Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

foodblog

Eetdagboek: 7 dagen zonder vlees
  • 13-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen week heb ik elke dag vegetarisch gegeten, omdat ik het lekker vind en het me een goed gevoel geeft. Ook vond ik het leuk en leerzaam om me wat meer te verdiepen in vleesvervangers.

Wintergroenten: de rode biet
  • 08-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik ben dol op rode bieten, vroeger al. Toen at ik ze uit een potje maar tegenwoordig kies ik er steeds vaker voor om ze vers klaar te maken. Ik weet dat deze groente niet bij iedereen zo populair is.Bieten hebben namelijk de eigenschap dat ze naar aarde smaken.

Jaaroverzicht 2013
  • 04-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen jaar was echt een super jaar, zowel privé als voor leukerecepten.nl. Halverwege 2013 hebben we namelijk een eigen huis gekocht. Alhoewel de indeling van het huis perfect was moest er nog heel wat aan de uitstraling gebeuren.

Budget recept: pasta met spinazie
  • 02-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Dit jaar ga ik beginnen met de rubriek budgetrecepten. Het wordt een vast item dat regelmatig terug komt waarin ik een recept en tips met jullie deel hoe je op een goedkope manier een lekkere en voedzame maaltijd op tafel zet.

Oud en nieuw weetjes en inspiratie
  • 28-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden hebben we aan aantal tradities. Zo eten we oliebollen, appelbeignets en andere zoete en hartige hapjes en daarbij drinken we champagne en steken we heel wat vuurwerk af.

Cadeautip: Moulinex producten tot 40 euro retour
  • 16-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Nu de kerst voor de deur staat heb ik een leuke cadeautip die ik graag met jullie wil delen. Het gaat om 4 producten van Moulinex waarbij je nu tot 40 euro retour krijgt!

10 x hoofdgerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Met de kerst wordt er vaak vlees gegeten als hoofdgerecht zoals een rollade, biefstukje of varkenshaas. Vlees bakken vind ik toch nog een van de moeilijkste dingen om te doen.

10 x nagerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Het kerstdiner maak je helemaal compleet met een feestelijk toetje. Van te voren kun je al bepaalde vragen stellen zoals ga ik voor iets lichts met fruit of juist voor iets zwaarders met chocolade, of misschien allebei?

10 x voorgerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Meestal ga ik bij een meerdere gangen kerstdiner uit van het hoofdgerecht en verzin ik daarna een voor- en nagerecht dat daar op aansluit. Als mijn hoofdgerecht bijvoorbeeld grotendeels uit vlees bestaat maak ik daar een voorgerecht bij dat vegetarisch is of vis bevat.

Test je kookkennis en win!
  • 11-12-2013
  • reacties
  • Sandra

PC en tablet fabrikant Lenovo heeft een leuke food quiz waarbij jij je kennis over eten en koken kunt testen: Chef’s Quiz . Dit is niet alleen leuk om te doen maar je maakt ook nog eens kans op een kookworkshop onder leiding van tv-kok Ramon Beuk.

Onbezorgd kerstdiner met PLUS
  • 07-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Als ik eerlijk moet zijn heb ik met de kerst geen zin om uren in de keuken te staan om een 5 of 6 gangen diner te maken. Ik ben gek op koken en iedereen zou misschien verwachten dat ik met Kerstmis niets liever doe. Maar met kerst zit ik graag gezellig aan tafel met mijn gasten.

Introductie workshop stoomoven
  • 05-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Toen we een nieuwe keuken uitzochten had ik natuurlijk een aantal wensen. Een ruime oven, grote kookplaat en een breed aanrechtblad. Alleen was ik aan het twijfelen over de  magnetron, deze gebruik ik namelijk zelden.

12 leuke Sinterklaas cadeaus
  • 26-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Speciaal voor Sinterklaas heb ik 12 mooie en culinaire cadeaus geselecteerd. Ze zijn niet alleen leuk om te geven maar ook leuk om te krijgen!

Hotspot: Feelgood market
  • 20-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Al een paar keer stond ik op het punt om naar de FeelGood market in Eindhoven te gaan. Ik had gehoord dat deze markt niet alleen gezellig is maar ook vooral bekend staat om de lekkere en culinaire hapjes en producten. Alle kraampjes op deze markt staan in het teken van duurzaamheid, creativiteit, originaliteit en ambachtelijkheid.

10 x Indische recepten
  • 12-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Eigelijk had ik nooit zo veel met de Indische en de Oosterse keuken. Ik kende de meeste ingrediënten niet, laat staan hoe je ze klaar moet maken. Maar door mijn Indische schoonmoeder Yvonne heb ik heel wat Indische gerechten geproefd en die zijn me toch lekker! Zonde dat je zelf niet zoiets kunt klaarmaken, dacht ik.

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
  • 31-10-2013
  • reacties
  • Sandra

  Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Review + winactie: grillpan Royalty line
  • 27-10-2013
  • reacties
  • Sandra

 Groenten, vlees of vis met van die bruine grillstrepen zien er altijd zó mooi uit. En daarnaast vind ik dat grillen ook vaak een extra lekkere smaak aan de ingrediënten geeft. Belangrijk met grillen is dat je een goede grillpan hebt, anders bestaat de kans dat je groenten aan pan blijven plakken.  

Herfstfruit: de vijg
  • 06-10-2013
  • reacties
  • Sandra

De vijg is een lekkere zoete vrucht die vooral aan het einde van de zomer en in de herfst verkrijgbaar is. Vijgen worden rijp geplukt en zijn daarna nog maar een paar dagen houdbaar. Daarom zie je verse vijgen ook niet vaak bij de fruitafdeling in de supermarkt liggen.

Culinaire dierendag
  • 02-10-2013
  • reacties
  • Sandra

Op 4 oktober worden bijna alle huisdieren in het zonnetje gezet. Dit keer wordt ons hondje ook op een culinaire wijze verwend, namelijk met zelfgemaakte hondenkoekjes.  

Mijn eerste eigen gemaakte verjaardagstaart
  • 24-09-2013
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen zaterdag was ik jarig! Alweer 27 jaartjes oud geworden. Al een lange tijd wilde ik graag een biscuittaart maken en decoreren met fondant maar toch bleef ik het maar uitstellen. Ik heb namelijk nog niet zoveel ervaring met decoreren, fondant en taarten doorsnijden etc. Maar wat zien die taarten er toch altijd mooi uit! Dat moest mij toch ook wel lukken?   

10 x lekkerste ovenschotels
  • 11-09-2013
  • reacties
  • Sandra

Ik ben gek op ovenschotels. Niet alleen omdat ik het heel erg lekker vind maar ook omdat het ‘makkelijk’ koken is. Je hoeft niet steeds te blijven roeren en terwijl je gerecht in de oven staat kun je de keuken opruimen, tafel opdekken of alvast het toetje bereiden.  

Hotspot: Marokkaans restaurant Chomicha
  • 03-09-2013
  • reacties
  • Sandra

Hoewel ik nog niet zo heel lang bekend ben met de Marokkaanse keuken, behoort deze wel al tot mijn favorieten. Ik ben gek op couscous en gerechten met kaneel en abrikozen. Tijd om eens te gaan proeven bij het Marokkaanse restaurant Chomicha op de Kruisstraat in Eindhoven.

Foodblogswap augustus: feta cake
  • 24-08-2013
  • reacties
  • Sandra

Deze maand mag ik voor de foodblogswap een recept maken van Yellow Lemon Tree. Ik was al vaker op deze site geweest, vooral de mooie en smakelijke foto’s vielen me toen al op. Op deze foodblog deelt Maura haar 3 passie’s: eten, fotograferen en reizen, een perfecte combi toch.

Lekkere desserts van de bbq
  • 18-08-2013
  • reacties
  • Sandra

Internet en tijdschriften puilen uit van de lekkere barbecue recepten. Van een lekker spiesje tot vegetarische burgers en salades. Gelukkig worden de bbq recepten ook steeds creatiever. Maar een lekker toetje voor bij de bbq is toch nog vaak lastig. Om de bbq op een lekkere en originele manier af te sluiten heb ik een paar barbecue desserts gemaakt:

Zelfgemaakte pesto
  • 07-08-2013
  • reacties
  • Sandra

De meest bekende pesto is de pesto genovese, ook wel pesto verde genoemd. Deze groene pesto komt oorspronkelijk uit het Italiaanse stadje Genua en is gemaakt van o.a basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Het is een heerlijke smaakmaker en makkelijk toe te passen in verschillende gerechten.

×