Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Taartje met rode uien

Heerlijk hartig bladerdeeghapje met rode ui en pesto
Ingrediënten
4 vellen bladerdeeg
Scheutje olijfolie
200 gr rode uien
2 eetl pesto
Zout en peper
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bladerdeegvellen uit elkaar en steek met een glas of steekvorm een rondje uit het bladerdeeg van ongeveer 12 cm doorsnede. Leg deze op een ingevette bakplaat. Hak de rode uien grof en bak deze ongeveer 5 min in een pannetje met wat olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout. Besrijk de bladerdeegrondjes met wat pesto en verdeel de gebakken rode uien hierover. Bak de taartjes ongeveer 15 min in de oven todat ze goudbruin zijn.
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas