Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

foodblog

7 tips om gezond(er) te eten
  • 09-01-2015
  • reacties
  • Sandra

Wil jij 2015 gezond beginnen (en eindigen)? Met deze tips en wat kleine aanpassingen in je voedingspatroon eet je een stuk gezonder zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken  

Light recept: curry met garnalen
  • 02-01-2015
  • reacties
  • Sandra

Om meteen aan de slag te gaan met de goede voornemens begin ik dit jaar met een light recept. Light recepten zijn gerechten die niet meer dan 500 calorieen bevatten en bovendien veel voedingstoffen bevatten.

10 x hartige oud & nieuw hapjes
  • 28-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Om het nieuwe jaar goed in te luiden serveer je naast oliebollen, appelbeignets en bubbels ook wat lekkere hartige hapjes op tafel. Ik heb hieronder 10 feestelijke borrelhapjes op een rijtje waarmee 2014 zeker tot een goed einde komt! Ik wens iedereen alvast een gezellig oud & nieuw en heel veel goeds voor 2015!

Eric's kerst tapasmenu
  • 23-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Ook Eric is aan de slag gegaan in de keuken en heeft een feestelijk tapas menu gemaakt voor kerst. Oke, ik heb hem wel een beetje op weg geholpen :)  

Budget kerstmenu
  • 20-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Met dit budget kerstmenu bewijs ik dat een lekker en feestelijk kerstdiner niet duur hoeft te zijn. Ik maakte voor 3,30 euro per persoon een heerlijk 3 gangen menu. Wij hebben genoten van deze gerechten zonder dat we echt door hadden dat er was bespaard op de inkopen.

12 cadeautips voor de kerst
  • 17-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Zoek je voor kerst nog een leuk kadootje om te geven (of voor op je verlanglijstje)? Hieronder verzamelde ik 12 leuke gifts voor iedereen die regelmatig in de keuken staat. En ook nog voor een klein prijsje ook! Namelijk onder de 20 euro.

Feestelijke zalm in bladerdeeg met spinazie en Boursin
  • 16-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Vaak krijg ik van bekenden de vraag of ik nog leuke tips of recepten heb voor het kerstdiner. De kerstrecepten moeten wel speciaal zijn en er feestelijk uit zien. Maar vooral niet al te moeilijk zijn en geen uren duren. Voor deze mensen heb ik hét ideale kerstrecept: zalm in bladerdeeg met spinazie en Boursin.

Veronique's kerstmenu
  • 15-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Veronique is kok bij Hotel Groot Welsden en weet als geen ander welke smaken goed bij elkaar passen en dat een goede timing heel belangrijk is. Speciaal voor LeukeRecepten stelde ze een lekker kerstmenu samen en maakte ze 3 feestelijke gangen. Hieronder geeft ze ook nog een aantal handige tips prijs die je een heel eind op weg helpen met dit kerstdiner.

Sandra's kerstmenu
  • 12-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Speciaal voor de kerst heb ik een heerlijk 3 gangen kerstmenu samengesteld. Want dat is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel lekkere kerstrecepten maar welk voorgegecht past nou goed bij welk hoofgerecht? En hoe krijg je alles op tijd klaar? En dan zijn er natuurlijk nog diëten en wensen van de gasten.

Maak zelf je exclusieve kerstdiner + winactie
  • 11-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Oké, de kerstboom staat inmiddels of bijna. Verlanglijstjes zijn gemaakt en uitnodigingen voor het kerstdiner zijn geschreven. De voorbereidingen voor Kerst zijn in volle gang, en dan komt natuurlijk ook de vraag: wat ga ik serveren tijdens het kerstdiner? Je wil je gasten natuurlijk laten genieten en verrassen met iets bijzonders.

Samen vieren we kerst
  • 08-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Met kerst draait het om gezelligheid, samenzijn en lekker eten natuurlijk. De meest exclusieve hapjes en drankjes worden vaak uit de kast getrokken om dit tot een feestelijke happening te maken. Maar dit is niet voor iedereen vanzelf sprekend.

Tips om kinderen (en jezelf) gezonder te laten eten + recept
  • 07-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Gezond wordt lang niet altijd geassocieerd met lekker, zeker niet door kinderen. Als moeder is het dan ook lastig je kind duidelijk te maken dat ook gezonde dingen ook lekker kunnen zijn. Maar met wat tips en fantasie trekken je kids geen vies gezicht meer als ze bijvoorbeeld groenten op hun bordje krijgen.

7 populairste recepten november
  • 06-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Ik kan merken dat er afgelopen maand al stiekem gezocht is naar recepten met oog op de kerst. Er staan vooral feestelijke gerechten, hapjes en toetjes in de top 7 van november. Nog even en het feest kan echt beginnen, in de maand december komen er nog veel meer feestelijke recepten online. De top 7 van december zal daarom ook wel een feestje zijn om samen te stellen.

