Op heel veel plaatsen in de wereld wordt Kerst gevierd. Op de ene plek met gevulde kalkoen en in andere landen bijvoorbeeld met rijstpudding of stoofschotel met lam. Daarom in deze blog een wereldrecept voor feestelijke zoete Mexicaanse empanadas én vertel ik hoe je kunt helpen om kinderen over heel de wereld een fijne Kerst te bezorgen.
Kerst kan best stressvol zijn, je maakt vaak nieuwe dingen in de keuken en natuurlijk is er ook nog die druk dat het er feestelijk uit moet zien. Daarom deel ik deze feestmaand op mijn blog 3 foolproof bakcreaties die er spectaculair uitzien en eigenlijk niet mis kunnen gaan. In deze blog trap ik af met de kerstboom cupcakes.
Wil je je kerstdiner spectaculair beginnen, maak dan een van deze feestelijke gerechtjes met makreel, tonijn of ansjovis. En ze zijn allemaal binnen 30 minuten te maken. In deze blog deel ik de recepten én vertel ik hoe je kans maakt op een tof kerstpakket van Princes.
In deze blog deel ik de Speculoos cheesecake uit het boek Cheesecake en vertel ik meer over dit mooie nieuwe boek!
Het is inmiddels bijna december, een maand waarin veel draait om eten en gezelligheid. En we beginnen met sinterklaas waarbij er natuurlijk veel wordt gesnoept, van chocolade letters tot marsepein en pepernoten (of kruidnoten zoals ze officieel heten).
Dahl is ideaal comfortfood om je mee op te warmen tijdens de koude dagen. Dit vegetarische gerecht uit de Indiase keuken wordt gemaakt van linzen en is op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. In deze blog (inclusief video) ga ik aan de slag met het nieuwe Knorr Natuurlijk Lekker! Wereldgerecht: Indiase Dahl. En ga ik de strijd aan met Eric die mijn eigen Dahl recept van mijn site maakt. Wie wint deze battle?
Een boek van Ottolenghi is altijd goed. De recepten zijn verrassend en erg smaakvol. De titel Simpel wekt veel interesse op en in deze blog wordt het Simpel concept uitgelegd. Daarnaast vind je het recept voor orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta cadeau.
Wist jij al dat Nutella ontzettend makkelijk zelf te maken is? Hierbij het recept voor een gezondere en suikervrije variant op Nutella die in een paar minuten klaar is.
Nu we sinds een paar maanden weer een Airfryer in huis hebben gebruik ik hem steeds vaker en vaker. Vooral geroosterde groenten vind ik er heerlijk uit. En die heb ik in de recept gecombineerd met lekkere kruidige aardappeltjes die echt krokant worden in de Airfryer en gevulde kip.
Een paar weken geleden was ik in Cyprus en at ik weer eens moussaka, dat was echt (te) lang geleden. Deze ovenschotel met aubergine, aardappel en gehakt is een van mijn favoriete gerechten, mede door de zoete kaneel waar ik dol op ben.
Dit is waarschijnlijk het dikste kook/bakboek wat ik ooit gekregen heb. En hiermee kun je denk ik wel heel je leven mee vooruit als het om koekjes bakken gaat. Het heet niet voor niets de koekjesbijbel. En in deze blog vertel ik je er meer over en deel ik een recept voor pindakoeken.
Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!
Dit boek met allemaal gezonde weekmenu’s is geschreven door Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Voor maar liefst 12 weken staan er recepten in die allemaal gezond en snel op tafel staan.
Als je aan de Tex Mex keuken denkt dan denk je vaak aan burrito’s, taco’s en enchiladas. Maar wist je dat je ook een hele lekkere quinoa ovenschotel kunt maken met een Tex Mex twist? Jazeker, en in deze blog deel ik het recept!
Dat ik dol ben op de Mexicaanse keuken wisten jullie vast al. Maar nu heb ik deze gecombineerd met een oer-Hollands ingrediënt namelijk de aardappel. En hoe dat uitpakt vertel ik je in deze blog inclusief recept!
Vandaag ben ik jarig! En daar hoort natuurlijk taart bij. Appeltaart is een van mijn favorieten en met de Hero gemberjam en stukjes ananas maakt dit het feestje compleet. Die combi is zo lekker fris en zoet tegelijk!
De keuken van Cyprus lijkt veel op die van Griekenland, maar met een twist van Turkije en het Midden Oosten. En ik ben dol op alle drie, dus Cyprus is echt een perfecte bestemming voor mij en te genieten van alle smaken die dit eiland te beiden heeft.
Dat er steeds meer vegetarisch wordt gegeten en vega alternatieven komen kan je vast niet zijn ontgaan. Zelf vind ik het ook leuk en lekker om te experimenteren zonder vlees. Daarom deel ik in deze blog een pastarecept met ‘geHAKt’balletjes gemaakt met de bonen van HAK.
Hapjes doen het natuurlijk altijd goed; op een feestje, tijdens een borrel of gewoon gezellig op de bank bij een goede serie. Het boek vega hapjes easy heeft zoals de naam doet vermoeden makkelijke hapjes die allemaal vegetarisch zijn. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze krokante latkes (aardappels) uit de oven met zure room.
We zijn inmiddels alweer een paar dagen terug uit Noord Ierland en ik heb zo veel te vertellen! Daarom ook deze ietwat lange blog want we hebben zoveel fantastische dingen gedaan en gezien.
Er zijn veel oliën en bak- en braadproducten verkrijgbaar. Maar wat gebruik je nou waar voor? Dit is een vrij ingewikkeld onderwerp en heb geprobeerd om hier een zo duidelijk mogelijk een antwoord op te geven.
Ik word me steeds meer bewust van de gevolgen van het eten van dierlijke producten. Niet alleen vlees, maar ook andere ingrediënten zoals eieren en melk. En ik zeg niet dat dit opeens heel slecht is of dat ik nu vegetariër of vegan word maar ik vind het wel interessant om me hier in te verdiepen.
Koken op de camping kan een uitdaging zijn, maar ook heel leuk! Daarom deel ik in deze blog een recept uit 1 pan, dus weinig afwas en makkelijk te maken met weinig middelen. Helemaal camping-proof dus!
Een paar maanden geleden deelde ik een kip tandoori bowl en vroeg ik mijn Insiders om ook een lekkere bowl te maken met groenten in de hoofdrol. Inmiddels is alles verzameld in een heel mooi kookboek genaamd ‘groentefeestje’. Ik vertel je er meer over in deze blog én deel het recept voor deze Zalm piri piri bowl.