Hoe organiseer je een Running Dinner + menu suggesties

 
Het begrip Running Dinner, ook wel een walking dinner genoemd, is steeds populairder aan het worden in Nederland. Het idee van zo'n dinner is dat elke gang op een andere locatie gegeten wordt. Het leuke hieraan is dat je op verschillende plaatsen komt en de gerechten dus heel divers en verrassend zijn. En wanneer je met zijn allen van locatie wisselt kan het eten meteen even zakken ;)
 
royal club 07

royal club 07

royal club 07

Een Running Dinner is gezellig om thuis te organiseren met bijvoorbeeld familie, vrienden of collega's. Samen genieten van gezelligheid zonder dat 1 persoon de hele tijd in de keuken staat of de drankjes moet verzorgen, de taken worden dus goed verdeeld. Het is handig om er voor te zorgen dat je tijdens het diner niet meer heel veel aan jouw gang hoeft te doen. De rest van de avond ben je namelijk niet thuis. Om je daarbij te helpen geef ik een aantal handige tips en heb ik 2 Running Dinner menu's samengesteld. En om goed te beginnen heb ik 2 Welcome Drinks bedacht en gemaakt, de recepten staan ook hieronder.

 
Wil je zelf je menu samenstellen dan vind je op mijn site genoeg keuze. En heb je iets lekkers gemaakt voor het Running Dinner laat dit dan weten op Facebook, Twitter of Instagram onder de hashtag #runningdinner. Veel plezier!
 
royal club 13
royal club 13

Tips:

- Geef een thema aan de avond. Dit maakt het makkelijker om een gerecht hier op aan te sluiten en zorgt voor één geheel. Organiseer bijvoorbeeld een Italiaanse Running Dinner of denk aan een Bohemian thema.Wil je helemaal los gaan? Zorg dan dat iedereen geheel in stijl gaat met bijvoorbeeld Mexicaanse sombrero’s, Hawaï bloemenkettingen of in een James Bond smoking.
 
- Met behulp van de website www.runningdinner.nl van Royal Club kun je in drie eenvoudige stappen een Running Dinner organiseren. Je kunt meteen een datum prikken en via Whats App, Facebook of E-mail mensen uitnodigen. Via het Spin the Bottle spel worden de gangen Welcome Drinks, voorgerecht, hoofdgerecht en toetje verdeeld. Tijdens en na het Running Dinner kun je zelfs het Dinner ranken en kijken welk groepje of persoon het beste heeft gescoord. Doe je best zou ik zeggen!
 
- Wil je tijdens het Running Dinner niet compleet verrast worden, laat dan iedereen enveloppen maken met daarin de naam van het gekozen gerecht en geef deze van te voren aan de persoon die de gang voor jou bereidt (wel goed dichtplakken natuurlijk). Tijdens het eten wordt de envelop geopend en lees je wat het volgende gerecht gaat worden.
 

Running Dinner menu 1:

 
royal club 03
Welkomstdrankje: Royal Berry.
Voor 4 drankjes:
Stuk of 30 blauwe bessen
2 limoenen
ijsblokjes
Royal Club Ginger Ale
Verse munt
 
Pureer de besjes (bewaar er een paar voor garnering) met het sap van de limoenen met een staafmixer tot een glad papje. Haal dit door een zeef en druk er met een lepel het sap door en vang dit op. Verdeel het bessensap over 4 glazen. Doe wat ijs en een paar hele besjes in het glas en vul het glas verder met Royal Club Ginger Ale. Decoreer met verse munt en een prikkertje met besjes. Alcohol-tip: voeg een scheutje gin toe.
 
royal club 03
Makkelijk van te voren te bereiden, Voor het serveren hoef je alleen nog maar de croutons en schijfjes citroen toevoegen
 
royal club 03
Een ovengerecht is ideaal omdat je deze alleen een paar minuten hoeft op te warmen in de oven na het bereiden. Deze sinaasappel met kip is lekker met een couscoussalade of met aardappeltjes.
 
 royal club 03
Maak dit toetje van te voren en voeg pas vlak voor het serveren het suikerlaagje toe en brand deze krokant.
 

Running dinner menu 2:

 
royal club 13
Welkomstdrankje: pear tonic.
Voor 4 drankjes:
1 peer
Perensap
Royal Club Tonic
4 kaneel stokjes
1 citroen
IJsblokjes
 
Pers de citroen uit en verdeel het sap over de glazen. Snijd de peer in dunne plakjes en doe een paar plakjes in de glazen. Voeg een paar ijsklontjes toe en ongeveer 1/3 deel perensap toe en 2/3 deel Tonic. Steek er een kaneelstokje in en maak het glas af met een partje citroen. Alcohol-tip: voeg een scheutje vodka toe.
 
royal club 13
Soep is ideaal om van te voren te maken (vaak is hij de volgende dag nog lekkerder). Warm de soep even op, gratineer de broodjes en je bent klaar.
 
royal club 13
Hoofdgerecht: Zalm met spek en dillepesto.
Zalm is snel gaar en de dillepesto kun je al dag(en) van te voren maken. Lekker met een frisse salade.
 
royal club 13
Dit ijskoude toetje kun je in de vriezer bewaren en ongeveer 15 min voor het serveren er uit halen. Maak het dan af met wat slagroom, bessen en chocolade.
 
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel