Inspiratie

In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.

Aardappelkoeken met andijvie
  • 11-02-2016
  • 11 reacties
  • Sandra

Met aardappels kun je zo veel kanten op! Ik schreef een tijd geleden al een blog over 12 ideeën met aardappels. Nu heb ik daar nog een heerlijk idee aan toe gevoegd: aardappelkoeken.

3 x recepten met bonen
  • 05-02-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En niet voor niets want bonen zijn super gezond. Ze zijn namelijk een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten en ideaal als je een dagje geen vlees wil eten.

Gekruide zalm met roerbakgroenten + video
  • 17-01-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Zalm is een populair stukje vis en staat ook bij mij geregeld op tafel. Je kunt zalm makkelijk combineren met andere ingrediënten zoals pasta, spinazie of in een Oosters gerecht. Ook is dit roze visje snel klaar en makkelijk te bereiden. In mijn recept heb ik de zalm gemarineerd in limoensap, olie, bieslook en peterselie. Hierdoor krijgt de zalm een heerlijke frisse smaak.  

Ovenschotel met aardappels en sperziebonen
  • 14-01-2016
  • 11 reacties
  • Sandra

Vroeger aten we thuis vaak Hollandse pot met aardappels, zeker wel 4 á 5 keer per week. Toen ik daarna op mezelf ging wonen ben ik op ontdekkingstocht gegaan en heb ik de aardappel een beetje uit het oog verloren. Maar ik heb de pieper nu weer helemaal herontdekt! Aardappels zijn zo lekker en veelzijdig!

3 x Mexicaanse hapjes
  • 14-01-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Een vrijdagmiddag borrel, een gezellig feestje of etentje. Allemaal goede redenen om deze lekkere Mexicaanse hapjes op tafel te zetten. Geen saaie blokjes kaas en stukjes worst maar fingerfood hapjes om letterlijk je vingers bij af te likken!

Krokante pastinaak rösti koekjes met chili-dip + video
  • 04-01-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Pastinaak is een vergeten groente die nu weer helemaal terug is van weggeweest. Deze typische winterse groente lijkt op een witte wortel met een frisse smaak die iets wegheeft van knolselderij. Je kunt pastinaak bijvoorbeeld stoven, roosteren of er puree van maken. In deze blog en video zien dat je er ook leuke rösti koekjes van kan maken die lekker zijn als bijgerecht of als hapje.

ROLO chocolade koekjes
  • 30-12-2015
  • 7 reacties
  • Sandra

Ik was 10 jaar toen de ROLO reclame op tv te zien was. Maar ik kan me nog goed herinneren dat iedereen het had over dat hilarische moment waarin de olifant wraak neemt op het jochie die zijn laatste ROLO zelf opat. Nananana! Mocht je de commercial gemist hebben (ik kan het me bijna niet voorstellen) dan kun je hem hier terug zien: Reclame ROLO  

Chocolademelk met Nutella
  • 28-12-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Nu de winter is begonnen, wordt het steeds kouder en vroeger donker. Wat is er dan lekkerder dan met een dekentje om je heen gewikkeld met je favoriete comfort food op de bank ploffen? Juist, daar kan niets tegenop. Mijn ultieme comfort food is chocolade. Van een boterham met chocoladepasta tot chocolate chip cookies tot een romige reep melkchocolade; mij maak je met alles blij waar chocolade in zit.

Mini red velvet cakejes met kokos
  • 14-12-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Red velvet cake stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Deze cake komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt nu ook hier steeds populairder. Red Velvet cake staat bekend om zijn dieprode kleur en fluweelzachte smaak. Ik ben nooit aan de cake begonnen omdat ik niet wist welke rode kleurstof geschikt was en welke hoeveelheden ik hiervan moest gebruiken. 

Peterseliesoep met ei + video
  • 06-12-2015
  • 3 reacties
  • Sandra

Nu de feestdagen er aan zitten te komen mogen de recepten op mijn site ook wat feestelijker, maar zeker niet moeilijker. Dat bewijst deze peterseliesoep met gepocheerd ei en baconkruimels. Ik weet zeker dat je gasten onder de indruk zullen zijn bij het zien van dit gerecht op de menukaart of bij het serveren ervan. Maar het maken van deze soep is echt niet moeilijk.  

Makkelijke Balinese maaltijd met kipspiesjes
  • 22-11-2015
  • 5 reacties
  • Sandra

Een hele tijd geleden ben ik op vakantie geweest naar Bali. Naast relaxen heb ik er ook een kookworkshop gevolgd. We gingen eerst samen met een groepje en de chef-kok naar de markt om daar tientallen exotische ingrediënten te halen om vervolgens bumbu Bali te maken (een Indonesische kruidenpasta). Met een vijzel en heel veel kracht en energie plette en mixten we daarna alle kruiden en ingrediënten zoals laos, sereh en lombok tot een kruidenpasta. Deze gebruikte we vervolgens om vlees en vis mee te kruiden. 

3 hartige Bugles vultips + recepten
  • 21-11-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

 Ik houd wel van een chipje en een dipje. Daarom ging ik aan de slag om drie lekkere mengsels te bedenken en te maken voor een gezellig borrelavondje of feestje. En welke chips kun je beter gebruiken om te dippen en te vullen dan Bugles? Deze zijn door hun open ronde vorm perfect hiervoor! 

Makkelijk en snel: Italiaanse roerbakpasta met ham
  • 08-11-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

  Vaak vraag ik aan mensen die ik ontmoet of ze ook regelmatig koken (o.a. om mijn site aan te raden ☺). Vaak krijg ik als antwoord dat ze graag iets lekkers op tafel zetten maar dat moet wel binnen 30 min klaar zijn. De een moet namelijk om 7 uur bij de voetbaltraining zijn en de ander is pas laat thuis van het werk.

Ovenschotel met aardappel en zalm
  • 04-11-2015
  • 3 reacties
  • Sandra

Ik kan geen genoeg krijgen van ovenschotels, ze zijn makkelijk, lekker en zorgen voor weinig afwas. En je kunt alvast de keuken opruimen als het gerecht in de oven staat of even een stukje lopen met de hond. Vaak verzin ik de ovenschotels zelf en soms kan ik wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld van MAGGI.

3 x pannenkoekmuffins
  • 25-10-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Laatst had ik opeens zin in pannenkoeken. Ik had ze denk ik al een half jaar niet meer gegeten en vond het weer eens tijd worden. Zeker nu het herfst is krijg ik meer zin in lekker warm comfort food.

Lunchen met groentespreads + mijn 3 favo combi’s
  • 18-10-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

 Afgelopen jaren is mijn broodbeleg veel veranderd. Eerst at ik vaak chocopasta en hagelslag op mijn brood maar de laatste tijd ben ik meer op de hartige tour. Dit komt ook omdat ik steeds bewuster bezig ben met eten (oké, en wat volwassener ben geworden ;-)) 

Halloween heksen koekjes + decoratie tips
  • 11-10-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

  Halloween wordt in Nederland steeds populairder. Kinderen gaan verkleed langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen en hier en daar zie je een griezelige pompoen langs de deuren staan. Uiteraard hoort er bij Halloween ook veel zoetigheid en lekkers. Want het is trick or treat!  

Midden Oosterse kip met amandelroomsaus
  • 17-09-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

 Sinds ik de Midden Oosterse keuken ontdekt heb kan ik er geen genoeg van krijgen. Vooral niet van ingrediënten zoals gedroogd fruit en kruiden zoals ras el hanout gecombineerd met vlees en bulgur of couscous bijvoorbeeld. En daarbij lekker wat brood met hummus of labne om in te dippen.

Pittige aardappelschotel met kip
  • 05-09-2015
  • 21 reacties
  • Sandra

Deze ovenschotel valt voor mij onder de term comfort food. Het recept is namelijk makkelijk te maken en doet me aan vroeger denken. Toen maakte mijn moeder vaak aardappels, vlees en groente klaar geserveerd met een roomsaus of kaassaus.

Lunchtip: toast met geitenkaas en knoflook champignons
  • 27-07-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Nu ik vanuit thuis werk besteed ik meer aandacht aan mijn lunch. Terwijl ik eerst in mijn pauze snel een broodje of cracker naar binnen werkte kan ik nu uitpakken met een omelet, tosti of een dikbelegde sandwich. Heerlijk even een verwenmomentje om 13.00 uur.  

The big Old Amsterdam cheeseburger
  • 27-07-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

  Ik ben gek op burgers, en dan heb ik het niet over die van de fastfood ketens maar over een zelfgemaakte hamburger met verse ingrediënten op een knapperig broodje. Ik vind een burger niet alleen lekker om te eten maar ook leuk om te maken. Vooral om verschillende ingrediënten en smaken te combineren, want daar draait het allemaal om bij een goeie burger.

Gevulde courgette met kip en Hüttenkäse
  • 20-07-2015
  • 11 reacties
  • Sandra

Ik ben laatst weer de keuken ingedoken om een video op te nemen, en deze keer niet in mijn eigen keuken maar in een professionele kookstudio met een camerateam en alles er op en er aan. Spannend maar super gaaf!

Zomerse panzanella met gemarineerde biefstuk
  • 09-07-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

 Panzanella is een Italiaans gerecht en werd oorspronkelijk gebruikt om restjes mee op te maken. Stukjes oud brood werden krokant geroosterd en daarna gecombineerd met bijvoorbeeld tomaatjes, basilicum en een simpele dressing van olie en azijn. Met dit recept kun je veel variëren, bijvoorbeeld met restjes uit je eigen koelkast. 

Borreltip: Aziatische crackers met 3 x snelle dip!
  • 09-07-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Het is weer bijna weekend dus tijd om te borrelen! En wil je dat op een originele en redelijk verantwoorde manier doen dan heb ik nu de perfecte borreltip voor jou. Dus vergeet die saaie blokjes kaas en worst en ga hip dippen met rijstcrackers, want de Aziatische keuken is helemaal hot op dit moment!