Kleurrijke kip tandoori bowl

Bowls zijn helemaal hip! Je hebt ze in allerlei soorten, maten en smaken. Zo kun je de dag bijvoorbeeld beginnen met een smoothiebowl en lunchen met een noedelbowl. En in deze blog deel ik het recept van één van mijn favoriete bowls, namelijk met kip tandoori!

Een bowl maken is heel makkelijk en leuk. Je combineert verschillende ingrediënten bij elkaar in een grote kom en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Als ik aan een bowl denk dan denk ik ook aan gezond. Vaak worden in de bowls namelijk veel groenten gebruikt, en daar houd ik van. Combineer verschillende kleurrijke groenten in je kom voor een extra smaakvol en mooi gerecht.

Een bowl helpt je dus al gauw aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten van 200 gram per avondmaal. Ik zelf probeer deze richtlijn ook te volgen maar haal dit helaas ook niet altijd. En ik ben niet de enige, 80% van de consumenten geeft aan deze norm niet te halen. En daarom daag ik jou uit samen met Knorr om mee toe doen als mijn Insider en een lekkere en inspirerende bowl te maken met veel groenten. De leukste recepten krijgen een plekje in het kookboek ‘Groentefeestje’ dat deze zomer in de supermarkten ligt. En het allermooiste en creatiefste recept krijgt tevens een workshop foodfotografie cadeau!

Bij de vernieuwde Wereldgerechten en Natuurlijk lekker maaltijdmixen van Knorr krijgen groenten ook volop de hoofdrol. Deze zomer bevatten de nieuwe verpakkingen namelijk recepten met minimaal 200 gram groenten per persoon en extra groente tips. Tevens bevatten de Natuurlijk Lekker mixen nu geen E-nummers, smaakversterkers en geur- en kleurstoffen. Alleen maar natuurlijke en herkenbare ingrediënten. En daar ben ik heel blij mee, want deze gerechten van Knorr lukken altijd.

Mijn Indiase kip tandoori bowl is een goed voorbeeld van een snelle maaltijd met extra veel groenten en een beetje hulp van Knorr. De combinatie van de romige kip in saus en knapperige komkommer en tomaatjes is echt heerlijk. En mocht je graag andere groenten willen gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Dat is het handige aan een bowl, je kunt makkelijk iets vervangen, toevoegen of weglaten.

Welke bowl lijkt jou lekker om te maken? Ik geef je alvast een paar ideetjes om je te inspireren. En iets verder in deze blog deel ik ook nog een aantal tips voor het maken van een lekkere én mooie bowl.

  • Burrito bowl met mais, avocado en tomaatjes
  • Nasi bowl met prei, taugé, paprika en gebakken eitje
  • Griekse kofta bowl met courgette, aubergine en tomaat
  • Chili con carne bowl met bonen, paprika en sla
  • Couscous bowl met gegrilde groenten

Insiders actie!
Ga jij de uitdaging aan? Maak een bowl met minimaal 200 gram groenten per persoon met behulp van een product van Knorr en geniet van een heerlijke maaltijd. En misschien wordt jouw recept wel opgenomen in het Groentefeestje kookboek. Hoe doe je mee?

  1. Schrijf je hier in om mee te doen.
  2. Je ontvangt een mail met daarin een bevestiging als jij bent uitgekozen als mijn Insider.
  3. Je ontvangt gratis een pakket thuis met de Maaltijdmix of Wereldgerechten van Knorr.
  4. Bedenk een lekker recept dat minimaal 200 gram groenten per persoon bevat en zet deze op de foto en deel op social media.
  5. De leukste recepten komen in het kookboek ‘Groentefeestje’ die komende zomer in de supermarkten ligt en de hoofdprijs is een workshop foodfotografie.

Tips voor het maken van een bowl

  • Bedenk van te voren welke kleuren mooi zijn bij elkaar. Bij deze kip tandoori bowl is het bijvoorbeeld niet mooi om de komkommer en sla naast elkaar te doen omdat ze allebei groen zijn.
  • Probeer het niet te netjes in de kom te doen. Het mag best een beetje rommelig zijn. En garneer de bowl met bijvoorbeeld wat nootjes of zaden voor een lekkere crunch en mooie garnering.
  • Gebruik je een gerecht met een saus, zoals bijvoorbeeld de tandoori saus, schep deze dan naast de rijst, couscous of noedels in de kom. Zo trekken de smaken hierin en kun je ze tijdens het eten makkelijk combineren.

Recept Kip tandoori bowl
HOOFDGERECHT – 30 MIN – 2 A 3 PERSONEN

Ingrediënten
1 x Knorr Kip Tandoori Wereldgerecht
300 gr kip
125 ml crème fraiche
4 pappadums
½ of een medium komkommer
1 gegrilde aubergine
150 gr cherrytomaatjes
Handje sla
Handje cashewnoten
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Snijd de kip in stukjes. Doe deze in een kom met de marinademix en olie en schep goed om en laat een paar minuten marineren. Breng ondertussen de rijst aan de kook en kook volgens de verpakking gaar. Verhit een pan en bak de kipblokjes zonder extra olie gaar in ca. 8 minuten. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk met een beetje olie. Verhit een grillpan en grill de plakken aubergine tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Voeg de sausmix en aangegeven hoeveelheid water toe aan de kip en roer goed door. Voeg de creme fraiche toe en laat nog een paar minuutjes pruttelen. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes. Doe de rijst, gegrilde aubergine, kip tandoori, tomaatjes, komkommer en sla in gedeeltes in een kom. Steek een paar stukken pappadum er in en garneer met wat grof gehakte cashewnoten.

Tips:

  • Vervang de pappadums ook eens door naanbrood
  • In plaats van gegrilde aubergine kun je ook gegrilde courgette gebruiken.
  • Voor een vegetarische versie kun je de stukjes kip vervangen door bijvoorbeeld tofu of gegrilde zoete aardappel.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Knorr.


Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Maria 10 maart 2018 om 14:36

Dit lijken me heerlijke gerechten, ben niet zo handig

Jelle janssen 9 maart 2018 om 09:35

Ziet er heerlijk en kleurrijk uit