Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

foodblog

Gezond de herfst (en de rest van het jaar) door
  • 22-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Nu het buiten kouder wordt en de herfst voor de deur staat steekt de verkoudheid weer de kop op. Vaak begint het met keelpijn en al snel volgen hoofdpijn, koorts en hoesten. Dit kun je bijna niet voorkomen maar er zijn wel tips die je helpen sneller beter te worden:

12 x variëren met de aardappel
  • 19-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Aardappelen, groenten en vlees, voor veel mensen in Nederland dagelijkse kost. Met de groente kun je veel kanten op, van bloemkool en broccoli tot sperziebonen en rode kool. Maar ook met de aardappel kun je veel variëren, om jullie te inspireren zette ik 12 ideeën om aardappels te bereiden op een rijtje.  

Koken met je tablet + winactie
  • 15-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Wist je dat bijna 30 procent van onze lezers onze site bezoekt op een tablet? Best logisch, want uit eigen ervaring weet ik dat een tablet hartstikke handig is in de keuken. Als ik 's avonds thuis kom nadat ik boodschappen heb gedaan, kan ik meteen via de tablet handige kookvideo's bekijken.

100% gezelligheid, 0% alcohol
  • 12-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik vind het heerlijk om af en toe te borrelen. Geen groot feest maar gewoon gezellig wat hapjes en drankjes op tafel, al is het maar om het weekend te vieren. Afgelopen zondag was het weer zo ver, ik had nog wat chipjes, pistachenootjes en olijven over van mijn verjaardag van vorige week en ik had Jillz Red 0% in huis… de borrel was compleet!  

Budget recept: pasta met tonijn
  • 08-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Oke, ik zal eerlijk toegeven dat ik geen liefhebber ben van tonijn maar na aandringen van Eric maakte ik dit pastarecept met tonijn uit blik. En wat bleek, ik vond het echt heel erg lekker. De combinatie van de smaken is heel erg lekker: de rode peper geeft net wat pit, de kaneel maakt het een tikje zoet en de citroen maakt het lekker fris.

7 populairste recepten september
  • 06-10-2014
  • reacties
  • Sandra

In deze maand werd ik 28 jaar en dat heb ik gevierd met zelfgemaakte taarten en muffins. Deze waren niet alleen bij mijn gasten en collega's in de smaak gevallen maar ook bij onze bezoekers. En misschien heeft het populaire programma 'Heel Holland Bakt' thuisbakkers aangewakkerd om weer flink aan de slag te gaan.

Winnaar burgercontest
  • 05-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen twee weken hebben we met onze kipburger met avocado meegedaan met de Hellmann’s burgercontest. Helaas heeft onze burger niet gewonnen en zijn we 6e geworden, een mooie middenmoot. De andere 10 foodbloggers die meededen hadden ook allemaal een smakelijke en creatieve burger gemaakt, bekijk hier alle burgers. Uit al deze inzendingen is dit de top 3 geworden:

5 x zelf kruidenmixen maken
  • 28-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Het is heel makkelijk om verschillende kant en klaar kruidenmixen in de winkel te kopen. Maar vaak heb je zelf (zonder te weten) al de ingrediënten in huis om deze smaak te creëren.

Haal alles uit je groente, maak er soep van!
  • 26-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Een aantal dagen geleden ontving ik van Honig een soeppan met daarbij een uitdaging om te laten zien dat je van restjes groenten prima een lekker soepje kan maken. Want wist je dat bijna de helft van de Nederlanders wekelijks restjes groenten weggooit, zonde toch!

Het allerlekkerste burgerrecept met kip, bacon en avocado
  • 21-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Dit moeten jullie proeven! Ik heb vorige week mijn ultimate favorite burger gemaakt. Voordat ik ging beginnen heb ik nagedacht hoe de ultieme burger moet smaken. Het is denk ik vooral de combinatie van ingrediënten en smaken op je broodje want die moeten in balans zijn.

Hoe maak je de lekkerste cappuccino? Tips + recept
  • 17-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik kan heel erg genieten van een goede kop cappuccino, vooral op het terras of in een restaurant. Maar ook in het weekend houd ik er van om wakker te worden met een lekkere kop zelfgemaakte cappuccino. Een verse kop cappuccino bereiden is niet moeilijk, hieronder laat ik je in 5 stappen zien hoe ik hem het liefst maak.

Review 200 exotische afslankrecepten + winactie + recept
  • 15-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Afvallen hoeft niet vervelend of saai te zijn. Dat bewijst het ebook '200 exotische afslankrecepten'. In dit boek legt Suzanne van der Linden vooral de focus op lekkere gezonde recepten met verantwoorde ingrediënten die een positieve werking hebben op je lichaam.

Wat weet jij over het Vinkje?
  • 08-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Op Facebook had ik laatst een oproep geplaatst met de vraag of mensen het Vinkje van Stichting Ik Kies Bewust kennen en hoe ze erover denken. De antwoorden waren vrij kritisch, het Vinkje zou weinig waarde hebben en misleidend zijn. Om eerlijk te zijn wist ik er zelf niet al te veel vanaf en was ik nieuwsgierig of deze conclusies van mijn volgers terecht waren... of niet. Tijd om dat uit te zoeken!

7 populairste recepten augustus
  • 06-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen maand hebben veel recepten gemaakt, gegeten en online gezet. Ik merkte tijdens het maken van deze top 7 dat vooral de Italiaanse recepten erg populair waren. Misschien omdat veel mensen net terug zijn van hun vakantie in Italie. En wie houd er nou niet van de Italiaanse keuken! Buon appetito

Energie voor de hele ochtend
  • 05-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik kan uren besteden aan het bereiden van een maaltijd maar als het om het ontbijt gaat dan is dat wel anders. 's Morgens heb ik altijd haast en spendeer ik niet meer dan een kwartiertje in de keuken of aan de ontbijttafel. Heel soms sla ik het ontbijt over en dan eet ik op het werk een cracker.

Light recept: puntpaprika met quinoa
  • 27-08-2014
  • reacties
  • Sandra

Quinoa is razend populair. En niet voor niets want quinoa bevat een enorme hoeveelheid vitamines en mineralen, ook wel een superfood genoemd. Maar wat is het nou precies?

Alles wat je moet weten over het bereiden van mosselen
  • 20-08-2014
  • reacties
  • Sandra

Het heeft even geduurd voordat ik mosselen ging waarderen. Ik snapte niet zo goed waarom mensen helemaal lyrisch konden worden van een pan met mosselen. Maar ik heb gemerkt dat, naast de kwaliteit van de mossel, de bereiding ook heel belangrijk is.

10 x inspiratie voor muffins
  • 17-08-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik ben dol op muffins! Hartig of zoet, het maakt me niet zo veel uit. Het leuke aan muffins vind ik de vele mogelijkheden en de korte baktijd. Als ik een taart maak dan word ik al gauw ongeduldig, dan sta ik vaak een uur lang door de ovendeur te turen.

7 populairste recepten juli
  • 09-08-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen maand was het vooral warm en benauwd. Dat hield in veel salades, frisse recepten en barbecueën natuurlijk. Omdat dat meer Eric’s ding is zette hij zijn beste bbq tips op een rijtje. Hopelijk komen deze in augustus ook nog van pas. Er waren verder nog een aantal leuke ontwikkelingen in juli want we behaalde de 20.000 Facebook likes en stonden 4 weken lang in de vakantie telegraaf met een zomers camping recept. Een topmaand dus.

De beste barbecue tips van Eric
  • 30-07-2014
  • reacties
  • Sandra

Eigenlijk kook ik bijna altijd, maar als het mooi weer is en de bbq gaat aan dan neemt Eric het roer over. Ik mag dan niet eens in de buurt van de barbecue komen, laat staan het vlees draaien.

Budget recept: aardappel roerbak met worst
  • 28-07-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik was laatst een recept aan het bedenken wat makkelijk op de camping te maken is, want ik denk dat helft van Nederland op dit moment lekker aan het genieten is van de vakantie. Bij de kassa in de supermarkt viel het op dat ik niet zo veel hoefde af te rekenen.

10 tips voor de perfecte quiche
  • 20-07-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik krijg regelmatig vragen over quiche recepten, met name over de bodem. Het is vaak lastig om deze krokant te krijgen want door de vulling word deze snel nat en zompig. Hieronder vind je 10 handige tips voor een krokante bodem en smaakvolle vulling, kortom de perfecte quiche.  

Review: smoothies en juices van de Magimix Le Duo plus
  • 17-07-2014
  • reacties
  • Sandra

Om me heen zie ik steeds vaker smoothies en juices opduiken. Logisch, want het is lekker, gezond en makkelijk te maken. Een smoothie is ideaal als ontbijt of als tussendoortje en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt hem maken op basis van fruit en yoghurt maar ook ijs, groenten en kruiden zijn niet vreemd in een smoothie.

7 populairste recepten juni
  • 05-07-2014
  • reacties
  • Sandra

De maand juni stond helemaal in het teken van het WK. Onze jongens presteerde beter dan menig een had verwacht en we behaalde een mooie 3e plek. Om helemaal in de oranje sfeer te komen had ik wat oranje hapjes gemaakt zoals de oranje mini muffins die je hieronder ook in de 7 terug ziet. Verder heb ik nog wat lekkere zomerse bbq recepten en salade recepten gemaakt die ook in deze maand juli goed van pas komen want het is bloedje heet.  

10 x fruitwater
  • 02-07-2014
  • reacties
  • Sandra

Laatst was ik aan het bedenken wat er gezonder kan in mijn eetpatroon. Het ontbijt en avondeten zit meestal wel goed alleen de tussendoortjes en vooral het drinken kan een stuk gezonder. Ik ben geen goede waterdrinker en pak meestal ik frisdrank als ik dorst heb.

×