foodblog

Gemarineerde kipspiesjes met abrikoos van de BBQ
  • 09-07-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Wist je dat je met Hero jam veel meer kan doen dan alleen op je brood smeren? Je kunt er zelfs een heerlijke marinade van maken! En dat laat ik in deze blog zien met het recept voor gemarineerde kipspiesjes met abrikoos.

Event: Het Brabants Bloggers Breakfast
  • 06-07-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Op vrijdag 22 juni was er een Bloggers ontbijt voor Brabanders georganiseerd door VisitBrabant en BrabantCelebratesFood, uiteraard in Brabant. Samen met mijn collega blogger Jaimy ging ik naar het prachtige pand van SundayMorning@EKWC, waar kunstenaars samen komen. Het was een onwijs indrukwekkend pand met veel industriële invloeden. Daarom was het ook erg fotogeniek!

Zelfgemaakte tikka masala met kip en linzen
  • 02-07-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Er is veel verwarring over de herkomst en oorsprong van deze populaire curry. Het is een Indiaas gerecht dat zou zijn ontstaan in Groot Brittannië toen een klant de stukjes kip (tikka) te droog vond en de kok er een kruidige tomatensaus (masala) aan toevoegde.

5 x gerechten voor bij de BBQ
  • 25-06-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Op mijn site vind je heel veel lekkere barbecuerecepten. Maar ook bijgerechten mogen niet ontbreken en kunnen je BBQ-avondje net even iets leuker en lekkerder maken.

Gele curry met gegrilde kip van de Big Green Egg
  • 23-06-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Dat je met de Big Green Egg veel meer kan dan alleen barbecueën vertelde ik al in eerdere blogs. Maar nu gaan we ook de proef op de som nemen door een curry in zijn geheel te bereiden op de EGG, inclusief naanbrood. En dat was super leuk om te doen!

Flammkuchen, ananas crumble en bruschetta’s van de Big Green Egg
  • 09-06-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Bij barbecue denk je wellicht meteen aan vlees. Worstjes, burgers, kip en noem maar op. Maar dat je met de Big Green Egg ook nog voor hele andere verrassende dingen kunt gebruiken deel ik in deze blog.

10 tips voor malse pulled pork van de BBQ
  • 06-06-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Sinds ik voor het eerst pulled pork heb gegeten op de Flavour fair van de Big Green Egg staat dit op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Het is een van de lekkerste dingen de ik ooit gegeten heb en hoe fijn zou dit zijn om dit ook thuis te bereiden en te eten natuurlijk.

Tapasrecept: pittige Spaanse empanadas met knoflookdip
  • 04-06-2018
  • 8 reacties
  • Sandra

Over heel de wereld worden empanadas gegeten. Soms in een net iets andere vorm of met een andere naam. Maar de oorsprong van deze deegpasteitjes ligt in Spanje en Portugal. Het woord emapanada komt dan ook van het Spaanse werkwoord empanar dat inpakken betekent.

Margarine vs. boter! Alles wat je moet weten.
  • 28-05-2018
  • 17 reacties
  • Sandra

Wat is beter, en in welk opzicht? Kun je boter 1 op 1 vervangen? En wat is precies het verschil tussen boter en margarine? Ik ga in dit artikel proberen om zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen en doe dat aan de hand van de feiten, maar ook mijn eigen mening en bevindingen in de keuken.

Spaanse aardappelschotel uit de Airfryer
  • 24-05-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Dat de Airfryer razend populair is hoef ik denk ik niet te vertellen. In dit handige apparaat, wat denk ik nog het meest lijkt op een combi van een oven en frituur, bereid je super snel hapjes en complete maaltijden, zoals deze Spaanse aardappelschotel.

Tex Mex: 3 x tortilla muffins
  • 17-05-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Laatst deelde ik al een heerlijk receptje met jullie uit de Tex Mex keuken, namelijk een taco ovenschotel. In deze blog heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan uit deze populaire keuken, eigenlijk 3 zelfs!

Kip hoisin van de Big Green Egg
  • 16-05-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

We hebben al eerder mogen proeven en ruiken aan de Big Green Egg. We bezochten namelijk The Flavour Fair met proeverijen en demonstraties en ik gaf Eric voor zijn verjaardag een Big Green Egg workshop cadeau.

Mexicaanse hartige taart met kidneybonen
  • 11-05-2018
  • 8 reacties
  • Sandra

Bonen heb je in veel verschillende soorten en maten. Maar wat kun je er allemaal mee? Als ambassadeur van HAK ga ik daar de komende tijd antwoord op geven met een aantal lekkere recepten. En ik start met deze Mexicaanse hartige taart met kidneybonen.

Jamstengels en sandwiches voor Moederdag + inspiratie
  • 06-05-2018
  • 5 reacties
  • Sandra

Samen met Laura en Mariette maakte ik een uitgebreide moederdagbrunch met Hero Jam. En ik ben echt heel trots op het resultaat! In deze blog deel ik de recepten die tevens super snel en makkelijk te maken zijn maar waarmee moeders wel optimaal verwend worden!

Vegan kokos limoen cheesecake + review Puur Zoet
  • 06-05-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Een ruime maand geleden kwam het eerste boek van Mariette van zoetRecepten uit. En dit is geen standaard bakboek maar de focus ligt op bewust bakken met pure ingrediënten. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze super lekkere limoen cheesecake.

3 x oranje crostini’s van zoete aardappel
  • 24-04-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Met koningsdag voor de deur leek het me een leuk idee om wat oranje hapjes te maken. En dat zijn deze lekkere en feestelijke crostini’s geworden van zoete aardappel. Lekker en ook nog verantwoord.

Nieuw: pizza met groentebodem uit de diepvries
  • 21-04-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Ik heb leuk nieuwtje! Er liggen nu kleurrijke groentepizza’s in het vriesvak van de supermarkt van Dr. Oetker. En ik vertel je er alles over in deze blog inclusief hoe ze smaken en of ze voor herhaling vatbaar zijn.

Tex Mex: taco ovenschotel met gehaktballetjes
  • 19-04-2018
  • 3 reacties
  • Sandra

Ik ben echt dol op de Tex Mex keuken, maar wat is dit nou precies en wat kun je er allemaal mee? In deze blog vertel ik meer hierover, deel ik een aantal lekkere ideeën én het recept van deze taco ovenschotel met gehaktballetjes.

Koken met verschillende soorten zuivel
  • 13-04-2018
  • 1 reactie
  • Jaimy Van Dijke

Wat is het verschil tussen kookroom en slagroom? Waarom is crème fraiche anders dan zure room? Wanneer gebruik je kokosmelk? Op al deze vragen krijg je in deze blog een antwoord.

10 favoriete topping ideetjes + winnaar TOPYOURTUC
  • 30-03-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

In deze blog deel ik de winnaar van de #TOPYOURTUC challenge en geef ik nog 10 lekkere ideetjes om je TUC te beleggen. Welke is jouw favoriet ?

Patatas bravas op 3 verschillende manieren
  • 29-03-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Bij een gezellig tapasavondje of (paas)borrel mag patatas bravas absoluut niet ontbreken. Deze aardappeltjes met een Spaanse saus kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. In deze blog 3 heerlijke varianten

Paashaas broodjes voor de paasbrunch
  • 26-03-2018
  • 4 reacties
  • Sandra

Met Pasen voor de deur heb ik iets super leuks bedacht om te maken voor de paasbrunch of het paasontbijt, namelijk paashaas broodjes. Je maakt deze broodjes makkelijk zelf met mijn handige stap voor stap foto’s en ik geef je nog een lekkere tip om ze te besmeren.

Paas pavlova met Hero Abrikozenjam + baktips
  • 23-03-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

In deze blog deel ik een heerlijk zoet recept voor op de paastafel, namelijk een pavlova met fruit en room. Zien ze er niet heel erg feestelijk uit? En daarnaast deel ik nog een aantal handige tips om de perfecte pavlova te maken.

Nog meer lekkere toppings voor op je TUC + update Insiders
  • 16-03-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

In deze blog deel ik heel veel lekkere toppings voor je TUC, zowel van mijzelf als mijn Insiders. Want zij zijn de afgelopen tijd flink aan de slag gegaan met lekkere ideeën om TUC te toppen. Alle creaties vind je terug op social media onder #TOPYOURTUC.