foodblog

Zalmrollade + 7 vragen over duurzame vis
  • 22-06-2014
  • 2 reacties
  • Sandra

Ik wil graag de aandacht vragen voor duurzame vis, met name uit Alaska. Alaska is namelijk al meer dan 50 jaar wereldleider in de duurzame visserij. Maar hoe weet je wanneer vis duurzaam gevangen is en waar moet je op letten bij het kopen van vis? 

Starbucks Skinny Latte binnen handbereik
  • 16-06-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Ben jij ook een fan van de Starbucks koffie? Dan moet je zeker even verder lezen. Je hoeft nu niet meer langs een Starbucks vestiging om te kunnen genieten van een heerlijke verkoelende Skinny Latte. Hij ligt net als de Seatle Latte, Caramel Macchiato en de Chocolate Mocha in het zuivelschap van de supermarkt of in de koeling van de benzinestations.  

Hoe maak je een antipasti schotel?
  • 24-05-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Antipasti zijn Italiaanse hapjes die voor de maaltijd genuttigd worden. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Het zijn lichte ingrediënten die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken.

Getest: McDonald’s Iced Fruit Smoothies
  • 16-05-2014
  • 2 reacties
  • Sandra

De zomer staat voor de deur en daar horen natuurlijk ijskoude drankjes bij. Tijdens het shoppen of onderweg kun je nu ook genieten van een verfrissende smoothie. Bij de McDonald’s verkopen ze sinds kort namelijk Iced Fruit Smoothies. Je kunt er dus niet alleen terecht voor een hamburger met frietjes maar ook voor een verkoelend en fruitig tussendoortje.

Paasbagels met roomkaas en rosbief
  • 08-04-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Bij ons ligt er altijd wel een doosje roomkaas in de koelkast. Ik vind het heerlijk op een stukje brood, toastje of om een lekkere roomsaus mee te maken. Speciaal voor Pasen maakte ik 2 heerlijke recepten met Boursin roomkaas.

Light recept: frieten van zoete aardappel met kipspies
  • 11-02-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Na de light lasagne van de vorige keer heb ik nu een recept voor light frietjes. Frieten staan bij bijna iedereen wel op zijn of haar favorieten lijstje. Zo ook bij mij, en dan het liefst met een dikke klodder mayo.

Vanillebroodjes met cranberries
  • 19-01-2014
  • 9 reacties
  • Sandra

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie.

10 x recepten met rode biet
  • 08-01-2014
  • 2 reacties
  • Sandra

Ik ben dol op rode bieten, vroeger al. Toen at ik ze uit een potje maar tegenwoordig kies ik er steeds vaker voor om ze vers klaar te maken. In deze blog 5 lekkere recepten met bieten.

Introductie workshop stoomoven
  • 05-12-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de  magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden.  Bij Brugman keukens adviseerde ze ons om een stoomoven te nemen. In het begin wist ik niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Want kan een stoomoven nou een magnetron vervangen en wat kan ik er nog meer mee?

Hotspot: Feelgood market
  • 20-11-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

Al een paar keer stond ik op het punt om naar de FeelGood market in Eindhoven te gaan. Ik had gehoord dat deze markt niet alleen gezellig is maar ook vooral bekend staat om de lekkere en culinaire hapjes en producten. Alle kraampjes op deze markt staan in het teken van duurzaamheid, creativiteit, originaliteit en ambachtelijkheid.

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
  • 31-10-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Hondenkoekjes maken
  • 02-10-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Op 4 oktober worden bijna alle huisdieren in het zonnetje gezet. Dit keer wordt ons hondje ook op een culinaire wijze verwend, namelijk met zelfgemaakte hondenkoekjes.

Mijn eerste eigen gemaakte verjaardagstaart met fondant
  • 24-09-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Afgelopen zaterdag was ik jarig! Alweer 27 jaartjes oud geworden. Al een lange tijd wilde ik graag een biscuittaart maken en decoreren met fondant maar toch bleef ik het maar uitstellen. Ik heb namelijk nog niet zoveel ervaring met decoreren, fondant en taarten doorsnijden etc. Maar wat zien die taarten er toch altijd mooi uit! Dat moest mij toch ook wel lukken?

