Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

foodblog

Tips om kinderen (en jezelf) gezonder te laten eten + recept
  • 07-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Gezond wordt lang niet altijd geassocieerd met lekker, zeker niet door kinderen. Als moeder is het dan ook lastig je kind duidelijk te maken dat ook gezonde dingen ook lekker kunnen zijn. Maar met wat tips en fantasie trekken je kids geen vies gezicht meer als ze bijvoorbeeld groenten op hun bordje krijgen.

7 populairste recepten november
  • 06-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik kan merken dat er afgelopen maand al stiekem gezocht is naar recepten met oog op de kerst. Er staan vooral feestelijke gerechten, hapjes en toetjes in de top 7 van november. Nog even en het feest kan echt beginnen, in de maand december komen er nog veel meer feestelijke recepten online. De top 7 van december zal daarom ook wel een feestje zijn om samen te stellen.

Heerlijk genieten met Alpro soya cuisine
  • 03-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik niet van koud en guur weer houd, ben ik toch dol op de laatste maanden van het jaar. Dit komt omdat er dan weer volop paddenstoelen, stoofperen, en pompoenen beschikbaar zijn. De afgelopen tijd heb ik dan ook heel wat lekkere gerechten met deze ingrediënten gemaakt.

Flammkuchen, de ideale borrelsnack
  • 02-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Flammkuchen zijn hot, en dan bedoel ik dat niet letterlijk. Overal op internet, in supermarkten en in restaurants popt deze snack op. Heb je er nog niet van gehoord, dan praat ik je graag even bij. Flammkuchen komen oorspronkelijk uit Duitsland en hebben een flinterdunne krokante bodem en zijn belegd met crème fraiche, uien en spekjes.  

5 vragen over super snel ontbijten + winactie
  • 01-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Ontbijten is niet altijd even makkelijk. Want hoe zet je in een paar minuten een lekker ontbijt op tafel? En wat eet je dan zoal? Hieronder geef ik jullie een kijkje in mijn ochtendritueel en geef ik tips en antwoord op vragen over super snelle ontbijtjes.

Wat is dulce de leche en hoe maak ik het?
  • 28-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Dulce de leche, ook wel ‘melkzoet’ genoemd, is vergelijkbaar met karamel, maar dan zachter, zoeter en voller van smaak. Het wordt gemaakt van gecondenseerde melk. Dat is koemelk waar, door toevoeging van suiker, het vocht aan onttrokken wordt.

Cadeau tip: giftboxen van Iittala
  • 19-11-2014
  • reacties
  • Sandra

De feestdagen komen steeds dichterbij en wellicht ben je in gedachten al je verlanglijstje aan het samenstellen. Of ben je al stiekem aan het rondkijken wat je je partner, familielid of vriend cadeau wil geven. Om jullie hierbij een handje te helpen heb ik nu een leuke tip: de giftboxen van Iittala !  

Haal alles uit je groenten, maak er lasagne van!
  • 17-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen woensdag was het weer zo ver, de groentela van mijn koelkast puilde uit. Tijd om te inventariseren en lekker te gaan koken! Want ook met restjes groenten zet je de lekkerste gerechten op tafel. Weggooien is zonde!  

Onze recepten in Buitenleven + winactie + recept
  • 15-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Ken jij het tijdschrift Buitenleven al? Je vindt er heel veel inspiratie voor je tuin of balkon, decoratie-ideeën, leuke uitjes in Nederland, recepten en nieuws uit de natuur. In de nieuwe uitgave die net in de winkel ligt staan 8 pagina’s met onze recepten, hoe gaaf is dat!

7 populairste recepten oktober
  • 04-11-2014
  • reacties
  • Sandra

De top 7 van oktober bestaat uit diverse recepten uit verschillende landen. Mexico, Italie en turkije komen allemaal voorbij. Daar houd ik wel van, en ik ben blij om te zien jullie ook. De  herfst is nu echt aangebroken en ook dat zie je terug in de lijst, paddestoelen en champignons zijn erg populair. Ook daar wordt ik blij van!

Wokken op professioneel niveau
  • 02-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Bijna iedereen heeft wel een wokpan in zijn of haar keukenkastje staan, want wokken is de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is niet zo gek want deze Oosterse kookkunst is makkelijk, snel en gezond (mits je de juiste ingrediënten gebruikt). Zelf gebruik ik de wok ook heel vaak, meestal om te wokken.  

Halloween + 10 x pompoen recept
  • 29-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Wat is het eerste waar je aan denkt bij Halloween? Juist, pompoenen! Volgens de traditie zetten mensen waar kinderen mogen aanbellen voor een 'trick or treat' een uitgeholde pompoen met kaarsje voor de deur.

Review: Kwekkeboom snacks uit de oven
  • 27-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Knapperige snacks uit de oven, kan dat? Van Kwekkeboom kreeg ik een pakket thuis bezorgd met hapjes voor in de oven om dat uit te testen. Er zaten verpakkingen in met Kaashapjes, Bitterballen en Croquetten. Lees snel verder om te zien of ze hun krokant garantie waar kunnen maken.  

Gezond de herfst (en de rest van het jaar) door
  • 22-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Nu het buiten kouder wordt en de herfst voor de deur staat steekt de verkoudheid weer de kop op. Vaak begint het met keelpijn en al snel volgen hoofdpijn, koorts en hoesten. Dit kun je bijna niet voorkomen maar er zijn wel tips die je helpen sneller beter te worden:

12 x variëren met de aardappel
  • 19-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Aardappelen, groenten en vlees, voor veel mensen in Nederland dagelijkse kost. Met de groente kun je veel kanten op, van bloemkool en broccoli tot sperziebonen en rode kool. Maar ook met de aardappel kun je veel variëren, om jullie te inspireren zette ik 12 ideeën om aardappels te bereiden op een rijtje.  

100% gezelligheid, 0% alcohol
  • 12-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik vind het heerlijk om af en toe te borrelen. Geen groot feest maar gewoon gezellig wat hapjes en drankjes op tafel, al is het maar om het weekend te vieren. Afgelopen zondag was het weer zo ver, ik had nog wat chipjes, pistachenootjes en olijven over van mijn verjaardag van vorige week en ik had Jillz Red 0% in huis… de borrel was compleet!  

Budget recept: pasta met tonijn
  • 08-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Oke, ik zal eerlijk toegeven dat ik geen liefhebber ben van tonijn maar na aandringen van Eric maakte ik dit pastarecept met tonijn uit blik. En wat bleek, ik vond het echt heel erg lekker. De combinatie van de smaken is heel erg lekker: de rode peper geeft net wat pit, de kaneel maakt het een tikje zoet en de citroen maakt het lekker fris.

7 populairste recepten september
  • 06-10-2014
  • reacties
  • Sandra

In deze maand werd ik 28 jaar en dat heb ik gevierd met zelfgemaakte taarten en muffins. Deze waren niet alleen bij mijn gasten en collega's in de smaak gevallen maar ook bij onze bezoekers. En misschien heeft het populaire programma 'Heel Holland Bakt' thuisbakkers aangewakkerd om weer flink aan de slag te gaan.

Winnaar burgercontest
  • 05-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen twee weken hebben we met onze kipburger met avocado meegedaan met de Hellmann’s burgercontest. Helaas heeft onze burger niet gewonnen en zijn we 6e geworden, een mooie middenmoot. De andere 10 foodbloggers die meededen hadden ook allemaal een smakelijke en creatieve burger gemaakt, bekijk hier alle burgers. Uit al deze inzendingen is dit de top 3 geworden:

5 x zelf kruidenmixen maken
  • 28-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Het is heel makkelijk om verschillende kant en klaar kruidenmixen in de winkel te kopen. Maar vaak heb je zelf (zonder te weten) al de ingrediënten in huis om deze smaak te creëren.

Haal alles uit je groente, maak er soep van!
  • 26-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Een aantal dagen geleden ontving ik van Honig een soeppan met daarbij een uitdaging om te laten zien dat je van restjes groenten prima een lekker soepje kan maken. Want wist je dat bijna de helft van de Nederlanders wekelijks restjes groenten weggooit, zonde toch!

Het allerlekkerste burgerrecept met kip, bacon en avocado
  • 21-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Dit moeten jullie proeven! Ik heb vorige week mijn ultimate favorite burger gemaakt. Voordat ik ging beginnen heb ik nagedacht hoe de ultieme burger moet smaken. Het is denk ik vooral de combinatie van ingrediënten en smaken op je broodje want die moeten in balans zijn.

Hoe maak je de lekkerste cappuccino? Tips + recept
  • 17-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik kan heel erg genieten van een goede kop cappuccino, vooral op het terras of in een restaurant. Maar ook in het weekend houd ik er van om wakker te worden met een lekkere kop zelfgemaakte cappuccino. Een verse kop cappuccino bereiden is niet moeilijk, hieronder laat ik je in 5 stappen zien hoe ik hem het liefst maak.

Review 200 exotische afslankrecepten + winactie + recept
  • 15-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Afvallen hoeft niet vervelend of saai te zijn. Dat bewijst het ebook '200 exotische afslankrecepten'. In dit boek legt Suzanne van der Linden vooral de focus op lekkere gezonde recepten met verantwoorde ingrediënten die een positieve werking hebben op je lichaam.

Wat weet jij over het Vinkje?
  • 08-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Op Facebook had ik laatst een oproep geplaatst met de vraag of mensen het Vinkje van Stichting Ik Kies Bewust kennen en hoe ze erover denken. De antwoorden waren vrij kritisch, het Vinkje zou weinig waarde hebben en misleidend zijn. Om eerlijk te zijn wist ik er zelf niet al te veel vanaf en was ik nieuwsgierig of deze conclusies van mijn volgers terecht waren... of niet. Tijd om dat uit te zoeken!

×