Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

foodblog

Verkoelend zomerdrankje
  • 20-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Met deze hitte kun je wel wat verkoeling gebruiken. Je kunt een ijsje of een koud biertje pakken maar een glaasje water met een smaakje is ook heel lekker, en gezond natuurlijk.

3 snelle barbecue spiezen
  • 11-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Barbecue spiezen kun je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken. Hierdoor kun je er je eigen smaak aan geven en ben je vaak goedkoper uit.  

Zomerfruit: de aardbei
  • 08-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Aardbeien worden ook wel zomerkoninkjes genoemd omdat ze vooral geoogst worden in de zomer en door hun groene kroontje. Tegenwoordig zijn aardbeien het hele jaar door verkrijgbaar maar ze zijn het lekkerst in de maanden mei, juni, juli en augustus. Dan worden ze namelijk in Nederland op het land of in de kas geteeld. De maanden daarbuiten worden ze geïmporteerd uit het buitenland.

Koken met kinderen
  • 03-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Nu de zomervakantie (bijna) is aangebroken hebben ook de kids veel vrije tijd. Misschien heb je al leuke dingen gepland zoals een middagje knutselen, naar de dierentuin of met slecht weer een filmpje kijken. Maar je kunt natuurlijk ook samen in de keuken aan de slag gaan. Ik heb een paar kinderrecepten bedacht die leuk zijn om samen met de kids te maken en die ze vast ook lekker vinden. Klik op de naam of de foto voor het recept.

3 x gezond ontbijten
  • 23-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Geen tijd, geen boodschappen in huis of geen zin om te eten 's morgens, dat zijn denk ik de meest voorkomende redenen om het ontbijt over te slaan. Ook ik heb een lange tijd het ontbijt overgeslagen. Meestal at ik dan even snel een pakje Sultana’s of koekjes in de trein naar mijn werk. Nu ik meer bewust ben (en wordt) van eten weet ik dat dit niet goed is.

Foodblogswap juni
  • 23-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Deze maand doe ik voor de eerste keer mee met de foodblogswap. Hierbij krijg je als foodblogger een andere blog aangewezen om een recept van te maken. Erg leuk, want op deze manier maak je kennis met andere blogs en recepten. Het is een initiatief van een groep foodbloggers op facebook waar ik me sinds kort bij heb aangesloten. Voor deze juni editie werd ik gekoppeld aan hungryfeelings.com van Anne Verberckmoes. Op deze site vind je verschillende recepten en veel informatie over bepaalde ingrediënten, kooktechnieken en materialen.

Hotspot: meet Eataly Rome
  • 16-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Twee weken geleden heb ik een stedentrip naar Rome gemaakt. Ik was nog nooit in Rome geweest dus er was genoeg te zien en te beleven. Ik kreeg een tip van iemand om naar Eataly te gaan, een groot overdekt foodcenter waar je vollop culinaire inspiratie kunt opdoen met kookworkshops, streekproducten, kookapparatuur en eetgelegenheden. Dat klonk als een perfect uitstapje voor iemand die gek is op de Italiaanse keuken.

Vaderdag special
  • 12-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Omdat het zondag vaderdag is heb ik een lekker en stevig ontbijtje (of lunch) hiervoor bedacht. Bij mannenvoedsel denk ik aan hamburgers, pasta, biefstuk en spek met eieren. Zo kwam ik op het idee om dit hartige taartje te maken gevuld met tomaat, bacon en eieren.

Review: Douwe Egberts L’OR EspressO
  • 05-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Ik dronk eigenlijk nooit koffie totdat ik een keer een latte macchiato bestelde op het terras. Ik vond het meteen heel erg lekker, daarna ben ik overgestapt op cappuccino en gewone koffie. Tegenwoordig kan ik een lekkere espresso ook waarderen, vooral op zondagmorgen in alle rust tijdens het ontbijt.

Zelf ijs maken met verse ingrediënten
  • 02-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Yes, de temperatuur is aangekomen op een punt dat we weer volop ijsjes kunnen eten! Alleen een bol chocolade ijs of een toef softijs is wel een beetje in strijd met de voornemens om bikiniproof te worden. Daarom heb ik zelf ijsjes gemaakt met fruit (al hoewel ik het ook weer niet kon weerstaan om slagroom te gebruiken in 2 recepten).

Ben jij een flexitarier?
  • 25-05-2013
  • reacties
  • Sandra

Een paar dagen geleden zag ik een advertentie in de krant over een gratis e-kookboek voor en door flexitariers. Nou had ik de laatste tijd al een paar keer van deze term gehoord maar ik heb even de officiële betekenis opgezocht; flexitarisme is een dieet waarbij men één of meer dagen in de week geen vlees eet. Daarbij richt je je voor een groot deel op plantaardig voedsel en ben je bewust bezig met je gezondheid en met het milieu.

Hotspot: high tea bij Zinin ijs en chocolade
  • 12-05-2013
  • reacties
  • Sandra

Een high tea is altijd lekker, maar helemaal als deze ook nog in combinatie is met chocolade en ijs. Afgelopen zaterdag ging ik met een vriendin naar Zinin in Eindhoven. Deze zaak ligt niet in het centrum maar in winkelcentrum Woensel, waar het ook prima shoppen is. In deze relatief kleine zaak kun je lunchen, chocolade en bonbons kopen en van Italiaans ijs genieten.  

Moederdag tips en recepten
  • 08-05-2013
  • reacties
  • Sandra

Op Moederdag worden bijna alle moeders in het zonnetje gezet. Bijvoorbeeld met een leuk cadeau, lekkere parfum, lief kaartje, bosjebloemen en een ontbijtje natuurlijk. Heb je nog inspiratie nodig voor een moederdag ontbijt of lunch? Kijk dan hieronder voor lekkere recepten die je makkelijk op tafel (of bed) tovert.

Do’s and don’ts in de keuken
  • 30-04-2013
  • reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik veel tijd in de keuken door breng gaat er regelmatig iets mis. Maar je leert het meest van je eigen fouten. Een aantal van mijn blunders, ervaringen en tips op een rijtje:

Win je eigen fietskrat met de Appelsientje app
  • 25-04-2013
  • reacties
  • Sandra

  Sinaasappelsap komt uit een kartonnen pak en kun je gewoon kopen in de supermarkt. Maar kinderen weten vaak niet waar die sinaasappelsap precies vandaag komt en hoe deze gemaakt word. Nu heeft Appelsientje een leuke nieuwe app ontwikkeld waarbij je samen met je kind via een interactief tekenboek dit proces in beeld kan brengen.

Je dosis lentevitamine
  • 15-04-2013
  • reacties
  • Sandra

Eindelijk! De lente is begonnen! Na zo’n lange winterperiode vol met griepjes en verkoudheidjes kan ik wel wat extra vitamientjes gebruiken. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat groenten en fruit gezond zijn, maar ze zijn daarnaast ook heel erg lekker. Ik heb een aantal lekkere en gezonde recepten geselecteerd waarmee je je dagelijkse vitamineshot binnenkrijgt.  

I love pasta
  • 01-04-2013
  • reacties
  • Sandra

  Pasta staat bijna bij iedereen ministens 1 keer per week op tafel. Bij mij meestal wel 2 keer want ik ben gek op pasta recepten. Het is lekker, snel en makkelijk te combineren. Met gehakt, zalm, courgette, tomaat en ga zo maar door. De Italiaanse keuken is dan ook erg populair en het aantal Italiaanse restaurants in Nederland groeit nog steeds. Maar wist je dat het pas ongeveer 50 jaar geleden is dat de pasta hier op tafel staat.