Hotspot: Marokkaans restaurant Chomicha
  • 03-09-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoewel ik nog niet zo heel lang bekend ben met de Marokkaanse keuken, behoort deze wel al tot mijn favorieten. Ik ben gek op couscous en gerechten met kaneel en abrikozen. Tijd om eens te gaan proeven bij het Marokkaanse restaurant Chomicha op de Kruisstraat in Eindhoven.

Feta cake met olijven
  • 24-08-2013
  • 10 reacties
  • Sandra

Deze maand mag ik voor de foodblogswap een recept maken van Yellow Lemon Tree. Ik was al vaker op deze site geweest, vooral de mooie en smakelijke foto’s vielen me toen al op. Op deze foodblog deelt Maura haar 3 passie’s: eten, fotograferen en reizen, een perfecte combi toch.

Makkelijke petit fours
  • 23-07-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Petit fours zijn kleine gebakjes die meestal bestaan uit laagjes cake, botercreme en fondant of marsepein. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van chocolade, slagroom of bavarois. In deze blog laat ik zien zien hoe je heel makkelijk zelf deze schattige petit fours maakt.

Hotspot: meet Eataly Rome
  • 16-06-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Twee weken geleden heb ik een stedentrip naar Rome gemaakt. Ik was nog nooit in Rome geweest dus er was genoeg te zien en te beleven. Ik kreeg een tip van iemand om naar Eataly te gaan, een groot overdekt foodcenter waar je vollop culinaire inspiratie kunt opdoen met kookworkshops, streekproducten, kookapparatuur en eetgelegenheden. Dat klonk als een perfect uitstapje voor iemand die gek is op de Italiaanse keuken.

Vaderdag ontbijt taartje met bacon
  • 12-06-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Omdat het zondag vaderdag is heb ik een lekker en stevig ontbijtje (of lunch) hiervoor bedacht. Bij mannenvoedsel denk ik aan hamburgers, pasta, biefstuk en spek met eieren. Zo kwam ik op het idee om dit hartige taartje te maken gevuld met tomaat, bacon en eieren.

Review: Douwe Egberts L’OR Espresso + recept
  • 05-06-2013
  • 5 reacties
  • Sandra

Ik dronk eigenlijk nooit koffie totdat ik een keer een latte macchiato bestelde op het terras. Ik vond het meteen heel erg lekker, daarna ben ik overgestapt op cappuccino en gewone koffie. Tegenwoordig kan ik een lekkere espresso ook waarderen, vooral op zondagmorgen in alle rust tijdens het ontbijt.

Wanneer ben je een flexitarier + recept vega bapao
  • 25-05-2013
  • 3 reacties
  • Sandra

Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Hotspot: high tea bij Zinin ijs en chocolade
  • 12-05-2013
  • 3 reacties
  • Sandra

Een high tea is altijd lekker, maar helemaal als deze ook nog in combinatie is met chocolade en ijs. Afgelopen zaterdag ging ik met een vriendin naar Zinin in Eindhoven. Deze zaak ligt niet in het centrum maar in winkelcentrum Woensel, waar het ook prima shoppen is. In deze relatief kleine zaak kun je lunchen, chocolade en bonbons kopen en van Italiaans ijs genieten.

Blunders en tips uit mijn keuken
  • 30-04-2013
  • 4 reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik veel tijd in de keuken door breng gaat er regelmatig iets mis. Maar je leert het meest van je eigen fouten. Een aantal van mijn blunders, ervaringen en tips op een rijtje:

8 x creatief met een muffinbakblik
  • 10-03-2013
  • 13 reacties
  • Sandra

Ik heb al vrij veel verschillende muffins gebakken in mijn leven, met chocolade, met appel, met kaneel, met noten enzovoort. Maar afgelopen week zag ik een afbeelding van mini appeltaartjes, wat zagen die er lekker en schattig uit. Dat moest ik ook proberen! 

Mijn eerste keer oliebollen bakken
  • 30-12-2012
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan, daarom heb ik vandaag voor de eerste keer oliebollen gebakken. Er gingen veel vragen door mijn hoofd; kan ik het beste verse of gedroogde gist gebruiken? In wat voor olie moet ik ze bakken? Hoe kan ik het beste krenten of appel toevoegen?