foodblog

Makkelijk en snel: Italiaanse roerbakpasta met ham
  • 08-11-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

  Vaak vraag ik aan mensen die ik ontmoet of ze ook regelmatig koken (o.a. om mijn site aan te raden ☺). Vaak krijg ik als antwoord dat ze graag iets lekkers op tafel zetten maar dat moet wel binnen 30 min klaar zijn. De een moet namelijk om 7 uur bij de voetbaltraining zijn en de ander is pas laat thuis van het werk.

Ovenschotel met aardappel en zalm
  • 04-11-2015
  • 3 reacties
  • Sandra

Ik kan geen genoeg krijgen van ovenschotels, ze zijn makkelijk, lekker en zorgen voor weinig afwas. En je kunt alvast de keuken opruimen als het gerecht in de oven staat of even een stukje lopen met de hond. Vaak verzin ik de ovenschotels zelf en soms kan ik wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld van MAGGI.

Shapas proeverij + International Sherry Week
  • 30-10-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

  Tapas is al jaren erg populair in Nederland. Shapas daarentegen nog niet, maar daar gaat verandering in komen! Shapas zijn kleine hapjes gecombineerd met sherry. Omdat sherry zo veelzijdig is kun je deze wijn makkelijk combineren met lastige ingrediënten zoals olijven, ansjovis en sterke smaken.

3 x pannenkoekmuffins
  • 25-10-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Laatst had ik opeens zin in pannenkoeken. Ik had ze denk ik al een half jaar niet meer gegeten en vond het weer eens tijd worden. Zeker nu het herfst is krijg ik meer zin in lekker warm comfort food.

Review: de nieuwe companion in de keuken + risotto recept
  • 21-10-2015
  • 5 reacties
  • Sandra

 Keukenmachines die kneden, hakken en mengen kende ik al. Maar een keukenmachine die daarnaast ook nog kookt is nieuw voor mij. Ik moest even wennen aan het idee, ik ben gewend om zelf in de potten en pannen te roeren. Maar ik kwam er al snel achter dat het ook erg fijn en makkelijk is dat er 'iemand' voor je kookt. Daarom laat ik jullie graag kennis maken met de Tefal Cuisine Companion.

Lunchen met groentespreads + mijn 3 favo combi’s
  • 18-10-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

 Afgelopen jaren is mijn broodbeleg veel veranderd. Eerst at ik vaak chocopasta en hagelslag op mijn brood maar de laatste tijd ben ik meer op de hartige tour. Dit komt ook omdat ik steeds bewuster bezig ben met eten (oké, en wat volwassener ben geworden ;-)) 

Halloween heksen koekjes + decoratie tips
  • 11-10-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

  Halloween wordt in Nederland steeds populairder. Kinderen gaan verkleed langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen en hier en daar zie je een griezelige pompoen langs de deuren staan. Uiteraard hoort er bij Halloween ook veel zoetigheid en lekkers. Want het is trick or treat!  

Midden Oosterse kip met amandelroomsaus
  • 17-09-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

 Sinds ik de Midden Oosterse keuken ontdekt heb kan ik er geen genoeg van krijgen. Vooral niet van ingrediënten zoals gedroogd fruit en kruiden zoals ras el hanout gecombineerd met vlees en bulgur of couscous bijvoorbeeld. En daarbij lekker wat brood met hummus of labne om in te dippen.

Pittige aardappelschotel met kip
  • 05-09-2015
  • 21 reacties
  • Sandra

Deze ovenschotel valt voor mij onder de term comfort food. Het recept is namelijk makkelijk te maken en doet me aan vroeger denken. Toen maakte mijn moeder vaak aardappels, vlees en groente klaar geserveerd met een roomsaus of kaassaus.

5 handige apps om (weer) in shape te komen
  • 28-08-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

 Na de al dat lekkere eten tijdens de vakantie en al die BBQ's vliegen de kilo's er zo aan. Tijd om dit weer onder controle te krijgen. Dit kan natuurlijk door te letten op wat je allemaal eet maar ook door bijvoorbeeld te sporten, fitnessen of te hardlopen.

Zelf hamburgers maken
  • 20-08-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

  Houd je net als ik van een goeie stevige burger? Lees dan snel verder want ik deel hier mijn favo burger recept met jullie. Het fijne aan zelf burgers maken is dat je zelf de smaak bepaald. Voeg bijvoorbeeld een rood pepertje toe voor een pittige smaak of een beetje mosterd of ketjap voor wat extra smaak.  

Glutenvrije high tea recepten: zoet & hartig
  • 03-08-2015
  • 4 reacties
  • Sandra

Voor mensen met glutengevoeligheid of coeliakie kan een high tea of een feestje lastig zijn. Dit betekent vaak geen koekje bij de koffie, geen belegde toastjes of broodjes en dan heb ik het niet eens over taart of gebak gehad. Maar wat betekent het precies als je geen gluten meer mag hebben en welke oplossingen zijn er?  

Lunchtip: toast met geitenkaas en knoflook champignons
  • 27-07-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Nu ik vanuit thuis werk besteed ik meer aandacht aan mijn lunch. Terwijl ik eerst in mijn pauze snel een broodje of cracker naar binnen werkte kan ik nu uitpakken met een omelet, tosti of een dikbelegde sandwich. Heerlijk even een verwenmomentje om 13.00 uur.  

The big Old Amsterdam cheeseburger
  • 27-07-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

  Ik ben gek op burgers, en dan heb ik het niet over die van de fastfood ketens maar over een zelfgemaakte hamburger met verse ingrediënten op een knapperig broodje. Ik vind een burger niet alleen lekker om te eten maar ook leuk om te maken. Vooral om verschillende ingrediënten en smaken te combineren, want daar draait het allemaal om bij een goeie burger.

Gevulde courgette met kip en Hüttenkäse
  • 20-07-2015
  • 11 reacties
  • Sandra

Ik ben laatst weer de keuken ingedoken om een video op te nemen, en deze keer niet in mijn eigen keuken maar in een professionele kookstudio met een camerateam en alles er op en er aan. Spannend maar super gaaf!

Quinoa voor beginners + recept makkelijke quinoa salade
  • 17-07-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Wie nog niet goed bekend is met quinoa maar toch nieuwsgierig is naar dit gezonde zaadje heb ik een aantal handige tips. Want quinoa raakt steeds meer ingeburgerd maar toch is het vaak een lastige vraag met welke ingrediënten je quinoa goed kunt combineren en hoe je quinoa lekker op smaak brengt.

Zomerse panzanella met gemarineerde biefstuk
  • 09-07-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

 Panzanella is een Italiaans gerecht en werd oorspronkelijk gebruikt om restjes mee op te maken. Stukjes oud brood werden krokant geroosterd en daarna gecombineerd met bijvoorbeeld tomaatjes, basilicum en een simpele dressing van olie en azijn. Met dit recept kun je veel variëren, bijvoorbeeld met restjes uit je eigen koelkast. 

Borreltip: Aziatische crackers met 3 x snelle dip!
  • 09-07-2015
  • 2 reacties
  • Sandra

Het is weer bijna weekend dus tijd om te borrelen! En wil je dat op een originele en redelijk verantwoorde manier doen dan heb ik nu de perfecte borreltip voor jou. Dus vergeet die saaie blokjes kaas en worst en ga hip dippen met rijstcrackers, want de Aziatische keuken is helemaal hot op dit moment!  

Mijn Thai chili delight sandwich
  • 22-06-2015
  • 8 reacties
  • Sandra

Laats plaatste ik een oproep om bloginsiders te werven die samen met mij aan de slag gaan met Hüttenkäse. Inmiddels hebben een aantal geselecteerde geluksvogels een foodpakket ontvangen met ingrediënten om thuis iets lekkers bedenken en te maken. Ook ik ging aan de slag en kreeg een pakket thuis met een fles chilisaus, volkoren broodjes en Hüttenkäse natuurlijk. 

7 populaire granen en zaden op een rijtje - deel 2
  • 17-06-2015
  • 0 reacties
  • Sandra

Laatst plaatste ik een artikel met daarin uitleg over 7 verschillende soorten granen en zaden zoals freekeh, quinoa en teff. Nu deel 2 met o.a. spelt, havermout en canihua:

8 x pizza zonder pizzadeeg
  • 09-06-2015
  • 1 reactie
  • Sandra

Laatst deelde ik nog het basisrecept voor een pizzabodem met jullie. Maar als je weinig tijd hebt of geen zin om te wachten tot het deeg gerezen is dan heb ik nog een paar leuke en lekkere alternatieven voor pizza zonder deeg:

Review: frituren met de Philips Airfryer
  • 03-06-2015
  • 20 reacties
  • Sandra

Frietjes en snacks staan niet zo vaak bij mij op het menu en dat is niet omdat ik ze niet lekker vind ;) Een van de redenen waarom ik niet veel frituur is omdat het altijd zo'n gedoe is met de frietpan. De olie moet regelmatig ververst worden en dan heb je ook nog last van vieze luchtjes die een paar dagen in je huis blijven hangen. En frituren is nou ook niet de meest gezonde manier om je eten bereiden. Maar misschien kan de Philips Airfryer hier verandering in brengen...

Zomerse meringuetaart met vers fruit
  • 27-05-2015
  • 3 reacties
  • Sandra

Met deze zomerse meringuetaart haal je het zonnetje in huis! Hij is lekker fris, licht en origineel. Want een appeltaart of chocoladetaart kennen we nu wel, maar met deze meringuetaart zet je echt iets bijzonders op tafel!

BonBonBloc crunchy chocolade cake
  • 26-05-2015
  • 9 reacties
  • Sandra

 Bij het zien en het proeven van Côte d’Or BonBonBloc komen er meteen een aantal herinneringen naar boven van vroeger. Ik weet nog goed dat mijn ouders die repen chocolade met pralinevulling bijna standaard in huis hadden liggen, in de snoepmand in de kast om precies te zijn. En dat ik af en toe er een stukje van af snoepte in de hoop dat ze het niet zouden merken en soms verdween gewoon de hele reep ;).