Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

foodblog

10 x Indische recepten

  • 12-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Eigelijk had ik nooit zo veel met de Indische en de Oosterse keuken. Ik kende de meeste ingrediënten niet, laat staan hoe je ze klaar moet maken. Maar door mijn Indische schoonmoeder Yvonne heb ik heel wat Indische gerechten geproefd en die zijn me toch lekker! Zonde dat je zelf niet zoiets kunt klaarmaken, dacht ik.

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe

  • 31-10-2013
  • reacties
  • Sandra

  Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Review + winactie: grillpan Royalty line

  • 27-10-2013
  • reacties
  • Sandra

 Groenten, vlees of vis met van die bruine grillstrepen zien er altijd zó mooi uit. En daarnaast vind ik dat grillen ook vaak een extra lekkere smaak aan de ingrediënten geeft. Belangrijk met grillen is dat je een goede grillpan hebt, anders bestaat de kans dat je groenten aan pan blijven plakken.  

Herfstfruit: de vijg

  • 06-10-2013
  • reacties
  • Sandra

De vijg is een lekkere zoete vrucht die vooral aan het einde van de zomer en in de herfst verkrijgbaar is. Vijgen worden rijp geplukt en zijn daarna nog maar een paar dagen houdbaar. Daarom zie je verse vijgen ook niet vaak bij de fruitafdeling in de supermarkt liggen.

Culinaire dierendag

  • 02-10-2013
  • reacties
  • Sandra

Op 4 oktober worden bijna alle huisdieren in het zonnetje gezet. Dit keer wordt ons hondje ook op een culinaire wijze verwend, namelijk met zelfgemaakte hondenkoekjes.  

Mijn eerste eigen gemaakte verjaardagstaart

  • 24-09-2013
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen zaterdag was ik jarig! Alweer 27 jaartjes oud geworden. Al een lange tijd wilde ik graag een biscuittaart maken en decoreren met fondant maar toch bleef ik het maar uitstellen. Ik heb namelijk nog niet zoveel ervaring met decoreren, fondant en taarten doorsnijden etc. Maar wat zien die taarten er toch altijd mooi uit! Dat moest mij toch ook wel lukken?   

10 x lekkerste ovenschotels

  • 11-09-2013
  • reacties
  • Sandra

Ik ben gek op ovenschotels. Niet alleen omdat ik het heel erg lekker vind maar ook omdat het ‘makkelijk’ koken is. Je hoeft niet steeds te blijven roeren en terwijl je gerecht in de oven staat kun je de keuken opruimen, tafel opdekken of alvast het toetje bereiden.  

Hotspot: Marokkaans restaurant Chomicha

  • 03-09-2013
  • reacties
  • Sandra

Hoewel ik nog niet zo heel lang bekend ben met de Marokkaanse keuken, behoort deze wel al tot mijn favorieten. Ik ben gek op couscous en gerechten met kaneel en abrikozen. Tijd om eens te gaan proeven bij het Marokkaanse restaurant Chomicha op de Kruisstraat in Eindhoven.

Foodblogswap augustus: feta cake

  • 24-08-2013
  • reacties
  • Sandra

Deze maand mag ik voor de foodblogswap een recept maken van Yellow Lemon Tree. Ik was al vaker op deze site geweest, vooral de mooie en smakelijke foto’s vielen me toen al op. Op deze foodblog deelt Maura haar 3 passie’s: eten, fotograferen en reizen, een perfecte combi toch.

Lekkere desserts van de bbq

  • 18-08-2013
  • reacties
  • Sandra

Internet en tijdschriften puilen uit van de lekkere barbecue recepten. Van een lekker spiesje tot vegetarische burgers en salades. Gelukkig worden de bbq recepten ook steeds creatiever. Maar een lekker toetje voor bij de bbq is toch nog vaak lastig. Om de bbq op een lekkere en originele manier af te sluiten heb ik een paar barbecue desserts gemaakt:

Zelfgemaakte pesto

  • 07-08-2013
  • reacties
  • Sandra

De meest bekende pesto is de pesto genovese, ook wel pesto verde genoemd. Deze groene pesto komt oorspronkelijk uit het Italiaanse stadje Genua en is gemaakt van o.a basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Het is een heerlijke smaakmaker en makkelijk toe te passen in verschillende gerechten.

De lekkerste zomerrecepten

  • 31-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Zelfs ik heb met dit warme weer geen zin om uren in de keuken te staan. Afgelopen zaterdag heb ik wel nog een poging gedaan en na twee uur zwoegen en zweten was de taart ook nog eens mislukt. Echt balen. Dus met dit warme weer houd ik me maar bij een snelle frisse salade of makkelijk pasta gerecht.  

Foodblogswap juli: petit fours

  • 23-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Dit is de tweede keer dat ik mee doe met de foodblogswap. Vorige maand had ik deze lekkere geroosterde kikkererwten gemaakt. Deze maand werd ik gekoppeld aan de foodblog van Helen: www.handmadehelen.blogspot.nl. Ik was er wel blij mee want ik ben gek op taartjes, cakejes en andere zoetigheden.

