Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

foodblog

Lunchtip: toast met geitenkaas en knoflook champignons
  • 27-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu ik vanuit thuis werk besteed ik meer aandacht aan mijn lunch. Terwijl ik eerst in mijn pauze snel een broodje of cracker naar binnen werkte kan ik nu uitpakken met een omelet, tosti of een dikbelegde sandwich. Heerlijk even een verwenmomentje om 13.00 uur.  

The big Old Amsterdam cheeseburger
  • 27-07-2015
  • reacties
  • Sandra

  Ik ben gek op burgers, en dan heb ik het niet over die van de fastfood ketens maar over een zelfgemaakte hamburger met verse ingrediënten op een knapperig broodje. Ik vind een burger niet alleen lekker om te eten maar ook leuk om te maken. Vooral om verschillende ingrediënten en smaken te combineren, want daar draait het allemaal om bij een goeie burger.

7 x Italiaanse recepten
  • 26-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen week was het Italiaanse week op LeukeRecepten.nl. Speciaal voor iedereen die naar Italie op vakantie gaat, is geweest of gewoon van de Italiaanse keuken houd. Zelf ben ik ook gek op de Italiaanse keuken en ik ben begin dit jaar in Sardinie geweest waar ik inspiratie op heb gedaan voor deze blog.

Video: gevulde courgette met kip en Hüttenkäse
  • 20-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik ben laatst weer de keuken ingedoken om een video op te nemen, en deze keer niet in mijn eigen keuken maar in een professionele kookstudio met een camerateam en alles er op en er aan. Spannend maar super gaaf!

Quinoa voor beginners + recept makkelijke quinoa salade
  • 17-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Wie nog niet goed bekend is met quinoa maar toch nieuwsgierig is naar dit gezonde zaadje heb ik een aantal handige tips. Want quinoa raakt steeds meer ingeburgerd maar toch is het vaak een lastige vraag met welke ingrediënten je quinoa goed kunt combineren en hoe je quinoa lekker op smaak brengt.

7 x tapasrecepten
  • 12-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen week was het tapasweek op LeukeRecepten.nl. Dit betekende dat er elke dag een nieuw tapasrecept online kwam.

Zomerse panzanella met gemarineerde biefstuk
  • 09-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Panzanella is een Italiaans gerecht en werd oorspronkelijk gebruikt om restjes mee op te maken. Stukjes oud brood werden krokant geroosterd en daarna gecombineerd met bijvoorbeeld tomaatjes, basilicum en een simpele dressing van olie en azijn. Met dit recept kun je veel variëren, bijvoorbeeld met restjes uit je eigen koelkast.  

Uit eten met Withlocals
  • 09-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Een tijdje geleden was ik uitgenodigd om plaats te nemen aan tafel bij een van de thuiskoks van Withlocals. Ik vond het best spannend want je weet niet precies wat je kunt verwachten. Maar met een 6 gangen diner met bijpassende wijnen in het vooruitzicht en een host met een passie voor koken had ik er alle vertrouwen in.  

Borreltip: Aziatische crackers met 3 x snelle dip!
  • 09-07-2015
  • reacties
  • Sandra

Het is weer bijna weekend dus tijd om te borrelen! En wil je dat op een originele en redelijk verantwoorde manier doen dan heb ik nu de perfecte borreltip voor jou. Dus vergeet die saaie blokjes kaas en worst en ga hip dippen met rijstcrackers, want de Aziatische keuken is helemaal hot op dit moment!  

10 x recepten bij warm weer
  • 28-06-2015
  • reacties
  • Sandra

Met dit warme weer heb je natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan, zelfs ik niet. Je wil zo snel mogelijk een frisse en lichte maaltijd op tafel die het liefst ook nog redelijk gezond is. Daarom heb ik 10 zomerse recepten verzameld die binnen maximaal 30 min klaar zijn en ideaal zijn bij deze tropische temperaturen.

Mijn Thai chili delight sandwich
  • 22-06-2015
  • reacties
  • Sandra

Laats plaatste ik een oproep om bloginsiders te werven die samen met mij aan de slag gaan met Hüttenkäse. Inmiddels hebben een aantal geselecteerde geluksvogels een foodpakket ontvangen met ingrediënten om thuis iets lekkers bedenken en te maken. Ook ik ging aan de slag en kreeg een pakket thuis met een fles chilisaus, volkoren broodjes en Hüttenkäse natuurlijk.  

7 populaire granen en zaden op een rijtje - deel 2
  • 17-06-2015
  • reacties
  • Sandra

Laatst plaatste ik een artikel met daarin uitleg over 7 verschillende soorten granen en zaden zoals freekeh, quinoa en teff. Nu deel 2 met o.a. spelt, havermout en canihua:

8 x pizza zonder pizzadeeg
  • 09-06-2015
  • reacties
  • Sandra

Laatst deelde ik nog het basisrecept voor een pizzabodem met jullie. Maar als je weinig tijd hebt of geen zin om te wachten tot het deeg gerezen is dan heb ik nog een paar leuke en lekkere alternatieven voor pizza zonder deeg:

Review: frituren met de Philips Airfryer
  • 03-06-2015
  • reacties
  • Sandra

Frietjes en snacks staan niet zo vaak bij mij op het menu en dat is niet omdat ik ze niet lekker vind ;) Een van de redenen waarom ik niet veel frituur is omdat het altijd zo'n gedoe is met de frietpan. De olie moet regelmatig ververst worden en dan heb je ook nog last van vieze luchtjes die een paar dagen in je huis blijven hangen. En frituren is nou ook niet de meest gezonde manier om je eten bereiden. Maar misschien kan de Philips Airfryer hier verandering in brengen...

Zomerse meringuetaart met vers fruit
  • 27-05-2015
  • reacties
  • Sandra

Met deze zomerse meringuetaart haal je het zonnetje in huis! Hij is lekker fris, licht en origineel. Want een appeltaart of chocoladetaart kennen we nu wel, maar met deze meringuetaart zet je echt iets bijzonders op tafel!

10 x recepten met aardbeien
  • 26-05-2015
  • reacties
  • Sandra

Aardbeien zijn mijn favoriete fruit, ik ben daarom blij als het weer zomer wordt en de aardbeien lekker vers in de winkel liggen. Ik eet ze vaak door de yoghurt en muesli bij mijn ontbijt maar je kunt er veel meer mee. Kijk mee...

BonBonBloc crunchy chocolade cake
  • 26-05-2015
  • reacties
  • Sandra

  Bij het zien en het proeven van Côte d’Or BonBonBloc komen er meteen een aantal herinneringen naar boven van vroeger. Ik weet nog goed dat mijn ouders die repen chocolade met pralinevulling bijna standaard in huis hadden liggen, in de snoepmand in de kast om precies te zijn. En dat ik af en toe er een stukje van af snoepte in de hoop dat ze het niet zouden merken en soms verdween gewoon de hele reep ;).  

Budget recept: aardappelsalade met broccoli
  • 17-05-2015
  • reacties
  • Sandra

Deze budget aardappelsalade kan zowel warm als koud gegeten worden en is een lekkere afwisseling, zeker op een warme dag. De yoghurtdressing met bieslook maakt het een fris geheel terwijl de zoute spekjes een lekkere bite geven.

10 Food Confessions Tag - LeukeRecepten
  • 17-05-2015
  • reacties
  • Sandra

Op verschillende blogs zag ik de Food Confessions Tag voorbij komen waarin je verteld over je 10 meest vreemde eetgewoontes. Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet heeft deze tag bedacht en het leek me leuk om deze ook in te vullen. In het begin dacht ik dat ik de 10 niet zou halen maar voor dat ik het wist stond mijn papier vol! Nou, hier komen ze dan:

15 gezellige Food Festivals voor in je agenda 2015
  • 08-05-2015
  • reacties
  • Sandra

Deze zomer hoef je je absoluut niet te vervelen met deze foodfestivals waar eten, gezelligheid en muziek centraal staan. Vooral foodtrucks zijn op dit moment razend populair en trekken het land door met allerelei lekkernijen aan boord. Ook leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe foodfestivals in opkomst zijn. Check hier alle datums en info van 15 bekende en nieuwe foodfestivals van 2015:

3 x barbecue recepten Tex Mex style
  • 04-05-2015
  • reacties
  • Sandra

Wat geniet ik van het mooie weer de laatste tijd! Ik kon daarom ook niet wachten om de barbecue weer af te stoffen en iets lekkers op de grill te maken. Vlak voor het zonnetje de overhand begon te krijgen ontving ik een pakket van Santa Maria met o.a Tex Mex kruidenmixen, tortilla wraps en sauzen. Goeie timing, want de Tex Mex-keuken kun je prima combineren op de barbecue.  

Het aspergeseizoen is begonnen! Pasta met asperges en ei
  • 30-04-2015
  • reacties
  • Sandra

De lente is officieel begonnen! Ik ben niet alleen blij dat het nu warmer weer wordt maar ook dat er asperges verkrijgbaar zijn! Ik ben namelijk echt gek op asperges! Witte asperges worden vaak gegeten in combinatie met ham, ei en aspergesaus.

Friese foodtour door Leeuwarden - deel 2
  • 28-04-2015
  • reacties
  • Sandra

Eind maart was ik samen met een klein twinigtal foodbloggers te gast in Leeuwarden voor een Friese foodtour. Hier lees je wat ik allemaal beleefde in het eerste deel van deze foodtour, nu gaan we verder met deel 2:

Picknicken in het park: puur genieten
  • 23-04-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik ga iemand blij maken! Ik geef namelijk een toffe shopper cadeau aan Lindsey . Want geven is natuurlijk leuker dan krijgen. En jij kunt zelf ook iemand blij maken met z’n leuke shopper d.m.v. de Optimel Puur actie (of gewoon zelf houden kan natuurlijk ook). Lees mee…  

DIY: aardappelchips uit de magnetron
  • 20-04-2015
  • reacties
  • Sandra

Sinds kort ben ik weer verslaafd aan Pinterest en daar kom ik vele leuke ideeën tegen, zoals deze aardappelchips uit de magnetron. Ik gebruik de magnetron niet vaak, maar daar kan na dit experiment verandering in komen!

×