Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

De bruiloft van Sandra en Eric

Normaal gesproken deel ik in het begin van de maand altijd mijn maandoverzicht met wat ik allemaal heb gedaan en gegeten. Maar deze keer een iets andere versie, want we zijn 27 mei namelijk getrouwd! En omdat het grootste gedeelte van het maandoverzicht hiermee gevuld zou zijn heb ik besloten om een overzicht te maken van onze huwelijksdag.

De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit, bijna elk uur keken we op de app en elke keer werd het slechter. Vrijdag 27 mei werden we wakker en het regende buiten, zoals verwacht. Rond 9 uur reden we met alle spullen, de trouwjurk en Eric zijn pak naar Kasteel Groot Buggenum in Grathem, in de buurt van Roermond. Naarmate we meer naar het zuiden reden klaarde het op en kwam het zonnetje tevoorschijn.

Aankomend bij het kasteel werden we hartelijk ontvangen door Arno en Betsie en ging ik me boven in een kamer klaar maken. Niet veel later arriveerde Anouk van Totally Beautiful die mijn haren en make-up ging doen. Ik heb lange tijd gedacht om dit zelf te doen, maar ben zo blij dat ik Anouk heb ingeschakeld. Ik heb zo veel complimenten gehad over mijn kapsel, en dit is de hele dag goed blijven zitten net als de make up.

Terwijl Anouk ook nog de haren van mijn zusje Marion onder handen nam hielp mijn vriendin Silvia met het aantrekken van de jurk. En fotografe Karlijn van Moodz fotografie legde dit alles vast op foto. Wat een lieve meid is die Karlijn, naast de geweldig mooie foto’s hielp ze Eric nog even met zijn stropdas en legde ze een mooie strik in het zwarte lint van mijn jurk. Toen ik mijn jurk uitzocht bij Ann & John in Eindhoven vond ik hem erg mooi, maar misschien een tikje saai daarom combineerde ik het met een zwart lint en een diadeem met zwarte en witte bloemen en zwarte pumps. Dus vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Eric was beneden de laatste dingen aan het voorbereiden en ontving de gasten. Er waren ongeveer 80 personen op onze bruiloft, vooral familie, een aantal collega’s en goeie vrienden, die de hele dag uitgenodigd waren. Dus geen aparte receptie nog ’s avonds. Dit was wel relaxed en kan ik iedereen aanraden. Je hoeft niet te stressen als bijvoorbeeld de ceremonie of het feest iets uitloopt.

Om kwart over twee kwam mijn vader mij halen op mijn kamer boven en nam mij mee naar buiten waar alle gasten zaten te wachten. Dat was een speciaal en indrukwekkend moment. Nadat mijn vader mij had ‘weggegeven’ aan Eric en ik het boeket met orchideeën van hem had ontvangen begon de ceremonie. Gerda Bijlmakers van Hartenvrouw.eu was onze trouwambtenaar en we waren zo blij met haar! We hadden ons geen betere Babs kunnen wensen. Ze vertelde en deed alles zo mooi, liefdevol en oprecht en met de nodige humor. Ze vertelde dat ze een groot fan is van leukerecepten.nl en vroeg zelfs aan Eric’s broer of hij al de paella had geprobeerd. Zij is fan van ons, wij zij fan van haar! Dus mocht je nog op zoek zijn naar een goeie Babs (want die kun je meestal zelf kiezen) dan kan ik Gerda van harte aanraden :)

Vlak voor het ja-woord deden Eric en ik nog een persoonlijk woordje naar elkaar. Ik heb het gelukkig nét weten droog te houden. Nadat we de ringen hadden omgeschoven en de getuigen getekend hadden gingen Eric en ik naar boven om de klokken te luiden in het kasteel. Bij terugkomst had iedereen een glaasje bubbels in de hand. Eric’s vader Harry had nog een mooie en grappige speech voorbereid, gevolgd door een lief woordje van mijn vader. De toast werd vastgelegd door Karlijn d.m.v een groepsfoto. Terwijl wij op het bordes stonden feliciteerde de gasten ons en namen we de cadeaus in ontvangst. En het zonnetje scheen ondertussen nog steeds.

Daarna was het tijd voor een van de leukste gedeeltes van de dag: de taart! We hadden besloten om een soort sweet table te doen met een kleine bruidstaart met champagne bosbessenmousse (check ook even de details van het zwarte lint), verschillende cupcakes, cakepops en bonbons. Op deze manier konden gasten zelf kiezen en ook nog een keer terug komen om iets lekkers te pakken. Bedankt Eclair Gebak voor de prachtige presentatie en het heerlijke gebak.

Nadat Eric en ik elkaar een stuk taart gevoerd hadden (zonder te knoeien nog wel!) gingen we foto’s maken. Eerst een paar groepsfoto’s met de naaste familie en daarna nog een aantal van ons tweeën in de tuin en in de appelgaard. Wat was het mooi daar, elk plekje is fotogeniek. Terwijl wij bezig waren konden de gasten zich vermaken met het fotohokje wat we gehuurd hadden van mijnfotohokje.nl. Veel mensen gingen los in de verkleeddoos, vooral de opblaas flamingo was erg geliefd. Je kon de foto’s meteen laten printen op een fotostrip met onze trouwdatum en namen er op. Zo hebben de gasten meteen een leuke tastbare herinnering van de dag. En wij kregen na afloop alle foto’s op USB, waar we de volgende dag nog hard om gelachen hebben.

Het liefst hadden we het diner buiten gedaan, maar er hing toch echt een onweerswolk op de loer dus hebben we binnen gegeten. Dat was ook prima, want het was een mooie zaal. Van te voren was het nog best een uitdaging om voor 80 gasten een diner te bedenken wat iedereen lekker vind, maar volgens mij zijn we daar redelijk goed in geslaagd. Mede dankzij Ria Joosten Catering die de dag en het diner verzorgd hebben. Eerst kregen we een licht gebonden aspergesoep met reepjes ham. De stukjes asperges waren nog lekker knapperig en de soep was precies goed, niet te dik en niet te dun. Het tussengerecht bestond uit verschillende bruschetta’s die gepresenteerd werden op mooie schalen. Iedereen kon zijn of eigen favoriet(en) kiezen. Ik nam die met brie, druif en cashewnoot, hmmm!

Als hoofdgerecht was er vis; kabeljauwfilet met witte wijnsaus of vlees: ossenhaas met portsaus. Beide waren super mals en zacht. Kabeljauw kan soms wat droog zijn maar dat was deze absoluut niet. Over het vlees kreeg ik te horen dat het op je tong smelt, zo zacht. Alles werd mooi gepresenteerd samen met spelt ravioli gevuld met groenten ratatouille en verse groene asperges. Een logische keuze, want we waren immers in Limburg ;)

Het toetje werd geserveerd in het andere gedeelte van het kasteel zodat de grote zaal omgetoverd kon worden als feestzaal. Er was keuze uit panna cotta met sinaasappel, cappucinomousse en roomboterbabbelaar bavarois. Ik ging voor de eerste, die was het kleinste want de jurk begon een beetje strak te zitten na al dat lekkere eten, oeps.

Inmiddels was DJ Dennis van Exclusive Deejays zich al warm aan het draaien in de feestzaal. Dit vond ik een van de spannendste momenten van de dag want het was tijd voor onze openingsdans. Wat bijna niemand wist is dat we al weken stiekem aan het oefenen waren in onze woonkamer. We hadden een slowdance (zeg schuifelen) op een beetje een fout nummer van Celine Dion en daarna werd de muziek helemaal omgegooid en gingen we los op Uptown Funk van Bruno Mars. Gelukkig ben ik niet op mijn jurk gaan staan (my worst case scenario) en op film zag het er goed uit. Vooral Eric zag er smooth uit :). Daarna barstte het feest los en draaide Dennis vrolijke dansmuziek van Shakira tot Micheal Jackson en mixte dit alles lekker aan elkaar. De dansvloer is niet leeg geweest! Tussendoor werden er hapjes uitgedeeld zoals mini snacks, loempia’s en bitterballen met krab én asperge (daar is ie weer).

Oja, leuk detail: we hadden een gastenboek/receptenboek gemaakt met daarin de vraag aan de gasten wat de ingrediënten zijn van een goed huwelijk (credits van het idee gaan naar Bart Waterschoot). En als bedankje kregen de gasten een klein peper en zout stelletje mee met daarop Mr en Mrs.

Om 1.00 na Last Dance van Donna Summer werden we opgehaald door de taxi en uitgezwaaid door de gasten. We gingen naar Hotel Het Arresthuis in Roermond, waar we de directeurs suite hadden gereserveerd. Grappig detail is dat het hotel vroeger echt een gevangenis was en de celdeuren en celblokken nog zichtbaar zijn. Alleen nu luxe uitgevoerd met moderne kamers en inrichting. Het ontbijt de volgende morgen was top: vers fruit, sapjes, toast, bacon, eieren en champagne! Dat konden we wel gebruiken.

Daarna kregen we een attent telefoontje van de kasteelheer Arno dat onze auto die daar op de parkeerplaats stond helaas een lekker band had. Dus bij deze wil ik monteur Marco van de ANWB ook bedanken voor het op weg helpen. Wat een avontuur! Ik wil alle gasten en iedereen die heeft meegeholpen bedanken voor deze mooie dag, een dag om nooit te vergeten.Tip: mocht je binnenkort ook trouwplannen hebben dan raad ik je aan om op theperfectwedding.nl te kijken. Daar kun je een gastenlijst maken, een draaiboek samenstellen en je budget beheren. Dit scheelde voor ons een hoop gedoe en stress.Bekijk hier ook de korte video van onze bruiloft, incl openingsdans:

 

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (24)
Leonie - Reageren 02-07-2016 om 23:20 uur

Nog gefeliciteerd met jullie huwelijk Nog velle jaren geluk met z'n 2en Gr Leonie uit enschede

Leonie - Reageren 02-07-2016 om 18:59 uur

Hartelijk gefeliciteerd nog met jullie huwelijk.prachtige locatie hadden jullie.ik ben ook echt fan van jullie site.kijk er zeker een keer per week op,zo niet vaker

marit - Reageren 01-07-2016 om 23:01 uur

Proficiat met jullie huwelijk. Heel veel geluk gewenst.

lambrechts linda - Reageren 30-06-2016 om 21:42 uur

gefeliciteerd met jullie huwelijk jullie zagen er beide prachtig uit. Geniet er nog elke dag van

rita - Reageren 30-06-2016 om 20:57 uur

proficiat

lena bentvelzen - Reageren 08-06-2016 om 12:47 uur

wat hebben julliei super geluk gehad met het weer nog van harte gefeliciteert

Fran - Reageren 06-06-2016 om 9:05 uur

Nog van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Wat een prachtig bruidspaar waren jullie. Dank je wel voor het delen, heb het met plezier gelezen.

Frieda Haverhals - Reageren 06-06-2016 om 8:37 uur

Hieperdepiephoera!!!!!?

Hilda - Reageren 05-06-2016 om 23:03 uur

Hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk en heel veel geluk samen.

Magda - Reageren 05-06-2016 om 22:32 uur

Hartelijk gefeliciteerd en heel veel gelukkige jaren samen.

Magda - Reageren 05-06-2016 om 17:49 uur

Van harte gefeliciteerd, heel veel geluk en liefde samen jullie zijn een mooi stel en zagen er prachtig uit bedankt om dit met ons te delen

Sandra - Reageren 05-06-2016 om 21:53 uur

Dank je Magda, lief van je.

Silvia - Reageren 05-06-2016 om 12:06 uur

Wow, wat leuk om te lezen en de foto's te zien! Nog van harte gefeliciteerd! Ben zelf vorige jaar getrouwd en hadden een dans ingestudeerd ook op het nr van Uptown Funk. Heel veel liefde en geluk toegewenst!

Sandra - Reageren 05-06-2016 om 21:53 uur

Dank je Silvia, Ow wat toevallig, het is ook een super leuk nummer!

Eveline - Reageren 05-06-2016 om 11:46 uur

Heel mooi die foto's, jullie video is ook erg leuk. Lief dat je je volgers mee laat genieten. Veel zegen en geluk voor jullie toekomst.

Sandra - Reageren 05-06-2016 om 21:53 uur

Dank je, ik kon natuurlijk niet al mijn bezoekers uitnodigen maar laat jullie graag op de deze manier meekijken.

Marian Bouwman - Reageren 05-06-2016 om 11:33 uur

Hartstikke leuk. Van harte gefeliciteerd en veel geluk samen. Ik kijk vaak op de website! Goed gedaan!!

Sandra - Reageren 05-06-2016 om 21:50 uur

Dank je wel, ik zie je graag terug op de site :)

Ineke Kiersch - Reageren 04-06-2016 om 22:07 uur

Nog van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Dit was echt een top dag voor jullie. Heb genoten van foto's en verslag.

Sandra - Reageren 05-06-2016 om 21:50 uur

Leuk Ineke dat je mee hebt genoten

Sandra - Reageren 04-06-2016 om 21:05 uur

Klinkt als een fantastische dag! Vind je jurk echt supermooi!

Sandra - Reageren 05-06-2016 om 21:49 uur

Dank je Sandra!

Tjitske - Reageren 04-06-2016 om 19:07 uur

Wauw, wat zag alles er super mooi uit (en jullie ook!). Van harte gefeliciteerd met je huwelijk!

Sandra - Reageren 05-06-2016 om 21:47 uur

Dank je Tjitske :)

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette