Laatst kon je op mijn blog al lezen over de verschillende Thaise curries en hun smaken zoals de rode en groene curry. En in deze nieuwe blog wil ik het graag hebben over mijn favoriete curry, namelijk de massaman curry! En uiteraard deel ik een lekker recept hiermee.
Bowls zijn helemaal hip! Je hebt ze in allerlei soorten, maten en smaken. Zo kun je de dag bijvoorbeeld beginnen met een smoothiebowl en lunchen met een noedelbowl. En in deze blog deel ik het recept van één van mijn favoriete bowls, namelijk met kip tandoori!
Banketbakkersroom is een dikke room die heerlijk zoet is en naar vanille smaakt. Hij wordt vaak gebruikt in soesjes, taart, tompoezen en puddingbroodjes. Ik ben er dol op! En ik laat nu zien hoe je hem heel makkelijk zelf maakt met maar 5 ingrediënten en met stap voor stap video.
Curry is er in veel verschillende soorten en smaken en is voornamelijk afkomstig uit de Aziatische keuken. Zo heb je bijvoorbeeld Tandoori uit de Indiase keuken en Laksa uit Singapore. Maar deze keer ga ik het hebben over de verschillende Thaise curries en laat ik zien hoe je hier heel makkelijk een lekker maaltje mee kan maken, ook in de Hollandse keuken.
Mocht je het nog niet gehoord of gelezen hebben? Eind maart 2018 komt een nieuw LeukeRecepten magazine in de winkels te liggen. Dit is de tweede uitgave die weer bomvol staat met meer dan 70 heerlijke recepten.
Vandaag is Eric jarig! Hoewel hij dit liever niet groots viert wil ik dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik heb daarom een aantal lekkere verjaardagshapjes bedacht voor een gezellig feestje!
Wanneer een recept veel groenten bevat, dan kun je dit vaak snel tot een light recept omtoveren, zoals bij deze roerbak van kip en zelfgemaakte woksaus.
Ik ben echt dol op stamppotjes, zeker in de winter nu het koud is buiten. En ik vind het helemaal leuk om af te wisselen met ingrediënten en een verrassende variant te maken op deze oer-Hollandse pot. Maar dan wel lekker makkelijk en zonder gedoe.
Deze bowl met een Oosters tintje is een heerlijke en lichte maaltijd die snel klaar is. En hij ziet er ook nog eens leuk uit in zo’n kommetje!
In deze blog leer je hoe je een lekkere kaasplank kunt samenstellen en wat je hier allemaal voor nodig hebt.
Vlees bakken is voor veel mensen toch best een dingetje. Zeker nu de Kerst voor de deur staat kan dit best wat stress opleveren. In deze blog deel ik een aantal handige tips om varkenshaas perfect te bakken én ik deel uiteraard een lekker recept.
Hoe maak je deze mooie cakerol? In deze blog leg ik het stap voor stap uit zodat ook jij deze met kerst op tafel kunt zetten als het perfecte dessert!
Deze food kalender heeft maar liefst 52 weekmenu’s, samengesteld door Francesca van foodblog Francesca kookt. Daarnaast bevat hij ook kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappenlijstjes en tips!
Heb jij wel eens gehoord van een babka? Of misschien ken je het onder de naam vlechtbrood. Het is een soort combinatie van brood en cake en komt oorspronkelijk uit Polen of Ukraine.
Bij ons staat pasta minimaal 1 x per week op tafel. Pasta is er in veel verschillende vormen en maten. Maar de meest bekende is denk ik toch wel spaghetti. En daar ga ik deze keer een lekker receptje mee maken en ik geef een aantal handige tips!
Dit is typisch een gerechtje dat altijd en overal kan. Als bijgerecht bij een stukje vlees of een salade. Als tapashapje of borrelhapje tijdens een gezellig avond. Er is altijd wel een goede reden om deze loaded potato wedges te maken.
Rutger is de winnaar van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ en heeft dit fantastische boek geschreven vol met hartige bak recepten!
Met de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst voor de deur is het natuurlijk leuk om iets lekkers op tafel te zetten wat er ook nog eens fraai uit ziet. En dan zit je met deze feestelijke soezentoren helemaal goed! Dat hij ook nog eens vrij makkelijk te maken is laat ik in deze blog zien.
Pompoen spaghetti is een gezonde vervanger voor de standaard spaghetti, heerlijk op smaak gebracht met salie en zelfgemaakt broodkruim.
Laura van Laura’s Bakery heeft haar tweede boek uitgebracht! Het eerste boek was een basis bakboek en haar tweede boek gaat daar verder in met eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. In deze review krijg je een indruk van haar nieuwe boek en het recept voor een heerlijke abrikozen kruimelvlaai.
Tijdens onze vakantie op Madeira heb ik veel nieuwe dingen geproefd. Ik had niet verwacht dat dit kleine eiland zoveel nieuwe specialiteiten te bieden had want ik ben al redelijk bekend met de Portugese keuken.
Inmiddels heb ik en hopelijk jullie ook al heel veel geleerd over suiker. In mijn vorige 2 blogs over ‘minder suiker’ vertelde ik namelijk over de risico’s hiervan en hoe je suiker kunt vervangen. Maar dan moet je ze wel eerst herkennen, en dat is niet altijd even makkelijk kan ik je vertellen.
Waar je mij ’s nachts wakker voor kunt maken is een lekkere cheesecake. Op mijn site kun je deze daarom in een heleboel vormen en smaken vinden. Maar in deze blog iets heel bijzonders, namelijk een cheesecake met een roze bosvruchten swirl.
Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je weinig inspiratie of tijd hebt om te koken, zelfs ik. Dan is een gerecht uit de oven ideaal. Met een kleine voorbereiding laat je de oven al het werk doen. Ondertussen heb jij tijd voor andere leuke dingen of gebruik je deze tijd nuttig voor het opruimen van de keuken net als ik.