Verkoelend zomerdrankje

  • 20-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Met deze hitte kun je wel wat verkoeling gebruiken. Je kunt een ijsje of een koud biertje pakken maar een glaasje water met een smaakje is ook heel lekker, en gezond natuurlijk.

3 snelle barbecue spiezen

  • 11-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Barbecue spiezen kun je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken. Hierdoor kun je er je eigen smaak aan geven en ben je vaak goedkoper uit.  

Zomerfruit: de aardbei

  • 08-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Aardbeien worden ook wel zomerkoninkjes genoemd omdat ze vooral geoogst worden in de zomer en door hun groene kroontje. Tegenwoordig zijn aardbeien het hele jaar door verkrijgbaar maar ze zijn het lekkerst in de maanden mei, juni, juli en augustus. Dan worden ze namelijk in Nederland op het land of in de kas geteeld. De maanden daarbuiten worden ze geïmporteerd uit het buitenland.

Koken met kinderen

  • 03-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Nu de zomervakantie (bijna) is aangebroken hebben ook de kids veel vrije tijd. Misschien heb je al leuke dingen gepland zoals een middagje knutselen, naar de dierentuin of met slecht weer een filmpje kijken. Maar je kunt natuurlijk ook samen in de keuken aan de slag gaan. Ik heb een paar kinderrecepten bedacht die leuk zijn om samen met de kids te maken en die ze vast ook lekker vinden. Klik op de naam of de foto voor het recept.

Win een zelf online samengesteld bbq pakket t.w.v. € 50,-

  • 30-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Een van de leukste dingen van de zomer vind ik barbecueën. Lekker op een warme avond gezellig samen eten en drinken. Toen laatst de temperaturen tropisch opliepen vond ik het een perfect moment om een barbecue te organiseren.

3 x gezond ontbijten

  • 23-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Geen tijd, geen boodschappen in huis of geen zin om te eten 's morgens, dat zijn denk ik de meest voorkomende redenen om het ontbijt over te slaan. Ook ik heb een lange tijd het ontbijt overgeslagen. Meestal at ik dan even snel een pakje Sultana’s of koekjes in de trein naar mijn werk. Nu ik meer bewust ben (en wordt) van eten weet ik dat dit niet goed is.

Foodblogswap juni

  • 23-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Deze maand doe ik voor de eerste keer mee met de foodblogswap. Hierbij krijg je als foodblogger een andere blog aangewezen om een recept van te maken. Erg leuk, want op deze manier maak je kennis met andere blogs en recepten. Het is een initiatief van een groep foodbloggers op facebook waar ik me sinds kort bij heb aangesloten. Voor deze juni editie werd ik gekoppeld aan hungryfeelings.com van Anne Verberckmoes. Op deze site vind je verschillende recepten en veel informatie over bepaalde ingrediënten, kooktechnieken en materialen.

Hotspot: meet Eataly Rome

  • 16-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Twee weken geleden heb ik een stedentrip naar Rome gemaakt. Ik was nog nooit in Rome geweest dus er was genoeg te zien en te beleven. Ik kreeg een tip van iemand om naar Eataly te gaan, een groot overdekt foodcenter waar je vollop culinaire inspiratie kunt opdoen met kookworkshops, streekproducten, kookapparatuur en eetgelegenheden. Dat klonk als een perfect uitstapje voor iemand die gek is op de Italiaanse keuken.

Vaderdag special

  • 12-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Omdat het zondag vaderdag is heb ik een lekker en stevig ontbijtje (of lunch) hiervoor bedacht. Bij mannenvoedsel denk ik aan hamburgers, pasta, biefstuk en spek met eieren. Zo kwam ik op het idee om dit hartige taartje te maken gevuld met tomaat, bacon en eieren.

Review: Douwe Egberts L’OR EspressO

  • 05-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Ik dronk eigenlijk nooit koffie totdat ik een keer een latte macchiato bestelde op het terras. Ik vond het meteen heel erg lekker, daarna ben ik overgestapt op cappuccino en gewone koffie. Tegenwoordig kan ik een lekkere espresso ook waarderen, vooral op zondagmorgen in alle rust tijdens het ontbijt.

Zelf ijs maken met verse ingrediënten

  • 02-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Yes, de temperatuur is aangekomen op een punt dat we weer volop ijsjes kunnen eten! Alleen een bol chocolade ijs of een toef softijs is wel een beetje in strijd met de voornemens om bikiniproof te worden. Daarom heb ik zelf ijsjes gemaakt met fruit (al hoewel ik het ook weer niet kon weerstaan om slagroom te gebruiken in 2 recepten).

Ben jij een flexitarier?

  • 25-05-2013
  • reacties
  • Sandra

Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm