Inspiratie

In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.

Het aspergeseizoen is begonnen! Pasta met asperges en ei
  • 30-04-2015
  • 41 reacties
  • Sandra

De lente is officieel begonnen! Ik ben niet alleen blij dat het nu warmer weer wordt maar ook dat er asperges verkrijgbaar zijn! Ik ben namelijk echt gek op asperges! Witte asperges worden vaak gegeten in combinatie met ham, ei en aspergesaus.

3 x zoete inspiratie voor het paasontbijt
  • 31-03-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Pasen staat weer voor de deur maar ik moet bekennen dat ik niet veel bijzonders doe met Pasen. Behalve ’s morgens met het ontbijt, dan vind ik het leuk om er iets gezelligs van te maken met mooie servetten, lekkere broodjes, kleurrijke bloemen, glaasje jus, verse koffie en gekleurde eieren natuurlijk.

Voorproefje op de lente: mijn favo Italiaanse wijnen
  • 24-02-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

  Ik kan niet wachten tot de winter voorbij is en ik lekker buiten kan eten aan mijn nieuwe tuintafel. Lekker genieten van het lente zonnetje met een wijntje in mijn hand. Nog mooier zou het zijn om op een terrasje te zitten in Italië en te genieten van de Italiaanse zon en wijn. Lees snel verder hoe dit misschien werkelijkheid kan worden…  

Japanse soep met soba noedels en zeekraal
  • 16-02-2015
  • 3 reacties
  • Sandra

 Als foodie ben ik vaak op zoek naar bijzondere producten. Ik kan helemaal enthousiast raken van een nieuwe soort granen, kruiden of groenten. Ook op vakantie vind ik het leuk om lokale gerechten te proeven en op markten rond te snuffelen. Oké, ik moet eerlijk toegeven dat ik de haggis in Schotland heb overgeslagen. 

Valentijnstaart in de vorm van een hart
  • 13-02-2015
  • 6 reacties
  • Sandra

Wat vind je van mijn valentijnstaart? Mooi hè! Daar zal Eric vast blij mee zijn. Wil jij jouw Valentijn zaterdag ook verrassen met z’n mooie hartjestaart, lees dan snel verder hoe je deze heel makkelijk zelf maakt.

Lunchtip: broodje geitenkaas met abrikoos
  • 08-02-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Als je regelmatig op leukerecepten.nl komt dan heb je misschien al opgemerkt dat ik een lichte geitenkaasverslaving heb. Ik vind het heerlijk! Vooral door een salade, bij gegrilde groenten of door de pasta en nu heb ik nog iets lekkers ontdekt! Geitenkaas op een broodje. Echt geniaal, want op een gewoon broodje kaas ben ik als foodie al snel uitgekeken.  

Romantisch 3 gangen valentijnsmenu
  • 07-02-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Over een paar dagen is het alweer zo ver: valentijnsdag! Ik vind het best lastig... koop ik wel of geen kado? Misschien een lief kaartje schrijven dan? Maar ik heb gemerkt dat een lekker dineetje het meeste gewaardeerd wordt en dat liefde wel degelijk door de maag gaat (bij Eric athans ☺).

Weight Watchers proof: snelle biefstuk met champignonsaus
  • 03-02-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Het is weer de periode van de goede voornemens! Doe jij er aan? Misschien wil je meer gaan bewegen of een paar kilootjes verliezen? Ik wil iets meer gaan sporten, over een maandje ga ik namelijk op vakantie. En ik krijg het toch een beetje benauwd van het idee om weer een bikini aan te trekken na alle dikke wintertruien. 

Ontbijten in het weekend + winactie
  • 21-01-2015
  • 37 reacties
  • Sandra

 Laatst konden jullie al lezen hoe mijn ochtendritueel er uit zien op een drukke doordeweekse dag. Nu is het tijd voor een ontspannen ochtend in het weekend. Ontbijten op zaterdag of zondagmorgen is een van de dingen waar ik erg naar uitkijk.

Zalm en croûte met spinazie en Boursin
  • 16-12-2014
  • 28 reacties
  • Sandra

Vaak krijg ik van bekenden de vraag of ik nog leuke tips of recepten heb voor het kerstdiner. De kerstrecepten moeten wel speciaal zijn en er feestelijk uit zien. Maar vooral niet al te moeilijk zijn en geen uren duren. Voor deze mensen heb ik hét ideale kerstrecept: zalm in bladerdeeg met spinazie en Boursin.

Het feestelijke kerstmenu van Veronique
  • 15-12-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Veronique is kok bij Hotel Groot Welsden en weet als geen ander welke smaken goed bij elkaar passen en dat een goede timing heel belangrijk is. Speciaal voor LeukeRecepten stelde ze een lekker kerstmenu samen en maakte ze 3 feestelijke gangen. Hieronder geeft ze ook nog een aantal handige tips prijs die je een heel eind op weg helpen met dit kerstdiner.

Het feestelijke kerstmenu van Sandra
  • 12-12-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Speciaal voor de kerst heb ik een heerlijk 3 gangen kerstmenu samengesteld. Want dat is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel lekkere kerstrecepten maar welk voorgegecht past nou goed bij welk hoofgerecht? En hoe krijg je alles op tijd klaar? En dan zijn er natuurlijk nog diëten en wensen van de gasten.

Tagliatelle met pompoen
  • 03-12-2014
  • 0 reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik niet van koud en guur weer houd, ben ik toch dol op de laatste maanden van het jaar. Dit komt omdat er dan weer volop paddenstoelen, stoofperen, en pompoenen beschikbaar zijn. De afgelopen tijd heb ik dan ook heel wat lekkere gerechten met deze ingrediënten gemaakt.

Lasagne maken van restjes groenten
  • 17-11-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Afgelopen woensdag was het weer zo ver, de groentela van mijn koelkast puilde uit. Tijd om te inventariseren en lekker te gaan koken! Want ook met restjes groenten zet je de lekkerste gerechten op tafel. Weggooien is zonde! 

Haal alles uit je groente, maak er soep van!
  • 26-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Een aantal dagen geleden ontving ik van Honig een soeppan met daarbij een uitdaging om te laten zien dat je van restjes groenten prima een lekker soepje kan maken. Want wist je dat bijna de helft van de Nederlanders wekelijks restjes groenten weggooit, zonde toch!

Burger met kip, bacon en avocado
  • 21-09-2014
  • 3 reacties
  • Sandra

Dit moeten jullie proeven! Ik heb vorige week mijn ultimate favorite burger gemaakt. Voordat ik ging beginnen heb ik nagedacht hoe de ultieme burger moet smaken. Het is denk ik vooral de combinatie van ingrediënten en smaken op je broodje want die moeten in balans zijn.

Paasbagels met roomkaas en rosbief
  • 08-04-2014
  • 1 reactie
  • Sandra

Bij ons ligt er altijd wel een doosje roomkaas in de koelkast. Ik vind het heerlijk op een stukje brood, toastje of om een lekkere roomsaus mee te maken. Speciaal voor Pasen maakte ik 2 heerlijke recepten met Boursin roomkaas.

Vanillebroodjes met cranberries
  • 19-01-2014
  • 9 reacties
  • Sandra

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie.

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
  • 31-10-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Feta cake met olijven
  • 24-08-2013
  • 10 reacties
  • Sandra

Deze maand mag ik voor de foodblogswap een recept maken van Yellow Lemon Tree. Ik was al vaker op deze site geweest, vooral de mooie en smakelijke foto’s vielen me toen al op. Op deze foodblog deelt Maura haar 3 passie’s: eten, fotograferen en reizen, een perfecte combi toch.

Makkelijke petit fours
  • 23-07-2013
  • 2 reacties
  • Sandra

Petit fours zijn kleine gebakjes die meestal bestaan uit laagjes cake, botercreme en fondant of marsepein. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van chocolade, slagroom of bavarois. In deze blog laat ik zien zien hoe je heel makkelijk zelf deze schattige petit fours maakt.