terecht voor een hamburger met frietjes maar ook voor een verkoelend en fruitig tussendoortje.

Paasbagels met roomkaas en rosbief
  • 08-04-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Bij ons ligt er altijd wel een doosje roomkaas in de koelkast. Ik vind het heerlijk op een stukje brood, toastje of om een lekkere roomsaus mee te maken. Speciaal voor Pasen maakte ik 2 heerlijke recepten met Boursin roomkaas.

Light recept: frieten van zoete aardappel met kipspies
  • 11-02-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Na de light lasagne van de vorige keer heb ik nu een recept voor light frietjes. Frieten staan bij bijna iedereen wel op zijn of haar favorieten lijstje. Zo ook bij mij, en dan het liefst met een dikke klodder mayo.

Vanillebroodjes met cranberries
  • 19-01-2014
  • 9 reacties
  • Sandra

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie.

Introductie workshop stoomoven
  • 05-12-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de  magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden.  Bij Brugman keukens adviseerde ze ons om een stoomoven te nemen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Want kan een stoomoven nou een magnetron vervangen en wat kan ik er nog meer mee?

Hotspot: Feelgood market
  • 20-11-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

Al een paar keer stond ik op het punt om naar de FeelGood market in Eindhoven te gaan. Ik had gehoord dat deze markt niet alleen gezellig is maar ook vooral bekend staat om de lekkere en culinaire hapjes en producten. Alle kraampjes op deze markt staan in het teken van duurzaamheid, creativiteit, originaliteit en ambachtelijkheid.

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
  • 31-10-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Hondenkoekjes maken
  • 02-10-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Op 4 oktober worden bijna alle huisdieren in het zonnetje gezet. Dit keer wordt ons hondje ook op een culinaire wijze verwend, namelijk met zelfgemaakte hondenkoekjes.

Mijn eerste eigen gemaakte verjaardagstaart met fondant
  • 24-09-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Afgelopen zaterdag was ik jarig! Alweer 27 jaartjes oud geworden. Al een lange tijd wilde ik graag een biscuittaart maken en decoreren met fondant maar toch bleef ik het maar uitstellen. Ik heb namelijk nog niet zoveel ervaring met decoreren, fondant en taarten doorsnijden etc. Maar wat zien die taarten er toch altijd mooi uit! Dat moest mij toch ook wel lukken?

Hotspot: Marokkaans restaurant Chomicha
  • 03-09-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoewel ik nog niet zo heel lang bekend ben met de Marokkaanse keuken, behoort deze wel al tot mijn favorieten. Ik ben gek op couscous en gerechten met kaneel en abrikozen. Tijd om eens te gaan proeven bij het Marokkaanse restaurant Chomicha op de Kruisstraat in Eindhoven.