foodblog

3 nieuwe Aziatische soepen + sesamstengels
  • 29-03-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Vorige week was ik te gast bij een yoga workshop bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam met aansluitend een proeverij van een aantal nieuwe Conimex gerechten. Ik was een beetje nerveus van te voren, want dit was mijn allereerste yogales. En ik vroeg me af of dit niet te zweverig zou zijn voor mij en is yoga op blote voeten of op je sokken?

Light recept: kabeljauw met wortelpuree
  • 29-03-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Vis staat er om bekend dat deze vrij vet is. Maar daarbij ligt het er ook aan welke soort vis je neemt. Bijvoorbeeld zalm (220 kcal) en makreel (350 kcal) zijn vissen met een hoog vetgehalte maar bevatten ook veel onverzadigde vetzuren en omega 3. Deze gezonde vetten zorgen voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, immuunsysteem en voor je huid en ogen.

Paas kwarktaart met meringue in de vorm van een lammetje
  • 21-03-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Ik kijk regelmatig op Pinterest om inspiratie op te doen voor mijn recepten. Tijdens mijn zoektocht naar vrolijke ideeën voor Pasen kwam ik een lammetjes-taart tegen, super cute! Ik heb mijn eigen variant gemaakt op de taart die ik tegen ben gekomen op Pinterest. Leuk voor de kids maar ook voor volwassenen.

Snelle Paastrifle met lemoncello en macarons
  • 13-03-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Nog amper 2 weken en dan is het alweer Pasen. De supermarkten liggen inmiddels bomvol met het paasassortiment. En in deze blog laat ik zien dat je hiermee hele lekkere en creatieve dingen kunt maken.

Kip met zelfgemaakte satésaus, boontjes en friet
  • 13-03-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Ik ben niet zo dol op pindakaas, maar wel weer op satésaus. Ja, ik weet dat het een beetje gek klinkt. Want satésaus maak je heel makkelijk zelf van pindakaas. Hieronder vind je mijn recept voor satésaus, en ik verzeker je dit kan bijna niet fout gaan!

Perfect gebakken biefstuk: tips + video
  • 10-03-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Jaren geleden was biefstuk bakken best een dingetje voor mij. Na een aantal pogingen waarbij de biefstuk zo taai was dat je er uren op moest kauwen voordat je hem kon doorslikken heb ik er toch handigheid in gekregen.

Taco friet met gehakt topping
  • 03-03-2016
  • 12 reacties
  • Sandra

Als ik moet kiezen tussen friet en taco’s dan zou dat een moeilijke keuze zijn. Het zijn beide guilty pleasures van mij, maar waarom niet combineren! En zo super slecht is deze smakelijke creatie niet eens.

Aardappelkoeken met andijvie
  • 11-02-2016
  • 11 reacties
  • Sandra

Met aardappels kun je zo veel kanten op! Ik schreef een tijd geleden al een blog over 12 ideeën met aardappels. Nu heb ik daar nog een heerlijk idee aan toe gevoegd: aardappelkoeken.

3 x recepten met bonen
  • 05-02-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En niet voor niets want bonen zijn super gezond. Ze zijn namelijk een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten en ideaal als je een dagje geen vlees wil eten.

Gekruide zalm met roerbakgroenten + video
  • 17-01-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Zalm is een populair stukje vis en staat ook bij mij geregeld op tafel. Je kunt zalm makkelijk combineren met andere ingrediënten zoals pasta, spinazie of in een Oosters gerecht. Ook is dit roze visje snel klaar en makkelijk te bereiden. In mijn recept heb ik de zalm gemarineerd in limoensap, olie, bieslook en peterselie. Hierdoor krijgt de zalm een heerlijke frisse smaak.  

Ovenschotel met aardappels en sperziebonen
  • 14-01-2016
  • 11 reacties
  • Sandra

Vroeger aten we thuis vaak Hollandse pot met aardappels, zeker wel 4 á 5 keer per week. Toen ik daarna op mezelf ging wonen ben ik op ontdekkingstocht gegaan en heb ik de aardappel een beetje uit het oog verloren. Maar ik heb de pieper nu weer helemaal herontdekt! Aardappels zijn zo lekker en veelzijdig!

3 x Mexicaanse hapjes
  • 14-01-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Een vrijdagmiddag borrel, een gezellig feestje of etentje. Allemaal goede redenen om deze lekkere Mexicaanse hapjes op tafel te zetten. Geen saaie blokjes kaas en stukjes worst maar fingerfood hapjes om letterlijk je vingers bij af te likken!

Krokante pastinaak rösti koekjes met chili-dip + video
  • 04-01-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Pastinaak is een vergeten groente die nu weer helemaal terug is van weggeweest. Deze typische winterse groente lijkt op een witte wortel met een frisse smaak die iets wegheeft van knolselderij. Je kunt pastinaak bijvoorbeeld stoven, roosteren of er puree van maken. In deze blog en video zien dat je er ook leuke rösti koekjes van kan maken die lekker zijn als bijgerecht of als hapje.