Heerlijk genieten met Alpro soya cuisine
  • 03-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Ondanks dat ik niet van koud en guur weer houd, ben ik toch dol op de laatste maanden van het jaar. Dit komt omdat er dan weer volop paddenstoelen, stoofperen, en pompoenen beschikbaar zijn. De afgelopen tijd heb ik dan ook heel wat lekkere gerechten met deze ingrediënten gemaakt.

Flammkuchen, de ideale borrelsnack
  • 02-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Flammkuchen zijn hot, en dan bedoel ik dat niet letterlijk. Overal op internet, in supermarkten en in restaurants popt deze snack op. Heb je er nog niet van gehoord, dan praat ik je graag even bij. Flammkuchen komen oorspronkelijk uit Duitsland en hebben een flinterdunne krokante bodem en zijn belegd met crème fraiche, uien en spekjes.  

5 vragen over super snel ontbijten + winactie
  • 01-12-2014
  • reacties
  • Sandra

Ontbijten is niet altijd even makkelijk. Want hoe zet je in een paar minuten een lekker ontbijt op tafel? En wat eet je dan zoal? Hieronder geef ik jullie een kijkje in mijn ochtendritueel en geef ik tips en antwoord op vragen over super snelle ontbijtjes.

Wat is dulce de leche en hoe maak ik het?
  • 28-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Dulce de leche, ook wel ‘melkzoet’ genoemd, is vergelijkbaar met karamel, maar dan zachter, zoeter en voller van smaak. Het wordt gemaakt van gecondenseerde melk. Dat is koemelk waar, door toevoeging van suiker, het vocht aan onttrokken wordt.

Zelf pepernoten maken + tips
  • 23-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Het werd tijd! LeukeRecepten bestaat al ruim 3 jaar en er stond nog steeds geen recept voor pepernoten op. Shame on me! Maar daar komt nu verandering in… Ik heb namelijk vorige week voor het eerst pepernoten gebakken.

Cadeau tip: giftboxen van Iittala
  • 19-11-2014
  • reacties
  • Sandra

De feestdagen komen steeds dichterbij en wellicht ben je in gedachten al je verlanglijstje aan het samenstellen. Of ben je al stiekem aan het rondkijken wat je je partner, familielid of vriend cadeau wil geven. Om jullie hierbij een handje te helpen heb ik nu een leuke tip: de giftboxen van Iittala !  

Haal alles uit je groenten, maak er lasagne van!
  • 17-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen woensdag was het weer zo ver, de groentela van mijn koelkast puilde uit. Tijd om te inventariseren en lekker te gaan koken! Want ook met restjes groenten zet je de lekkerste gerechten op tafel. Weggooien is zonde!  

Onze recepten in Buitenleven + winactie + recept
  • 15-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Ken jij het tijdschrift Buitenleven al? Je vindt er heel veel inspiratie voor je tuin of balkon, decoratie-ideeën, leuke uitjes in Nederland, recepten en nieuws uit de natuur. In de nieuwe uitgave die net in de winkel ligt staan 8 pagina’s met onze recepten, hoe gaaf is dat!

Grootste Jumbo van Nederland opent haar deuren
  • 11-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Zoals je wellicht hebt gehoord of gelezen gisteren waren er speculaties dat de grootste Jumbo van Nederland op de Pier in Scheveningen zou worden geopend. Maar hij is veel dichterbij dan je denkt! Het ging namelijk om een mediastunt en de Jumbo opent vandaag haar deuren op www.jumbo.com .

7 populairste recepten oktober
  • 04-11-2014
  • reacties
  • Sandra

De top 7 van oktober bestaat uit diverse recepten uit verschillende landen. Mexico, Italie en turkije komen allemaal voorbij. Daar houd ik wel van, en ik ben blij om te zien jullie ook. De  herfst is nu echt aangebroken en ook dat zie je terug in de lijst, paddestoelen en champignons zijn erg populair. Ook daar wordt ik blij van!

Wokken op professioneel niveau
  • 02-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Bijna iedereen heeft wel een wokpan in zijn of haar keukenkastje staan, want wokken is de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is niet zo gek want deze Oosterse kookkunst is makkelijk, snel en gezond (mits je de juiste ingrediënten gebruikt). Zelf gebruik ik de wok ook heel vaak, meestal om te wokken.  

Halloween + 10 x pompoen recept
  • 29-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Wat is het eerste waar je aan denkt bij Halloween? Juist, pompoenen! Volgens de traditie zetten mensen waar kinderen mogen aanbellen voor een 'trick or treat' een uitgeholde pompoen met kaarsje voor de deur.

×