Lekkere en leuke paastips
  • 23-03-2013
  • reacties
  • Sandra

  Pasen betekent voor mij gezelligheid, samen zijn met familie, lekker eten en het begin van de lente, al hoe wel dat dit jaar nog maar de vraag is. Vroeger betekende Pasen voor mij vooral paaseieren zoeken in de tuin. Gekookte eieren en chocolade eieren, die waren natuurlijk het lekkerst. Daarna werd de hele buit op tafel gezet en werd er gezellig samen gegeten. Tegenwoordig houd ik me met Pasen meer bezig in de keuken en zorg ik voor lekkere hapjes op tafel. Een aantal leuke decoratieve en culinaire paastips wil ik graag met jullie delen. 

Welke wijn bij welk gerecht?
  • 18-03-2013
  • reacties
  • Sandra

 Een veel gestelde vraag is welke wijn bij welk gerecht? Rode wijn bij vlees en witte bij vis dat is de basisregels maar zo simpel is het niet. Het gaat om de chemie van smaken in de mond, sommige combinaties vullen elkaar aan terwijl andere botsen. En de ene smaak moet de ander niet overheersen. Vis of vlees met een sterke smaak of een gerecht met sterke kruiden (aziatisch) vraagt om een sterke volle wijn. Terwijl een licht gerecht beter bij een lichte wijn past. Maar kies altijd een wijn naar eigen smaak en die van de gasten. Smaak is en blijft een persoonlijke keuze. Toch een paar (niet heilige) basisregels op een rij.

8 x creatief met een muffinbakblik
  • 10-03-2013
  • reacties
  • Sandra

Ik heb al vrij veel verschillende muffins gebakken in mijn leven, met chocolade, met appel, met kaneel, met noten enzovoort. Maar afgelopen week zag ik een afbeelding van mini appeltaartjes, wat zagen die er lekker en schattig uit. Dat moest ik ook proberen! 

Leuke high tea tips
  • 21-01-2013
  • reacties
  • Sandra

  High tea wordt steeds populairder in Nederland. De oorsprong ligt in Engeland waar het een afternoon tea wordt genoemd. De high tea wordt vaak rond 16.00 uur genuttigd en bestaat uit verschillende soorten thee geserveerd met zoete en hartige hapjes. Veel restaurants en lunchrooms bieden tegenwoordig high tea arrangementen aan maar je kunt natuurlijk ook zelf een high tea organiseren. Dit is niet alleen erg leuk om te doen maar het zorgt ook voor een ongedwongen sfeer en je kunt zelf bepalen welke hapjes je bij de hight tea serveert. Ook voor het financiële plaatje is het aantrekkelijk om zelf in de keuken aan de slag te gaan.

Mijn eerste oliebollen
  • 30-12-2012
  • reacties
  • Sandra

  Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan, daarom heb ik vandaag voor de eerste keer oliebollen gebakken. Er gingen veel vragen door mijn hoofd; kan ik het beste verse of gedroogde gist gebruiken? In wat voor olie moet ik ze bakken? Hoe kan ik het beste krenten of appel toevoegen? Het begint natuurlijk met een goed recept. Het beslag moet niet te droog zijn, niet te nat en het is belangrijk dat het goed rijst. Hierdoor worden de oliebollen luchtig. Ik ben begonnen met het verzamelen van recepten en tips om oliebollen te maken. Ik heb besloten om gedroogde gist te gebruiken en om oliebollen met appel en met krenten te maken.

Welkom op Leuke Recepten
  • 30-12-2012
  • reacties
  • Sandra

  Mijn naam is Sandra, ik ben hobbykok en een grote liefhebber van lekker eten. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik samen met mijn vriend Eric begonnen aan Leukerecepten.nl. Ik wou graag mijn kookkunsten en recepten met iedereen delen en ik vond het interessant om te zien hoe je van begin af aan een website ontwerpt en bouwt. Eric doet de foodstyling en de fotografie. Ik heb afgelopen periode veel geleerd over het bereiden van eten, combineren van smaken en ingrediënten en het maken van een website. Een andere passie van ons is reizen. Tijdens onze vakanties doen we altijd veel inspiratie op voor nieuwe recepten en vinden we het leuk om kennis te maken met verschillende keukens. We wensen jullie veel kook en lees plezier op onze site.

×