3 zoete Bugles vultips + recepten

Als ik ’s avonds moet kiezen tussen een zoete of hartige snack dan kan ik vaak geen keuze maken. Een chipje of een stukje chocolade? Hmm, lastig! Daarom heb ik nu dé oplossing: Bugles met zoete vulling!

Is dat lekker? Jazeker! Dat zoet en zout goed samen gaan dat bewijzen de combinaties zoals karamel en zeezout of bacon met honing al. En mocht je nu een vies gezicht trekken dan daag ik je uit om het toch eens te proberen. Natuurlijk is het ook een kwestie van persoonlijke smaak, maar ik weet zeker dat je versteld zult staan

En die combinatie Bugles met (room)kaas kennen we nu wel. Dus tijd voor iets nieuws! Ik maakte 3 lekkere dips: een met chocolade, met mangodip en stroopwafel karamel. Ik vond ze alle drie heel erg lekker, vooral die met stroopwafel. En ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Ideaal om van te snacken tijdens een gezellig vrouwenavondje of een filmavond. Of verras je bezoek op je verjaardag eens met deze bijzondere combi’s, dat wordt gegarandeerd leuk.

Mocht je zelf nog een leuk idee hebben voor een vultip gooi hem dan op social media onder de hashtag #buglesvultip. En dit kan natuurlijk ook een hartige dip zijn zoals met pesto, avocado of surimi, net wat jij lekker vindt. Zo verzamelen we alle lekkere ideetjes bij elkaar en is er altijd volop inspiratie voorhanden. Want met die Bugles raak je maar niet uitgedipt! Kijk ook op www.bugles.nl

3 x recepten vultips

Vultip 1: chocolade

1 zak Bugles Naturel
Melk of pure chocolade (ca. 100 gr)
Amandelen (ca. 50 gr)

Hak de amandelen met een hakmolen of keukenmachine fijn. Smelt de chocolade au bain-marie boven een pannetje met heet water. Dip de Bugles met het puntje in de chocolade en haal ze door de nootjes. Leg ze op een stukje bakpapier om ze te laten drogen.

Tip: je kunt ook de gesmolten chocolade in een mini fonduepannetje met waxinelichtje op tafel zetten met een bordje met de gehakte nootjes. Zo kunnen jij en je gasten zelf dippen.

Vultip 2: mango

1 zak Bugles Sweet Chilli
100 gr mango
200 gr roomkaas
3 eetlepels honing

 

Meng de roomkaas met de honing. Pureer de mango met een hakmolen of blender fijn. Roer het mangomengel in een paar scheppen door het roomkaasmengsel. Garneer eventueel met wat extra stukjes mango.

Tip: deze mango dip is extra lekker bij de licht pittige Sweet Chilli variant.

Vultip 3: karamel stroopwafel

1 zak Bugles Naturel
2 stroopwafels
5 blokjes fudge en een scheutje slagroom of gebruik karamelsaus
200 gr roomkaas
Snufje kaneel

 

Smelt de fudge au bain marie met een scheutje slagroom. Roer af en toe door, het duurt ca 15 min tot de fudge gesmolten is en er een karamelsaus ontstaat. Hak ondertussen de stroopwafels met een scherp mes of hakmolen fijn. Schep ze samen met een snufje kaneel door de roomkaas. Schep er ook 2 eetlepels van de karamelsaus door. Doe de dip in een kommetje en garneer met wat stukjes stroopwafel en wat extra karamelsaus.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Debby 24 augustus 2016 om 16:42

Met chocolade lijkt me lekker

Sandra 24 augustus 2016 om 16:37

hmmm lekker!

Tim Wils 24 augustus 2016 om 15:54

Leuke variatietips :)

Tim Wils 24 augustus 2016 om 14:20

Leuke variatietips :) bijna jarig, dus dan kan ik ze uitproberen.

Gerard Kleine Deters 24 augustus 2016 om 14:16

Lekkere recepten hoor!

Petra Cremers-Lucassen 21 augustus 2016 om 20:43

Vindt ik leuk