Inspiratie

In deze foodblogs geef ik je inspiratie met uitgelichte recepten, ingrediënten of samenwerkingen. De artikelen geven je informatie over zowel gezondheid als heerlijke combinaties.

Pizzarrette inspiratie en recepten
  • 24-07-2016
  • 117 reacties
  • Sandra

Vroeger haalden we thuis altijd het gourmetstel van zolder voor speciale gelegenheden. Gourmetten was dé bezigheid tijdens feest- of verjaardagen. Het gourmetstel heeft echter inmiddels plaats gemaakt voor een new kid in town: de pizzarette!

Angus burger met tortilla chips
  • 15-07-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Laats vroeg ik aan jullie hoe de ultieme festival burger er uit moet zien. En er zijn veel leuke reacties binnen gekomen, dank jullie wel daarvoor! En inmiddels heb ik een winnaar gekozen, lees snel verder.

Recept tikka masala met gehaktballetjes + 5 foodstyling tips
  • 12-07-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Laatst heb je al kunnen lezen wat Eric zijn ultieme fototips zijn voor een mooie foodfoto. Hij vertelde vooral over de belichting en het diafragma. Met deze tips kom je al een heel eind maar vergeet vooral de presentatie niet, daarom deel ik nu mijn 5 beste stylingtips met jullie.

De lekkerste Cruesli ontbijtkoekjes met yoghurt
  • 04-07-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

’s Morgens goed ontbijten is niet alleen belangrijk maar betekent ook genieten. En dat vinden ze bij Quaker ook. Daarom zijn ze op zoek naar de lekkerste ontbijtcreaties van Nederland.

Sesam Thai burger met komkommer en mango
  • 24-06-2016
  • 7 reacties
  • Sandra

Het festivalseizoen is volop in gang. En ik vind het leuk dat er elk jaar steeds meer (food) evenementen bij komen. Nu heeft Hellmann’s mij uitgenodigd om de ultieme festivalburger te bedenken en te maken. En hij is me toch lekker geworden, lees snel verder!

Volkoren pizza quattro stagioni
  • 09-06-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Pizza is een van de dingen waar je mij ‘s nachts wakker voor kunt maken. Geen slappe hap, maar een knapperige homemade pizza met lekker veel verse ingrediënten.

Snelle Griekse aardappelschotel met kip souvlaki
  • 07-06-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Wie mijn blog volgt heeft inmiddels al verschillende lekkere recepten voorbij zien komen met CêlaVíta aardappels. Zoals de tacofriet, aardappeltaart of stamppotkoeken

Stoomoven recept: Oosterse zalm met spinazie
  • 31-05-2016
  • 14 reacties
  • Sandra

Ongeveer 3 jaar geleden hebben we een nieuwe keuken uitgezocht. Uiteraard had ik een aantal wensen, ik breng nou eenmaal veel tijd in de keuken door :). Een grote inductieplaat voor minimaal 4 pannen, veel kastruimte én een stoomoven.

3 x verrassende borrelhapjes met aardappel
  • 30-05-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Ben je op zoek naar een leuk en origineel borrelhapje om te serveren tijdens een feestje of verjaardag? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vergeet de toastjes en broodjes, probeer eens aardappels als basis voor je hapje met de nieuwe Potato Dipperz van Lamb Weston.

Recept aardbeientaartjes met mascarpone
  • 26-05-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Afgelopen week was ik uitgenodigd voor een bakworkshop bij Petit Gateau in Amsterdam. In deze Franse patisseriezaak worden de mooiste en de lekkerste kunstwerkjes met de hand gemaakt. Van macarons tot eclairs en minimini’s.

Aardappeltaart met broccoli
  • 16-05-2016
  • 7 reacties
  • Sandra

Voor degene waarbij aardappels, groente en vlees (AVG) regelmatig op het menu staan maar toch eens iets anders willen proberen heb ik nu een lekkere aardappeltaart verzonnen. Met de bekende ingrediënten maar dan in een iets andere vorm en met een Italiaanse twist.

Smaakestafette: 3 x recepten Spa Forest Fruit
  • 10-05-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Nu de temperatuur buiten de 20 graden aantikt vind ik het heerlijk om in de tuin te zitten. Ook al is deze maar piepklein. Heerlijk om even een drankje buiten in het zonnetje doen.

Nieuw! Aardappel basilicum roerbak met slavinken
  • 27-04-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Tussen alle exotische gerechten zoals couscous, risotto en quinoa door, kan ik echt genieten van een Hollandse maaltijd. Vooral van aardappels, soms vergeet ik hoe lekker ze zijn.

Parmezaanse friet met parmaham kroketjes
  • 07-04-2016
  • 5 reacties
  • Sandra

Een van mijn favo snacks voor bij de patat is een kroket. En ik ben zeker niet de enige, per jaar gaan er wel 300 miljoen kroketten doorheen in Nederland*. Dat zijn er ongeveer 25 per persoon! Dit aantal haal ik niet, maar af en toe moet kunnen toch? :)

Paas kwarktaart met meringue in de vorm van een lammetje
  • 21-03-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Ik kijk regelmatig op Pinterest om inspiratie op te doen voor mijn recepten. Tijdens mijn zoektocht naar vrolijke ideeën voor Pasen kwam ik een lammetjes-taart tegen, super cute! Ik heb mijn eigen variant gemaakt op de taart die ik tegen ben gekomen op Pinterest. Leuk voor de kids maar ook voor volwassenen.

Snelle Paastrifle met lemoncello en macarons
  • 13-03-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Nog amper 2 weken en dan is het alweer Pasen. De supermarkten liggen inmiddels bomvol met het paasassortiment. En in deze blog laat ik zien dat je hiermee hele lekkere en creatieve dingen kunt maken.

Kip met zelfgemaakte satésaus, boontjes en friet
  • 13-03-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Ik ben niet zo dol op pindakaas, maar wel weer op satésaus. Ja, ik weet dat het een beetje gek klinkt. Want satésaus maak je heel makkelijk zelf van pindakaas. Hieronder vind je mijn recept voor satésaus, en ik verzeker je dit kan bijna niet fout gaan!

Taco friet met gehakt topping
  • 03-03-2016
  • 12 reacties
  • Sandra

Als ik moet kiezen tussen friet en taco’s dan zou dat een moeilijke keuze zijn. Het zijn beide guilty pleasures van mij, maar waarom niet combineren! En zo super slecht is deze smakelijke creatie niet eens.

Aardappelkoeken met andijvie
  • 11-02-2016
  • 11 reacties
  • Sandra

Met aardappels kun je zo veel kanten op! Ik schreef een tijd geleden al een blog over 12 ideeën met aardappels. Nu heb ik daar nog een heerlijk idee aan toe gevoegd: aardappelkoeken.

3 x recepten met bonen
  • 05-02-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En niet voor niets want bonen zijn super gezond. Ze zijn namelijk een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten en ideaal als je een dagje geen vlees wil eten.

Gekruide zalm met roerbakgroenten + video
  • 17-01-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Zalm is een populair stukje vis en staat ook bij mij geregeld op tafel. Je kunt zalm makkelijk combineren met andere ingrediënten zoals pasta, spinazie of in een Oosters gerecht. Ook is dit roze visje snel klaar en makkelijk te bereiden. In mijn recept heb ik de zalm gemarineerd in limoensap, olie, bieslook en peterselie. Hierdoor krijgt de zalm een heerlijke frisse smaak.  

Ovenschotel met aardappels en sperziebonen
  • 14-01-2016
  • 11 reacties
  • Sandra

Vroeger aten we thuis vaak Hollandse pot met aardappels, zeker wel 4 á 5 keer per week. Toen ik daarna op mezelf ging wonen ben ik op ontdekkingstocht gegaan en heb ik de aardappel een beetje uit het oog verloren. Maar ik heb de pieper nu weer helemaal herontdekt! Aardappels zijn zo lekker en veelzijdig!

3 x Mexicaanse hapjes
  • 14-01-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Een vrijdagmiddag borrel, een gezellig feestje of etentje. Allemaal goede redenen om deze lekkere Mexicaanse hapjes op tafel te zetten. Geen saaie blokjes kaas en stukjes worst maar fingerfood hapjes om letterlijk je vingers bij af te likken!

Krokante pastinaak rösti koekjes met chili-dip + video
  • 04-01-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Pastinaak is een vergeten groente die nu weer helemaal terug is van weggeweest. Deze typische winterse groente lijkt op een witte wortel met een frisse smaak die iets wegheeft van knolselderij. Je kunt pastinaak bijvoorbeeld stoven, roosteren of er puree van maken. In deze blog en video zien dat je er ook leuke rösti koekjes van kan maken die lekker zijn als bijgerecht of als hapje.