Getest: Oviebollen van Koopmans + 3 variaties

Ik als groot oliebollenliefhebber kijk elk jaar weer uit naar de maand december. En dan vooral naar die lekkere oliebollen, of krentenbollen eigenlijk. En dan eet ik ze het liefst zo vet mogelijk, the vetter the better! En niet te vergeten met een hele lading poedersuiker erover.

Dus toen Koopmans deze maand met de Oviebollen aan kwam was ik een beetje twijfelachtig. Want dit gebakje uit de oven kon toch niet mijn geliefde vette oliebollen vervangen? Of toch wel? Maar toen ik er over nadacht besefte ik dat er wel veel voordelen aan zitten. Je hebt voor de Oviebollen geen frituurpan of frituurvet nodig en geen vieze luchtjes in huis. Ze zijn dus ook wat minder vettig, en dat is met de voornemens voor 1 januari meteen mooi meegenomen.

Tijd om te testen dus! En dat doe ik niet alleen, ik plaatste namelijk een tijdje geleden een oproep op mijn Facebook pagina dat ik op zoek was naar testers voor de Oviebollen. En daar kwamen super veel positieve reacties op, leuk dat jullie zo enthousiast en nieuwsgierig zijn. Inmiddels hebben de gelukkige winnaars het pakket van Koopmans thuis ontvangen en zijn ze aan de slag gegaan. Hieronder lees je ook hun meningen.

Omdat ik altijd aan het experimenteren ben met smaken en ingrediënten heb ik 3 variaties gemaakt op de Oviebol. Een met appel en rozijnen, een met stukjes ananas en een hartige variant met kaas en oregano. Het maken van het beslag was heel makkelijk, er zit een zakje gist in de verpakking die je toevoegt aan wat lauwwarm water. Vervolgens voeg je de Oviebollenmix toe en mix je deze 1 minuut. Net als het ‘gewone’ oliebollenbeslag moet dit beslag ook rijzen, 30 minuten in totaal. Extra tip: plaatst de afgedekte kom op of onder je verwarming, zo rijst het deeg nog beter en sneller. En omdat je niet zit met het gevaar van spattend frituurvet zijn ze ook leuk om samen met de kids te maken.

Ondertussen heb ik de oven voorverwarmd en de muffinvorm ingevet en bebloemd. In plaats van de oven kun je ze ook bereiden in de Airfryer. Daarna kan het beslag in de muffinvormpjes, ze stijgen nog best flink in de oven dus halfvol is voldoende. Na precies 20 minuten waren ze klaar en mooi goudbruin. Tijd om te proeven! Ik vond ze echt super lekker, de structuur en de smaak is gelijk aan een ‘echte’ oliebol. Alleen de vorm is iets anders en ze zijn iets kleiner. Ook de buitenzijde is lekker krokant en de binnenzijde luchtig. En de hartige variant met kaas waarvan ik had gedacht dat deze een beetje vreemd zou smaken was heerlijk. Ik overweeg nu serieus om ze te maken met oud en nieuw. Dus ja, ik vind ze zeker oliebolwaardig!

Hierbij een aantal reacties en bevindingen van de testers:

Timo Bosma maakte hartige Oviebollen met pesto: een heerlijke hartig hapje en een aanrader.

Tanja Linthorst gebruikte bokbier i.p.v. water: ze smaken en ruiken net zoals een echte oliebol

Marleen van Amstel ging ook aan de slag met de Oviebollen: #zezijnlekker

Ariënne Backes kreeg hulp van haar 6 jarige dochter die de helft van de Oviebollen maakte mét en de andere helft zonder rozijnen.

Jill Vermeulen deelde ze uit op de ijsbaan en ze vielen heel goed in de smaak en de mensen waren heel tevreden over dit product.

Bianca van kuilenburg: echt een aanrader voor mensen die dus geen frituurpan hebben. Kan me bijna niet bedwingen om ze eigenlijk allemaal op te eten.

Greetje Maaijway: Ik denk dat er echt een nieuwe traditie is ontstaan... Oviebollen bakken op Oudjaarsdag met de top2000 op de achtergrond! Ik ga ze zeker nog eens maken!

Samantha Munoz: Wij zijn echt verbaasd over het resultaat! Echt heerlijk! Minpuntje is dat ze moeilijk uit de vorm komen.

Caroline Vankerkom Stijnen: de Oviebollen gemaakt ze smaken echt als oliebollen, maar dan minder vet. Echt lekker.

Info: Je vind de Oviebollen mix bij de andere oliebollenmixen in de supermarkt voor €1,49.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Koopmans

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

danielle 2 januari 2017 om 07:56

hoe kan het lekker zijn! er zitten haast geen natuurlijke ingrediënten in :( baal enorm.

Rie van Meel 1 januari 2017 om 15:22

Ik ben het gaan uitproberen, had geen vorm en kocht daar losse Siliconevormpjes voor. Geen probleem met uitstorten! Ik gebruikte 50gr.rozijnen, in rum geweld, 30 gr. grof gehakte walnoten en 20 gr. geconfijte grof gehakte gember Als olie gebruikte ik walnotenolie. Jammer dat ik geen 2 pakken had gekocht, ze waren zo op!

gerda 1 januari 2017 om 21:51

Had je de vormpjes ook ingevet?

Amalia 31 december 2016 om 21:09

Ze zijn echt heerlijk!!!! Krokant luchtig!!!! Maak nooit meer gewone oliebollen!! Een topper!

gerda 31 december 2016 om 17:43

Geen idee hoe anderen het doen, maar ik moest ze losbikken uit de muffinplaat. en had hem wel ingevet en met bloem bestoven. daarna heb ik ze gebakken in muffinpapiertjes. nu moet je die er af zien te krijgen,, zitten ook aardig vast. maar goed, ze vonden ze wel heel lekker.

Monique ten Hoeve 29 december 2016 om 11:05

Ik heb ze in de airfryer gemaakt, hoe dat gaat kan je lezen op http://www.etenenreizen.nl/oliebollen-zonder-olie-oviebollen/ Ik heb het extra theelepeltje olie niet toegevoegd en ook de siliconenvormpjes niet ingevet. Het beslag gelijk in het vormpje gedaan.

Sandra 29 december 2016 om 12:55

Ik heb het idd gelezen, leuk om te zien wat de mogelijkheden nog meer zijn.

Bep Rijksen 29 december 2016 om 10:56

Hoe doe je ze in de Airfryer? Gewoon wat bolletjes? Zonder vorm.

Sandra 29 december 2016 om 12:55

je moet ze wel in een vorm doen, dus bijvoorbeeld losse siliconen cups

kim 27 december 2016 om 15:41

zouden ze ook in een siliconen muffinvorm kunnen? ga ze zeker proberen!

Sandra 29 december 2016 om 12:53

Ja hoor dat kan ook prima.

cj 27 december 2016 om 14:51

ik heb ze getest maar heb toch liever mijn gewone oliebol