ROLO chocolade koekjes
  • 30-12-2015
  • 7 reacties
  • Sandra

Ik was 10 jaar toen de ROLO reclame op tv te zien was. Maar ik kan me nog goed herinneren dat iedereen het had over dat hilarische moment waarin de olifant wraak neemt op het jochie die zijn laatste ROLO zelf opat. Nananana! Mocht je de commercial gemist hebben (ik kan het me bijna niet voorstellen) dan kun je hem hier terug zien: Reclame ROLO  

Chocolademelk met Nutella
  • 28-12-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Nu de winter is begonnen, wordt het steeds kouder en vroeger donker. Wat is er dan lekkerder dan met een dekentje om je heen gewikkeld met je favoriete comfort food op de bank ploffen? Juist, daar kan niets tegenop. Mijn ultieme comfort food is chocolade. Van een boterham met chocoladepasta tot chocolate chip cookies tot een romige reep melkchocolade; mij maak je met alles blij waar chocolade in zit.

Perfect gebakken ossenhaas met paprika-tapenade + 3 tips
  • 17-12-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Ossenhaas is een lekker stuk vlees dat ideaal is om op tafel te zetten met de feestdagen. En de frisse paprika-tapenade met een crunch van amandel combineert hier heerlijk bij. Ossenhaas bakken is niet zo moeilijk als het lijkt, met onderstaand recept en handige tips in samenwerking met Reddy zet je zo een heerlijk feestmaal op tafel waar je gasten van zullen smullen!

Aardappelroosjes met rozemarijn
  • 16-12-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Op pinterest kwam ik een leuk idee tegen voor aardappelroosjes. Een feestelijk bijgerecht om bijvoorbeeld bij je kerstdiner te serveren bij een stukje vlees of vis. Tijdens het maken van de aardappelroosjes kwam ik er achter dat er een paar dingen belangrijk zijn. De plakjes aardappel moeten dun gesneden zijn zodat ze makkelijk kunnen buigen.

Mini red velvet cakejes met kokos
  • 14-12-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Red velvet cake stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Deze cake komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt nu ook hier steeds populairder. Red Velvet cake staat bekend om zijn dieprode kleur en fluweelzachte smaak. Ik ben nooit aan de cake begonnen omdat ik niet wist welke rode kleurstof geschikt was en welke hoeveelheden ik hiervan moest gebruiken. 

Peterseliesoep met ei + video
  • 06-12-2015
  • 3 reacties
  • Sandra

Nu de feestdagen er aan zitten te komen mogen de recepten op mijn site ook wat feestelijker, maar zeker niet moeilijker. Dat bewijst deze peterseliesoep met gepocheerd ei en baconkruimels. Ik weet zeker dat je gasten onder de indruk zullen zijn bij het zien van dit gerecht op de menukaart of bij het serveren ervan. Maar het maken van deze soep is echt niet moeilijk.  

Hoe organiseer je een Running Dinner + menu suggesties
  • 30-11-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

 Het begrip Running Dinner, ook wel een walking dinner genoemd, is steeds populairder aan het worden in Nederland. Het idee van zo'n dinner is dat elke gang op een andere locatie gegeten wordt. Het leuke hieraan is dat je op verschillende plaatsen komt en de gerechten dus heel divers en verrassend zijn. En wanneer je met zijn allen van locatie wisselt kan het eten meteen even zakken ;) 

Makkelijke Balinese maaltijd met kipspiesjes
  • 22-11-2015
  • 5 reacties
  • Sandra

Een hele tijd geleden ben ik op vakantie geweest naar Bali. Naast relaxen heb ik er ook een kookworkshop gevolgd. We gingen eerst samen met een groepje en de chef-kok naar de markt om daar tientallen exotische ingrediënten te halen om vervolgens bumbu Bali te maken (een Indonesische kruidenpasta). Met een vijzel en heel veel kracht en energie plette en mixten we daarna alle kruiden en ingrediënten zoals laos, sereh en lombok tot een kruidenpasta. Deze gebruikte we vervolgens om vlees en vis mee te kruiden. 

Snicker brownies recept + review Guilty Pleasures boek
  • 22-11-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Op 5 november was ik bij de boekpresentatie van het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning. Als je haar nog niet kent dan moet je zeker een kijkje nemen op haar blog Ohmyfoodness.nl. Daar deelt ze dagelijks leuke en persoonlijke posts, lekkere recepten en reisverhalen.

3 hartige Bugles vultips + recepten
  • 21-11-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

 Ik houd wel van een chipje en een dipje. Daarom ging ik aan de slag om drie lekkere mengsels te bedenken en te maken voor een gezellig borrelavondje of feestje. En welke chips kun je beter gebruiken om te dippen en te vullen dan Bugles? Deze zijn door hun open ronde vorm perfect hiervoor! 

Makkelijk en snel: Italiaanse roerbakpasta met ham
  • 08-11-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

  Vaak vraag ik aan mensen die ik ontmoet of ze ook regelmatig koken (o.a. om mijn site aan te raden ☺). Vaak krijg ik als antwoord dat ze graag iets lekkers op tafel zetten maar dat moet wel binnen 30 min klaar zijn. De een moet namelijk om 7 uur bij de voetbaltraining zijn en de ander is pas laat thuis van het werk.