foodblog

Review: Down Town Gourmet Market in Eindhoven
  • 21-05-2017
  • 2 reacties
  • Jaimy Van Dijke

Sandra vertelde dat er een overdekte foodmarkt in Eindhoven geopend is namelijk; Down Town Gourmet Market. 20 verschillende ondernemers met passie voor lekker eten onder 1 dak. Samen met Sandra ging ik dit allemaal beleven op een vrijdagmiddag en we nemen jullie mee!

Filodeegtaart met spinazie uit de Bosch AutoCook multicooker
  • 17-05-2017
  • 5 reacties
  • Sandra

Wellicht hadden jullie al gezien dat ik eind april een workshop mocht geven met de Bosch AutoCook. Maar liefst dertig geselecteerde winnaars die zich in hadden ingeschreven waren aanwezig en kregen na afloop ook de Bosch AutoCook mee naar huis. En ze zijn al heel fanatiek aan de slag gegaan, hieronder een smakelijke verzameling.

15 gezellige foodfestivals voor in je agenda 2017
  • 15-05-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

De tijd van het jaar is weer aangebroken waarbij de food festivals beginnen. Dagen en avonden lang vol met gezelligheid, streetfood, foodtrucks, muziek en lekkere drankjes. In dit overzicht kun je precies zien welk festival op welke datum plaats zal vinden.

Light recept: zalmpakketjes met zoete aardappelpuree
  • 11-05-2017
  • 10 reacties
  • Jaimy Van Dijke

Heerlijke gestoomde zalmmoten met groenten en puree van zoete aardappelen. Zalm is een bron van gezonde vetten dus met deze maaltijd zet je niet alleen een maaltijd laag in calorieën op tafel maar is verder ook ontzettend gezond.

Hotdogs met chili knoflook frieten uit de Airfryer
  • 09-05-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Frieten zijn al lekker, maar je kunt ze nog een tikje lekkerder maken door er je eigen kruiden aan toe te voegen. In deze blog deel ik het recept voor mijn chili knoflook frieten en maak ik lekkere hotdogs voor on te side. Echt genieten dit!

3 x tortillarolletjes: hartig, fris en zoet
  • 02-05-2017
  • 4 reacties
  • Sandra

Heb jij ze al gezien in de winkel? De nieuwe producten van Becel in de smaken kokosolie & amandelolie, avocado-olie & limoenolie en als derde met walnootolie. Ik kreeg ze thuis gestuurd en heb ze uitgebreid geproefd en er natuurlijk ook lekkere recepten mee gemaakt.

Wrap met balletjes en koolsalade uit het LeukeRecepten Magazine
  • 19-04-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Zoals jullie wellicht hebben gezien en gehoord ligt het LeukeRecepten magazine nu alweer een paar weken in de winkels. Ik heb al heel veel leuke reacties ontvangen en ook op social media verschillende gerechten voorbij zien komen uit mijn magazine.

3 x recepten voor bij de paasbrunch
  • 13-04-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Het is bijna zover, haal de eieren maar alvast in huis, Pasen staat voor de deur! Zelf zie ik Pasen vooral als gezellige dagen met familie en lekker eten uiteraard. De paasbrunch is hét hoogtepunt tijdens deze dagen en altijd genieten.

Gevulde paprika’s uit de Bosch AutoCook multicooker
  • 11-04-2017
  • 38 reacties
  • Sandra

Ik heb iets heel gaafs! Ik heb namelijk sinds kort de Bosch AutoCook Pro in huis, een super handig apparaat waarmee je makkelijk en snel een verse en gezonde maaltijd op tafel zet.

Croissantkrans met bosbessen jam
  • 07-04-2017
  • 3 reacties
  • Sandra

Vandaag geef ik een leuk ideetje waar je tijdens de paasbrunch of lunch met z’n allen van kunt genieten. En wat daarnaast ook nog eens super mooi is om te presenteren, namelijk een croissantkrans met bosbessenjam. En wat helemaal mooi is dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt.

Het Leukerecepten Magazine is uit + 10 x goodiebag winnen!
  • 29-03-2017
  • 9 reacties
  • Sandra

Yes, eindelijk is het zo ver. Het LeukeRecepten magazine ligt in de winkels! Super trots en blij ben ik met het resultaat.

Recept toast met spinazie-roerei
  • 25-03-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Een goede start van de dag is heel belangrijk. Ik ontbijt daarom altijd. Soms snel met een kom yoghurt met muesli en fruit en soms wat uitgebreider met wentelteefjes, tosti of eitje.

3 x snelle en makkelijke pizza snacks
  • 16-03-2017
  • 2 reacties
  • Sandra

Pizza is een van mijn favoriete gerechten! En dan het liefst met champignons en veel kaas er op. Maar wist je dat je pizza ook leuk als hapje kunt serveren? Lekker voor tijdens een borrel, avondje met vrienden of verjaardagsfeestje. En je kunt eindeloos variëren met toppings en ingrediënten.

Avocado roos maken
  • 13-03-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Overal zie je avocado rozen voorbij komen en deze zijn natuurlijk prachtig om te zien. Hoe maak je deze zelf?

3 x handige tips voor een schone keuken
  • 09-03-2017
  • 4 reacties
  • Sandra

De keuken schoonmaken is een van de minder leuke klusjes die bij het koken hoort. Maar wel zo belangrijk, want koken in een vieze en chaotische keuken vind ik niets. Daarom deel ik 3 handige tips voor een stralende en frisse keuken in een mum van tijd.

Zelf pitabroodjes maken + video
  • 17-02-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Zelf pitabroodjes maken stond al lang op mijn lijstje om een keer doen. Eigenlijk kocht ik altijd kant en klare pita’s omdat dit lekker snel is. Maar zelfgemaakte pitabroodjes zijn ook niet veel werk en nog lekkerder weet ik nu.

Heerlijke Thaise noedels met entrecote + 5 tips
  • 31-01-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Mensen gaan steeds bewuster om met vlees. Niet alleen ik, maar ik merk het ook om me heen. Sommige zeggen dat ze vaker voor een dagje vega gaan en andere kiezen voor een duurzaam stukje vlees.

Getest: Oviebollen van Koopmans + 3 variaties
  • 27-12-2016
  • 12 reacties
  • Sandra

Ik als groot oliebollenliefhebber kijk elk jaar weer uit naar de maand december. En dan vooral naar die lekkere oliebollen, of krentenbollen eigenlijk. En dan eet ik ze het liefst zo vet mogelijk, the vetter the better! En niet te vergeten met een hele lading poedersuiker erover.

Het 3 gangen kerstmenu van JaimysKitchen
  • 19-12-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Sandra heeft mij gevraagd om een ‘JaimysKitchen’ kerstmenu te maken. Best lastig vond ik dit, want het moet allemaal goed op elkaar afgestemd zijn natuurlijk. De maaltijd begin ik graag licht, met een salade, maar dan wel een bijzondere salade.

Feestelijke sandwich prikkers
  • 15-12-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Niet alleen het kerstdiner is een hoogtepunt maar ook de kerstlunch of brunch mag feestelijk en uitgebreid gevierd worden. Want vaak ligt de focus op het avondeten tijdens de kerstdagen maar de lunch vind ik net zo belangrijk en is vaak net zo leuk en gezellig.

Kip Hawaï uit de oven met krieltjes
  • 13-12-2016
  • 8 reacties
  • Sandra

Tussen alle feestelijke kerstrecepten door deel ik vandaag een makkelijk recept voor doordeweeks. Maar daardoor niet minder lekker of minder speciaal. In tegendeel, dit is vanaf nu een van mijn favoriete recepten.

Vitello tonnato rolletjes
  • 09-12-2016
  • 5 reacties
  • Sandra

Brenda van Brenda Kookt trapte vorige week af met het Bosch Kerstafette menu. Ze maakte een amuse van pastinaak crème met gebakken coquille, een goeie start! En nu neem ik het stokje over en presenteer ik mijn voorgerecht: vitello tonnato rolletjes.

Feestelijke gegratineerde kerst frieten
  • 07-12-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Nu de kerst in aantocht is heb je misschien al nagedacht over een hoofdgerecht wat je wilt serveren tijdens het kerstdiner. Misschien een kalkoen, een rollade of een lekker stukje zalm. Maar heb je ook al nagedacht over een bijgerecht?

Pasteibakjes zelf maken + video
  • 06-12-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Tot een paar weken terug wist ik niet dat je heel makkelijk zelf pasteibakjes kunt maken. Ik had er ook niet echt over nagedacht want ik kocht ze altijd kant en klaar in de supermarkt. Maar zelf maken is leuker en lekkerder!