Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

foodblog

Perfect gebakken ossenhaas met paprika-tapenade + 3 tips
  • 17-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Ossenhaas is een lekker stuk vlees dat ideaal is om op tafel te zetten met de feestdagen. En de frisse paprika-tapenade met een crunch van amandel combineert hier heerlijk bij. Ossenhaas bakken is niet zo moeilijk als het lijkt, met onderstaand recept en handige tips in samenwerking met Reddy zet je zo een heerlijk feestmaal op tafel waar je gasten van zullen smullen!

Kerst weken: 18 x kerstrecepten
  • 16-12-2015
  • reacties
  • Sandra

De afgelopen 2,5 week waren er kerstweken op LeukeRecepten, met elke dag een nieuw feestelijke gerecht. Van amuse tot toetje en van kerstbrunch tot kerstdiner. Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren tot het maken van een heerlijk kerstmaal. Mocht je nog meer keuze willen, neem dan een kijkje tussen mijn andere kerstrecepten, gourmetrecepten of bij de kerstontbijt recepten. Ik wens iedereen hele mooie en smakelijke kerstdagen!

Aardappelroosjes met rozemarijn
  • 16-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Op pinterest kwam ik een leuk idee tegen voor aardappelroosjes. Een feestelijk bijgerecht om bijvoorbeeld bij je kerstdiner te serveren bij een stukje vlees of vis. Tijdens het maken van de aardappelroosjes kwam ik er achter dat er een paar dingen belangrijk zijn. De plakjes aardappel moeten dun gesneden zijn zodat ze makkelijk kunnen buigen.

Mini red velvet cakejes met kokos
  • 14-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Red velvet cake stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Deze cake komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt nu ook hier steeds populairder. Red Velvet cake staat bekend om zijn dieprode kleur en fluweelzachte smaak. Ik ben nooit aan de cake begonnen omdat ik niet wist welke rode kleurstof geschikt was en welke hoeveelheden ik hiervan moest gebruiken.

8 x kerstmenu's
  • 13-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Een kertdiner maken dat bij iedereen in de smaak valt is soms lastig. Maak je iets met vlees of vis of krijg je vegetariers te gast? En zijn er kinderen bij of heb je weinig tijd? Voor iedere situatie heb ik een kerstmenu samengesteld. In de eerste kolom van de collage vind je steeds het voorgerecht, tweede kolom het hoofdgerecht en de in de laatste kolom het kerstdessert. Laat je inspireren en geniet van de feestdagen!

Snelle risottoballetjes met tomaat
  • 09-12-2015
  • reacties
  • Sandra

 Risottoballetjes zijn echt een van mijn favoriete hapjes. Een krokant korstje met een smeuïge binnenkant, hmmm. Het enige nadeel is dat het maken van deze krokante rijstballetjes veel tijd in beslag neemt. Je moet eerst risotto bereiden, wat al zeker een half uur duurt. En daarna ook nog laten afkoelen zodat je er balletjes van kunt draaien.

10 x kerstborrel recepten
  • 08-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Met Kerst wordt er net alleen veel gedineerd maar ook veel geborreld. Bijvoorbeeld met collega's op het werk, met vrienden of familie. Daarom heb ik 10 leuke en feestelijke ideetjes verzameld voor de kerstborrel uit mijn eigen receptenverzameling maar ook via Pinterst. Have fun!

Peterseliesoep met ei + video
  • 06-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu de feestdagen er aan zitten te komen mogen de recepten op mijn site ook wat feestelijker, maar zeker niet moeilijker. Dat bewijst deze peterseliesoep met gepocheerd ei en baconkruimels. Ik weet zeker dat je gasten onder de indruk zullen zijn bij het zien van dit gerecht op de menukaart of bij het serveren ervan. Maar het maken van deze soep is echt niet moeilijk.  

Hoe organiseer je een Running Dinner + menu suggesties
  • 30-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Het begrip Running Dinner, ook wel een walking dinner genoemd, is steeds populairder aan het worden in Nederland. Het idee van zo'n dinner is dat elke gang op een andere locatie gegeten wordt. Het leuke hieraan is dat je op verschillende plaatsen komt en de gerechten dus heel divers en verrassend zijn. En wanneer je met zijn allen van locatie wisselt kan het eten meteen even zakken ;)  

7 x gourmet recepten
  • 30-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Vroeger deed ik vaak met mijn familie gourmetten tijdens Sinterklaasavond of met Kerst. De laatste jaren heb ik dit niet meer gedaan waardoor het extra leuk was om het gourmetstel weer eens tevoorschijn te halen.

Makkelijke Balinese maaltijd met kipspiesjes
  • 22-11-2015
  • reacties
  • Sandra

  Een hele tijd geleden ben ik op vakantie geweest naar Bali. Naast relaxen heb ik er ook een kookworkshop gevolgd. We gingen eerst samen met een groepje en de chef-kok naar de markt om daar tientallen exotische ingrediënten te halen om vervolgens bumbu Bali te maken (een Indonesische kruidenpasta). Met een vijzel en heel veel kracht en energie plette en mixten we daarna alle kruiden en ingrediënten zoals laos, sereh en lombok tot een kruidenpasta. Deze gebruikte we vervolgens om vlees en vis mee te kruiden.  

