Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

foodblog

Zelf sushi maken
  • 04-02-2014
  • reacties
  • Sandra

Regelmatig zie of hoor ik om me heen dat mensen sushi maken of besteld hebben, het lijkt wel alsof iedereen er dol op is. Maar om eerlijk te zijn ben ik zelf geen grote sushi fan, ik houd namelijk niet zo van rauwe vis. Maar sushi maken en rollen leek me dan wel weer erg leuk om te doen.

Budget recept: ovenschotel met gehakt
  • 29-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Deze ovenschotel met gehakt en puree is het tweede recept uit de budgetreeks. De vorige keer had ik namelijk pasta met spinazie-roomsaus gemaakt.

Nieuw: gepofte chips
  • 26-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Hebben jullie ze al zien liggen in de winkel? Lay’s heeft laatst een nieuwe snack geïntroduceerd: Lay’s Pops . Het is een nieuwe soort chips die in hete lucht zijn gepoft i.p.v. gefrituurd. Hierdoor smaakt het heerlijk en bevatten ze 50% minder vet dan andere chips en zoutjes gemiddeld bevatten. 

Review VELOURS NOIR + recept
  • 19-01-2014
  • reacties
  • Sandra

VELOURS NOIR is een nieuw koffiemerk in Nederland en ligt sinds vorige maand in de schappen van Albert Heijn. Ik ben aan de slag gegaan en heb ze voor jullie getest. VELOURS NOIR koffie is er in 4 verschillende varianten:

Verwenontbijtje: vanillebroodjes met cranberries
  • 19-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie.

Light recept: lasagne met spinazie
  • 18-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Lightrecepten is net als budgetrecepten een nieuwe rubriek op leukerecepten.nl. Ik krijg namelijk regelmatig de vraag van lezers of ik de calorieën kan vermelden bij mijn recepten.

Eetdagboek: 7 dagen zonder vlees
  • 13-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen week heb ik elke dag vegetarisch gegeten, omdat ik het lekker vind en het me een goed gevoel geeft. Ook vond ik het leuk en leerzaam om me wat meer te verdiepen in vleesvervangers.

Wintergroenten: de rode biet
  • 08-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik ben dol op rode bieten, vroeger al. Toen at ik ze uit een potje maar tegenwoordig kies ik er steeds vaker voor om ze vers klaar te maken. Ik weet dat deze groente niet bij iedereen zo populair is.Bieten hebben namelijk de eigenschap dat ze naar aarde smaken.

Jaaroverzicht 2013
  • 04-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen jaar was echt een super jaar, zowel privé als voor leukerecepten.nl. Halverwege 2013 hebben we namelijk een eigen huis gekocht. Alhoewel de indeling van het huis perfect was moest er nog heel wat aan de uitstraling gebeuren.

Budget recept: pasta met spinazie
  • 02-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Dit jaar ga ik beginnen met de rubriek budgetrecepten. Het wordt een vast item dat regelmatig terug komt waarin ik een recept en tips met jullie deel hoe je op een goedkope manier een lekkere en voedzame maaltijd op tafel zet.

Oud en nieuw weetjes en inspiratie
  • 28-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden hebben we aan aantal tradities. Zo eten we oliebollen, appelbeignets en andere zoete en hartige hapjes en daarbij drinken we champagne en steken we heel wat vuurwerk af.

Cadeautip: Moulinex producten tot 40 euro retour
  • 16-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Nu de kerst voor de deur staat heb ik een leuke cadeautip die ik graag met jullie wil delen. Het gaat om 4 producten van Moulinex waarbij je nu tot 40 euro retour krijgt!

10 x hoofdgerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Met de kerst wordt er vaak vlees gegeten als hoofdgerecht zoals een rollade, biefstukje of varkenshaas. Vlees bakken vind ik toch nog een van de moeilijkste dingen om te doen.

10 x nagerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Het kerstdiner maak je helemaal compleet met een feestelijk toetje. Van te voren kun je al bepaalde vragen stellen zoals ga ik voor iets lichts met fruit of juist voor iets zwaarders met chocolade, of misschien allebei?

10 x voorgerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Meestal ga ik bij een meerdere gangen kerstdiner uit van het hoofdgerecht en verzin ik daarna een voor- en nagerecht dat daar op aansluit. Als mijn hoofdgerecht bijvoorbeeld grotendeels uit vlees bestaat maak ik daar een voorgerecht bij dat vegetarisch is of vis bevat.

Test je kookkennis en win!
  • 11-12-2013
  • reacties
  • Sandra

PC en tablet fabrikant Lenovo heeft een leuke food quiz waarbij jij je kennis over eten en koken kunt testen: Chef’s Quiz . Dit is niet alleen leuk om te doen maar je maakt ook nog eens kans op een kookworkshop onder leiding van tv-kok Ramon Beuk.

Onbezorgd kerstdiner met PLUS
  • 07-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Als ik eerlijk moet zijn heb ik met de kerst geen zin om uren in de keuken te staan om een 5 of 6 gangen diner te maken. Ik ben gek op koken en iedereen zou misschien verwachten dat ik met Kerstmis niets liever doe. Maar met kerst zit ik graag gezellig aan tafel met mijn gasten.

Introductie workshop stoomoven
  • 05-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de  magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden.

12 leuke Sinterklaas cadeaus
  • 26-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Speciaal voor Sinterklaas heb ik 12 mooie en culinaire cadeaus geselecteerd. Ze zijn niet alleen leuk om te geven maar ook leuk om te krijgen!

Hotspot: Feelgood market
  • 20-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Al een paar keer stond ik op het punt om naar de FeelGood market in Eindhoven te gaan. Ik had gehoord dat deze markt niet alleen gezellig is maar ook vooral bekend staat om de lekkere en culinaire hapjes en producten. Alle kraampjes op deze markt staan in het teken van duurzaamheid, creativiteit, originaliteit en ambachtelijkheid.

10 x Indische recepten
  • 12-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Eigelijk had ik nooit zo veel met de Indische en de Oosterse keuken. Ik kende de meeste ingrediënten niet, laat staan hoe je ze klaar moet maken. Maar door mijn Indische schoonmoeder Yvonne heb ik heel wat Indische gerechten geproefd en die zijn me toch lekker! Zonde dat je zelf niet zoiets kunt klaarmaken, dacht ik.

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
  • 31-10-2013
  • reacties
  • Sandra

  Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Review + winactie: grillpan Royalty line
  • 27-10-2013
  • reacties
  • Sandra

 Groenten, vlees of vis met van die bruine grillstrepen zien er altijd zó mooi uit. En daarnaast vind ik dat grillen ook vaak een extra lekkere smaak aan de ingrediënten geeft. Belangrijk met grillen is dat je een goede grillpan hebt, anders bestaat de kans dat je groenten aan pan blijven plakken.  

Herfstfruit: de vijg
  • 06-10-2013
  • reacties
  • Sandra

De vijg is een lekkere zoete vrucht die vooral aan het einde van de zomer en in de herfst verkrijgbaar is. Vijgen worden rijp geplukt en zijn daarna nog maar een paar dagen houdbaar. Daarom zie je verse vijgen ook niet vaak bij de fruitafdeling in de supermarkt liggen.

Culinaire dierendag
  • 02-10-2013
  • reacties
  • Sandra

Op 4 oktober worden bijna alle huisdieren in het zonnetje gezet. Dit keer wordt ons hondje ook op een culinaire wijze verwend, namelijk met zelfgemaakte hondenkoekjes.  

×