Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Het 3 gangen kerstmenu van JaimysKitchen

Sandra heeft mij gevraagd om een ‘JaimysKitchen’ kerstmenu te maken. Best lastig vond ik dit, want het moet allemaal goed op elkaar afgestemd zijn natuurlijk. De maaltijd begin ik graag licht, met een salade, maar dan wel een bijzondere salade.

In de salade zit geen vlees of vis en dat is een bewuste keuze, want ik probeer vaak vegetarische keuzes te maken. Het is zó onwijs leuk om te experimenteren met groenten en peulvruchten. Geen enkele vleeseter komt iets tekort in deze salade. Het hoofdgerecht bestaat uit een heerlijke risotto en heeft een twist doordat er parelgort gebruikt wordt. Verse paddenstoelen en gerookte makreel maken dit gerecht heerlijk feestelijk.

Het nagerecht is erg lekker, maar ook enorm gezellig. Deze tarte tartin mag namelijk in zijn geheel op tafel, zodat er aan tafel stukjes uitgedeeld kunnen worden. Tijm en sinaasappel maken deze tarte tartin bijzonder! Een kerstdiner mag feestelijk geopend of afgesloten geworden en dat doen we met bubbels! Deze prosecco cocktail is lekker fris door het citroen sorbetijs en de blaadjes munt.

Jaimy's kerstmenu

Cocktail

Prosecco Cocktail met citroen
De feestelijke verrassing van het kerstdiner

Tips cocktail:
Deze frisse cocktail is lekker als starter, afsluiter of serveer hem tussen de gangen door. Door de frisse en koude worden je smaakpapillen namelijk geneutraliseerd waardoor je de smaken van de volgende gang nog beter kunt proeven.

Voorgerecht

Salade geroosterde wortel en kikkererwten
Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven.

Tips salade:
Het is leuk om wat extra aandacht te geven aan de opmaak van dit bordje. Leg de salade aan de ene kant en aan de andere kant leg je de wortelen, maar wel zodat ze elkaar net een beetje overlappen. Leg een paar plakjes avocado erbij en wat halve cherry tomaatjes. De kikkererwten gebruik je als mooie versiering.

Hoofdgerecht

Paddenstoelen risotto van parelgort met makreel
Risotto met een twist door het gebruik van parelgort, in perfecte combinatie met paddenstoelen variatie en gerookte makreel.

Tips risotto:
In dit recept wordt parelgort gebruikt, wat voor een kleine twist zorgt. Uiteraard kun je ook normale risottorijst gebruiken. Bereid deze volgens de verpakking. Deze risotto is het lekkerst op het moment zelf te breiden. Wanneer de risotto vooraf bereid wordt, kan het zijn dat de parelgort te gaar wordt. Uiteraard kun je wel alvast de groenten snijden.

Nagerecht

Tarte Tartin met peer
Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm. Heerlijk om midden op tafel te zetten en stukjes uit te delen.

Tips tarte tatin:
Tarte Tatin schrikt wellicht een beetje af, het lijkt namelijk erg moeilijk om te maken. Dit valt reuze mee! Het enige spannende is het omdraaien van de taart, maar met een dosis zelfvertrouwen moet dit helemaal goed komen.
 
Meer weten over Jaimy? Bekijk hier haar pagina.

Reacties

Laat je reactie achter

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×