![Parmezaanse friet met parmaham kroketjes](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_01.jpg)
Parmezaanse friet met parmaham kroketjes
Een van mijn favo snacks voor bij de patat is een kroket. En ik ben zeker niet de enige, per jaar gaan er wel 300 miljoen kroketten doorheen in Nederland*. Dat zijn er ongeveer 25 per persoon! Dit aantal haal ik niet, maar af en toe moet kunnen toch? 🙂
7 april 2016
Sandra
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_sandra_01.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_sandra_02.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_sandra_03.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/celavita_taco-friet_13.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_03c.jpg)
Recept Knoflook Parmezaan friet met parmaham kroketjes
HOOFDGERECHT – 50 MIN + AFKOELEN – 10 TOT 12 STUKS Ingrediënten 1 zak CêlaVíta robuust gesneden friet Handje parmezaanse kaas 1 teen knoflook Scheutje olijfolie Verse basilicum Kroketjes: Bordje paneermeel Bordje bloem 2 eieren Olie om te frituren Vulling: 55 gr bloem 50 gr boter 400 ml groentebouillon Scheut slagroom 3 blaadjes gelatine 1 theelepel Italiaanse kruiden 100 gr parmaham Materialen Bakplaat met bakpapier Garde Pan om te frituren Plastic folie Bereiding Week de gelatine in een kom met koud water. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe (roux). Bak dit een paar minuten al roerend tot het mengsel er zanderig uitziet en aanvoelt, dan is de roux gaar. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde massa. Voeg ook de slagroom en Italiaanse kruiden toe. Knijp de gelatine goed uit en roer door de saus. Snijd de parmaham in dunne reepjes en voeg toe. Laat de vulling een paar minuten iets indikken. Giet daarna over in een schaal bekleed met plastic folie en laat afkoelen op kamertemperatuur en daarna in de koelkast tot de ragout helemaal goed stijf is.![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_svs_01.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_svs_02.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_svs_03.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_svs_04.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_svs_05.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_svs_06.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_svs_07.jpg)
![](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/04/ovenfriet-met-kroketjes_svs_08.jpg)
- Bak je de frieten in de frituurpan? Besprenkel dan de friet na het bakken met de knoflookolie.
- Kneed de kroketvulling met natte handen, dan blijft het mengsel minder snel plakken.
- Niet z’n knoflook fan? Laat deze dan achterwege en gebruik alleen Parmezaanse kaas.
- De ragout kun je ook een dag van te voren bereiden en een nachtje in de koelkast laten staan
Vind je dit leuk?
1 stemmen
Bedankt voor je stem!