Volkoren pizza quattro stagioni

Pizza is een van de dingen waar je mij ‘s nachts wakker voor kunt maken. Geen slappe hap, maar een knapperige homemade pizza met lekker veel verse ingrediënten.

Mijn favo pizza is een pizza funghi met champignons. Maar Eric vindt die met parmaham weer lekker, daar komt de quattro stagioni om de hoek kijken! Een pizza met vier verschillende gedeeltes, letterlijk de ‘vier jaargetijden’.

Uiteraard is één gedeelte van mijn quattro stagioni belegd champignons (afblijven!), en voor de rest heb ik de kwarten belegd met parmaham, met salami en met paprika. Maar mocht je zelf een enorme liefhebber zijn van bijvoorbeeld ansjovis of ananas dan kun je ook natuurlijk je eigen quattro stagioni samenstellen. Of als je nog restjes in de koelkast hebt liggen. Dat vind ik juist het mooie aan pizza, je kunt er alle kanten mee op.

Maar niet alleen met de topping kun je variëren, ook de pizzabodem. Koopmans heeft naast de mix voor Pizzabodem Italiaans nu namelijk iets nieuws: mix voor Pizzabodem Volkoren. En nee, ik ben geen familie van en heb geen aandelen in het bedrijf maar ben wel een fan van het product :). Je hoeft namelijk alleen water en een beetje olijfolie toe te voegen en hij hoeft niet te rijzen. Binnen een paar minuten is je deeg klaar voor een luchtige pizzabodem van volkoren tarwe en vezels. En hij smaakt ook nog eens heerlijk!

 

Recept volkoren pizza quattro stagioni

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN + 25 OVENTIJD – 1 PLAATPIZZA OF 2 RONDE

Ingrediënten
1 x Koopmans mix voor Pizzabodem Volkoren
200 gr tomatensaus/passata

Paar plakken salami
1 kleine rode ui, in dunne ringen
Paar blaadjes verse basilicum

½ paprika, in reepjes
1 mozzarella, in plakjes
Snufje peper en zout

4 plakken parmaham
Handje rucola

75 gr champignons
2 eetlepels geraspte kaas
Snuf oregano

Materialen
Bakpapier
Mixer met deeghaken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden elektrisch, 200 graden hetelucht of gasoven stand 5. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Doe de mix voor Pizzabodem Volkoren in een kom en voeg 240 ml water en 2 eetlepels olijfolie toe. Kneed met de deeghaken doorelkaar. Kneed het deeg daarna nog even met je handen goed door tot het soepel is. Rol het deeg dun uit op de bakplaat of op een bakmat met een beetje bloem. Maar je kunt het deeg ook met je vingers uit elkaar drukken. Rol of druk de bodem dun uit tot ca. 5 mm. Vouw de randen omhoog en bestrijk met olie.

Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van de lepel over de bodem. Verdeel dan de ingrediënten per kwart over de pizza behalve de rucola en basilicum. Bak de pizza in ca 25 minuten gaar en mooi krokant. Doe dan een beetje rucola op de parmaham en leg de blaadjes basilicum op de salami en ui. Buon appetito!

Tips:
Als het deeg plakt tijdens het kneden kun je een beetje extra bloem toevoegen.

Heb je een grote bakplaat dan kun je één grote plaatpizza maken. In een kleinere (combi)oven is het waarschijnlijk makkelijker om 2 kleinere ronde pizza’s te maken.

Deze pizza is ook ideaal voor moeilijke eters, iedereen kan zijn of haar eigen deel samenstellen.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

alb er 2 juli 2016 om 19:04

Hoi,hoe komt het dat mijn deeg in het midden helemaal nog plakkerig is?en wat kan ik er aan doen om het lekker te krijgen?groetjes Albertine ps je gerechten zijn altijd wel heerlijk!

Andrea - 4Pure by Andrea 17 juni 2016 om 20:01

Lekker ook de topping. Ik ga deze gezonde snack voor mijn oudste zoon maken. Fast food en gezond ineen!

Hannie Vermeer 10 juni 2016 om 15:51

Bij mij wordt de bodem altijd klef en nat. Wat doe ik verkeerd?