foodblog

Pasteibakjes zelf maken + video
  • 06-12-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Tot een paar weken terug wist ik niet dat je heel makkelijk zelf pasteibakjes kunt maken. Ik had er ook niet echt over nagedacht want ik kocht ze altijd kant en klaar in de supermarkt. Maar zelf maken is leuker en lekkerder!

Tea tasting & tips voor het lekkerste kopje thee
  • 30-11-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Zelf drink ik gemiddeld 3 koppen thee per dag. Vaak eentje ‘s morgens achter de computer om een beetje lekker mee wakker te worden. Het liefst daarom ook een verkwikkende thee.

Launch ‘Het Quaker Ontbijtboek’ + 5-gangenontbijt & stylingtips
  • 24-11-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

6 november was het eindelijk zover! De lancering van Het Quaker ontbijtboek. En dat vierden we samen groots met ongeveer 100 bloggers en fans die hebben meegewerkt aan het boek met de allerlekkerste ontbijtjes van Nederland.

3 x feestelijke hapjes met kaas
  • 22-11-2016
  • 9 reacties
  • Sandra

Met de feestdagen voor de deur is er altijd wel een gezellig borrelmomentje in te plannen. Bijvoorbeeld met sinterklaas, tijdens de kerst of met oud op nieuw. Genoeg redenen dus voor een feestje :)

Aubergine cannelloni + review Feel Good Food
  • 21-11-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Wie Pauline van Uitpaulineskeuken kent weet dat veel van haar recepten staan voor lekker, vers en makkelijk. En dat zie je ook terug in haar nieuwe boek Feel Good Food.

Recept kapsalon met pulled chicken
  • 15-11-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Kapsalon, wie kent het niet! Deze schotel met friet en een topping van shoarma, kaas en een flinke lading knoflooksaus is erg populair in de shoarmazaak.

Speculaastaart met peer en Salted Caramel
  • 14-11-2016
  • 7 reacties
  • Sandra

Nu de verwarming of openhaard weer wat hoger kan en Sinterklaas voor de deur staat, is het heerlijk genieten van een kop warme chocolade melk of thee. En natuurlijk hoort daar een lekker stukje taart bij.

Pasta pollo alla parmigiana + review Snelle klassiekers met een twist
  • 11-11-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Kookboeken van foodbloggers schieten als paddestoelen uit de grond. Maar Brenda Hoff van de blog brendakookt.nl heeft zich met haar eerste boek ‘Snelle klassiekers met een twist’ weten te onderscheiden van de rest, zowel qua uitstraling als qua inhoud.

Luxe zelfgemaakte zalmragout in pasteibakjes
  • 10-11-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Budget hoeft echt niet minder lekker of minder spectaculair te betekenen. Ook met een kleine portemonnee zet je zo iets heerlijks en speciaals op tafel tijdens een etentje of met de feestdagen.

Zelfgemaakte crackers + 3 toppings
  • 30-10-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Ik had nog nooit zelf crackers gemaakt, meestal eet ik ze kant en klaar uit een pak. Maar nu ik weet dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken ga ik dit zeker vaker doen. Want ze zijn lekker en ook nog eens gezond. En ik geef 3 verantwoorde topping suggesties voor er op.

Review Het basisbakboek + recept chocoladetaartjes met salted caramel
  • 28-10-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Auteur en bakster Laura Kieft is vooral bekend van haar website laurasbakery.nl, waarop ze allerlei recepten voor heerlijke zoete en hartige baksels uit de doeken doet.

Heerlijke tiramisu cupcakes
  • 24-10-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Waarom heb ik deze tiramisu cupcakes nooit eerder bedacht en gemaakt? Geen idee! Ze zijn zo lekker én heel erg leuk om te maken. Niet alleen ik was mega enthousiast over het resultaat maar ook de visite.

Biefstuk met peperkorstje
  • 20-10-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Een snufje peper en zout, dat zie je vaak in mijn recepten en dat van andere staan. Peper is een van de meest gebruikte specerijen ter wereld. Maar daarom niet minder bijzonder. Ik vertel je er graag meer over en heb uiteraard een lekker recept voor je bedacht met zwarte peper in de hoofdrol.

Foodvragen, tips & tricks #3
  • 14-10-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Yes, er is weer een nieuwe editie van deze handige rubriek vol met vragen en antwoorden op vragen over koken, bakken en ingrediënten. Dingen die je altijd al wilde weten of waar ik zelf tegenaan liep tijdens het koken.

5 tips om krieltjes snel perfect gaar en krokant te bakken
  • 10-10-2016
  • 7 reacties
  • Sandra

Herken je dat ook? Dat je krieltjes in de koekenpan doet en deze na 10, of soms 20 minuten nog steeds hard zijn. Of dat ze inmiddels zwart zijn geworden? Nou, je bent echt niet de enige. Maar met deze tips gaat het zeker lukken!

Varkensroulleau met cranberry-notenvulling + uitslag HelloFresh Battle
  • 06-10-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Wellicht kun je je nog herinneren dat ik een paar weken geleden een oproep plaatste waarin ik op zoek ging naar testers voor de HelloFresh Box. En tevens ook de battle aanging tegen Budgi waarin mijn team de strijd aan ging om de allermooiste foodfoto.

Recept tomatenschotel met kip
  • 28-09-2016
  • 5 reacties
  • Sandra

Vorige week was ik voor het eerst op persreis! Woehoe! Ik was namelijk gevraagd door Knorr of ik in Spanje wilde zien en proeven hoe ze ‘hun’ tomaten daar duurzaam verbouwen en verwerken.

5 x hotspots in Lissabon
  • 21-09-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Begin september waren Eric en ik een weekje in Portugal. Eerst een paar dagen naar Lissabon als citytrip en daarna een paar dagen relaxen in de Algarve, perfect!

Zomerse perzikroosjes met fruitspread
  • 12-09-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Een hele tijd geleden maakte ik appelroosjes die heel goed bij jullie (en mij) in de smaak vielen. Dus het leek me leuk om hier een zomerse variant op te maken met perzik.

Foodvragen, tips & tricks #2
  • 08-09-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Laats ben ik met een nieuwe categorie gestart op mijn blog. Hier geef ik antwoord op vragen van mijn bezoekers en deel ik ook ervaring die ik zelf heb opgedaan in de keuken de afgelopen jaren.

25 testers gezocht HelloFresh Box!
  • 29-08-2016
  • 21 reacties
  • Sandra

Twijfel jij wel eens of zo’n maaltijd box iets voor jou is? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag namelijk 25 enthousiaste bezoekers van LeukeRecepten blij maken met een gratis HelloFresh Box.

Light recept: gevulde courgettes met pittig gehakt
  • 23-08-2016
  • 7 reacties
  • Sandra

Courgettes zijn een echte zomergroente die nu het allerlekkerste zijn. Ze bevatten veel vezels en mineralen en door de milde smaak zijn ze makkelijk in veel gerechten te gebruiken. En dat is nog niet alles, ze bevatten ook nog eens weinig calorieën!

3 zoete Bugles vultips + recepten
  • 15-08-2016
  • 6 reacties
  • Sandra

Als ik ’s avonds moet kiezen tussen een zoete of hartige snack dan kan ik vaak geen keuze maken. Een chipje of een stukje chocolade? Hmm, lastig! Daarom heb ik nu dé oplossing: Bugles met zoete vulling!

Foodvragen, tips & tricks #1
  • 06-08-2016
  • 10 reacties
  • Sandra

Tijd voor iets nieuws op de site! Een gloednieuwe rubriek waar ik op zoek ga naar antwoorden op vragen over koken, bakken en ingrediënten.