Snicker brownies recept + review Guilty Pleasures boek
  • 22-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Op 5 november was ik bij de boekpresentatie van het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning. Als je haar nog niet kent dan moet je zeker een kijkje nemen op haar blog Ohmyfoodness.nl. Daar deelt ze dagelijks leuke en persoonlijke posts, lekkere recepten en reisverhalen.  

Mijn 3 favo Bugles vultip recepten
  • 21-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik houd wel van een chipje en een dipje. Daarom ging ik aan de slag om drie lekkere mengsels te bedenken en te maken voor een gezellig borrelavondje of feestje. En welke chips kun je beter gebruiken om te dippen en te vullen dan Bugles? Deze zijn door hun open ronde vorm perfect hiervoor!  

3 x high tea recepten + thee tips
  • 16-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Bij een high tea denk ik meestal aan allerlei zoete en hartige hapjes zoals mini sandwiches, scones, bonbons, quiches etc. Maar wat vaak vergeten wordt is dat de thee die je er bij serveert net zo belangrijk is. In deze blog vind je daarom naast 3 lekkere high tea recepten ook suggesties voor thee en handige tips.

Budget recept: romige kip met prei
  • 12-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu het kouder begint te worden en het winterseizoen er aan komt betekent dit ook dat de wintergroenten extra voordelig zijn. Denk aan bijvoorbeeld aan rode of witte kool, andijvie, witlof, wortels, spruiten, rode bieten en prei.

Makkelijk en snel: Italiaanse roerbakpasta met ham
  • 08-11-2015
  • reacties
  • Sandra

  Vaak vraag ik aan mensen die ik ontmoet of ze ook regelmatig koken (o.a. om mijn site aan te raden ☺). Vaak krijg ik als antwoord dat ze graag iets lekkers op tafel zetten maar dat moet wel binnen 30 min klaar zijn. De een moet namelijk om 7 uur bij de voetbaltraining zijn en de ander is pas laat thuis van het werk.

Video: ovenschotel met aardappel en zalm
  • 04-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik kan geen genoeg krijgen van ovenschotels, ze zijn makkelijk, lekker en zorgen voor weinig afwas. En je kunt alvast de keuken opruimen als het gerecht in de oven staat of even een stukje lopen met de hond. Vaak verzin ik de ovenschotels zelf en soms kan ik wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld van MAGGI.

Shapas proeverij + International Sherry Week
  • 30-10-2015
  • reacties
  • Sandra

Tapas is al jaren erg populair in Nederland. Shapas daarentegen nog niet, maar daar gaat verandering in komen! Shapas zijn kleine hapjes gecombineerd met sherry. Omdat sherry zo veelzijdig is kun je deze wijn makkelijk combineren met lastige ingrediënten zoals olijven, ansjovis en sterke smaken.

3 x pannenkoekmuffins
  • 25-10-2015
  • reacties
  • Sandra

  Laatst had ik opeens zin in pannenkoeken. Ik had ze denk ik al een half jaar niet meer gegeten en vond het weer eens tijd worden. Zeker nu het herfst is krijg ik meer zin in lekker warm comfort food.

Review: de nieuwe companion in de keuken + risotto recept
  • 21-10-2015
  • reacties
  • Sandra

  Keukenmachines die kneden, hakken en mengen kende ik al. Maar een keukenmachine die daarnaast ook nog kookt is nieuw voor mij. Ik moest even wennen aan het idee, ik ben gewend om zelf in de potten en pannen te roeren. Maar ik kwam er al snel achter dat het ook erg fijn en makkelijk is dat er 'iemand' voor je kookt. Daarom laat ik jullie graag kennis maken met de Tefal Cuisine Companion.

Lunchen met groentespreads + mijn 3 favo combi’s
  • 18-10-2015
  • reacties
  • Sandra

  Afgelopen jaren is mijn broodbeleg veel veranderd. Eerst at ik vaak chocopasta en hagelslag op mijn brood maar de laatste tijd ben ik meer op de hartige tour. Dit komt ook omdat ik steeds bewuster bezig ben met eten (oké, en wat volwassener ben geworden ;-))  

Halloween heksen koekjes + decoratie tips
  • 11-10-2015
  • reacties
  • Sandra

  Halloween wordt in Nederland steeds populairder. Kinderen gaan verkleed langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen en hier en daar zie je een griezelige pompoen langs de deuren staan. Uiteraard hoort er bij Halloween ook veel zoetigheid en lekkers. Want het is trick or treat!  

Portobello's met boerenkool
  • 22-09-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu de dagen korter en kouder worden krijg ik alweer zin in stamppot met boerenkool. Maar met boerenkool kun je veel meer kanten uit.

Midden Oosterse kip met amandelroomsaus
  • 17-09-2015
  • reacties
  • Sandra

  Sinds ik de Midden Oosterse keuken ontdekt heb kan ik er geen genoeg van krijgen. Vooral niet van ingrediënten zoals gedroogd fruit en kruiden zoals ras el hanout gecombineerd met vlees en bulgur of couscous bijvoorbeeld. En daarbij lekker wat brood met hummus of labne om in te dippen.

Budget recept: hartige broodschotel
  • 14-09-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik had laatst brood uit de vriezer gehaald om mee te ontbijten en lunchen in het weekend. Maar de plannen veranderde en ik hield na het weekend een zak met brood over. Ik dacht daar kan je ook vast een lekker hoofdgerecht mee maken.

×