Bij het zien en het proeven van Côte d’Or BonBonBloc komen er meteen een aantal herinneringen naar boven van vroeger. Ik weet nog goed dat mijn ouders die repen chocolade met pralinevulling bijna standaard in huis hadden liggen, in de snoepmand in de kast om precies te zijn. En dat ik af en toe er een stukje van af snoepte in de hoop dat ze het niet zouden merken en soms verdween gewoon de hele reep ;).
Daarna ben ik de BonBonBloc repen een beetje uit het oog verloren totdat ik laatst deze nieuwe reep tegen kwam: BonBonBloc Crunchy . Deze heeft dezelfde intense, vertrouwde smaak en een heerlijke zachte pralinevulling maar dan gecombineerd met krokante stukjes biscuit. Hmmm, ik ben meteen weer fan!
Ben jij ook zo’n BonBonBloc liefhebber dan moet je naast deze nieuwe smaak ook zeker een keer dit recept voor de BonBonBloc crunchy chocolade cake proberen. De praline maakt de cake extra smeuïg en door de stukjes biscuit ontstaat er een crunchy bite. Er verdwenen maar liefst 2 hele repen in het beslag. Oké, 2 repen min 2 blokjes want die verdwenen net als vroeger gewoon in mijn mond!
Recept BonBonBloc crunchy cake
GEBAK – 25 MIN + 60 OVENTIJD – 12 PLAKKEN
Ingrediënten:
2 repen Côte d'Or BonBonBloc Crunchy
240 gr zachte boter + om in te vetten
1 pakje vanillesuiker
240 gr suiker
4 middelgrote eieren
1 theelepel bakpoeder
260 gr bloem
4 eetlepels cacaopoeder
Materialen:
Cakevorm van ca 28 tot 30 cm
Bakpapier
Mixer
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden (boven en onderwarmte). Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier. Mix de boter met suiker en vanillesuiker met een mixer romig.
Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag. Schep het cacaopoeder en het bakpoeder door de bloem en zeef dit bij het botermengsel. Schep een paar keer met een lepel door elkaar en mix daarna nog kort door. Breek de BonBonBloc praline crunchy in stukjes en schep ¾ door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en verdeel de overige stukjes chocolade over de cake. Zet de bakvorm ongeveer 60 tot 70 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is en laat hem daarna afkoelen. Mocht hij niet meteen los komen uit de vorm dan kun je er met een mes langs de randjes snijden.
hoi hoi, ik heb op 175 graden de cake voor 60 min gebakken en hij is zeker nog niet gaar. ik raadt aan een lagere temperatuur te gebruiken (150 graden) en dan zeker 70 min te bakken totdat hij helemaal gaar is. ook is het voor mij te veel cacao. ik raad aan er 2,5 - 3 eetlepels in te doen i.p.v 4. voor de rest is het een heerlijk en makkelijk recept!
Hoi ik ben liek
Ik kan toch ook gewoon een pak cakemix kopen en daar de repen doorheen doen?
Hoi Carola Ja dat kan denk ik ook wel :) Gr Sandra
Met 60 minuten was ie zeker niet gaar! Pas met 70 minuten met jammer genoeg een verbrande bovenlaag :/
Cake kun je beter op 150/160 graden bakken.. Dan verbrandt ie niet, en wordt ie meestal ook niet zo bol in het midden.. En dan kun je hem ook langer in de oven laten staan als ie nog niet gaar is...
in het recept staat 2x een theelepel bakpoeder, klopt dit en moeten het er dus twee zijn if gewoon 1 theelepel? Ik kon het in het recept ook niet zo snel vinden. Lijkt me heerlijk deze cake, ga ik zeker eens proberen!
Goedemiddag, Klopt het dat er 2x een theelepel bakpoeder staat? Ik hoor t graag Gr charissa
Hoi Charissa, Dat moet inderdaad 1 theelepel zijn, ik heb het net aangepast in het recept. Sorry voor de verwarring Groetjes Sandra