Laats vroeg ik aan jullie hoe de ultieme festival burger er uit moet zien. En er zijn veel leuke reacties binnen gekomen, dank jullie wel daarvoor! En inmiddels heb ik een winnaar gekozen, lees snel verder.
Laatst heb je al kunnen lezen wat Eric zijn ultieme fototips zijn voor een mooie foodfoto. Hij vertelde vooral over de belichting en het diafragma. Met deze tips kom je al een heel eind maar vergeet vooral de presentatie niet, daarom deel ik nu mijn 5 beste stylingtips met jullie.
’s Morgens goed ontbijten is niet alleen belangrijk maar betekent ook genieten. En dat vinden ze bij Quaker ook. Daarom zijn ze op zoek naar de lekkerste ontbijtcreaties van Nederland.
Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is hoe je een mooie foodfoto maakt. Want een gerecht smakelijk op de foto zetten is niet altijd even makkelijk. Daarom heeft Eric 5 ultieme tips verzameld voor de perfecte foto. Want een mooie foodfoto is essentieel, zeker als je een eigen blog hebt of regelmatig foodpics deelt op instagram.
Het festivalseizoen is volop in gang. En ik vind het leuk dat er elk jaar steeds meer (food) evenementen bij komen. Nu heeft Hellmann’s mij uitgenodigd om de ultieme festivalburger te bedenken en te maken. En hij is me toch lekker geworden, lees snel verder!
Laatst ontvingen Eric en ik een uitnodiging voor de Big Green Egg's flavour Fair. Ik had er nog niet eerder van gehoord maar het was deze keer de 10e editie. En Eric was meteen enthousiast, daar moeten we naar toe!
In deze blog vind je alles wat je moet weten om zelf aan de slag te gaan met pasta. Je vind er het recept om zelf pasta te maken rechtstreeks uit Italië, inclusief handige video, bewaartips en variantie tips!
Eind april was ik in Italië, in de streek Abruzzo, voor een foodtour. Wat hebben we genoten van de gastvrijheid, mooie omgeving en cultuur en natuurlijk het lekkere eten. Veel plekken en locaties zijn nog niet ontdekt en daarom verborgen pareltjes. Daarom deel hier 10 hotspots in Abruzzo die je niet voorbij mag rijden.
Pizza is een van de dingen waar je mij ‘s nachts wakker voor kunt maken. Geen slappe hap, maar een knapperige homemade pizza met lekker veel verse ingrediënten.
Wie mijn blog volgt heeft inmiddels al verschillende lekkere recepten voorbij zien komen met CêlaVíta aardappels. Zoals de tacofriet, aardappeltaart of stamppotkoeken
Normaal gesproken deel ik in het begin van de maand altijd mijn maandoverzicht met wat ik allemaal heb gedaan en gegeten. Maar deze keer een iets andere versie, want we zijn 27 mei namelijk getrouwd! En omdat het grootste gedeelte van het maandoverzicht hiermee gevuld zou zijn heb ik besloten om een overzicht te maken van onze huwelijksdag.
Ongeveer 3 jaar geleden hebben we een nieuwe keuken uitgezocht. Uiteraard had ik een aantal wensen, ik breng nou eenmaal veel tijd in de keuken door :). Een grote inductieplaat voor minimaal 4 pannen, veel kastruimte én een stoomoven.
Ben je op zoek naar een leuk en origineel borrelhapje om te serveren tijdens een feestje of verjaardag? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vergeet de toastjes en broodjes, probeer eens aardappels als basis voor je hapje met de nieuwe Potato Dipperz van Lamb Weston.
Afgelopen week was ik uitgenodigd voor een bakworkshop bij Petit Gateau in Amsterdam. In deze Franse patisseriezaak worden de mooiste en de lekkerste kunstwerkjes met de hand gemaakt. Van macarons tot eclairs en minimini’s.
Ik moet bekennen dat ik tortilla wraps meestal gewoon kant en klaar uit de verpakking koop. Maar als ik iets meer tijd heb dan is het leuk en extra lekker om ze zelf te maken.
Voor degene waarbij aardappels, groente en vlees (AVG) regelmatig op het menu staan maar toch eens iets anders willen proberen heb ik nu een lekkere aardappeltaart verzonnen. Met de bekende ingrediënten maar dan in een iets andere vorm en met een Italiaanse twist.
Nu de temperatuur buiten de 20 graden aantikt vind ik het heerlijk om in de tuin te zitten. Ook al is deze maar piepklein. Heerlijk om even een drankje buiten in het zonnetje doen.
Italië is echt een fantastisch vakantieland. Rome, Toscane, het Gardameer en noem maar op. Maar wie het echte ongerepte en authentieke Italië wil zien, ontdekken én proeven moet naar Abruzzo. Deze streek ligt rechts van Rome en is een bijna onontdekt pareltje.
Vlees, pasta of groenten worden nog lekkerder in combinatie met een saus. Vaak wordt er een pakje of zakje gebruikt (wat ook kan natuurlijk). Maar met onderstaande basisrecepten laat ik zien hoe je ook heel makkelijk zelf een saus kun maken. En ook vind je er lekkere suggesties hoe je deze saus kunt gebruiken in een gerecht.
Tussen alle exotische gerechten zoals couscous, risotto en quinoa door, kan ik echt genieten van een Hollandse maaltijd. Vooral van aardappels, soms vergeet ik hoe lekker ze zijn.
Foodfestivals zijn helemaal hip and happening! En er komen (gelukkig!) steeds meer nieuwe evenementen met foodtrucks, streetfood, standjes en muziek bij. Bijna in heel Nederland zijn er wel eentje of meerdere te vinden deze zomer. Ik verzamelde een aantal bekende en een aantal nieuwe foodfestivals van 2016 in een handig overzicht.
Een van mijn favo snacks voor bij de patat is een kroket. En ik ben zeker niet de enige, per jaar gaan er wel 300 miljoen kroketten doorheen in Nederland*. Dat zijn er ongeveer 25 per persoon! Dit aantal haal ik niet, maar af en toe moet kunnen toch? :)
Het nieuwe boek ‘Foodsisters’ past helemaal in de gezondheidstrend van nu. Healthcoaches en zussen (vandaar de titel van het boek) Janneke en Amande delen hierin hun recepten, die stuk voor stuk gezond, makkelijk én lekker zijn. Daar houden we van!
Vorige week was ik te gast bij een yoga workshop bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam met aansluitend een proeverij van een aantal nieuwe Conimex gerechten. Ik was een beetje nerveus van te voren, want dit was mijn allereerste yogales. En ik vroeg me af of dit niet te zweverig zou zijn voor mij en is yoga op blote voeten of op je sokken?