Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde varkensrolletjes

Lekkere varkensrolletjes gevuld met spinazie en champignons in een romige saus van paprika en tomaat.

Ingrediënten
Ca 500 gr dunne varkenslapjes
200 gr verse spinazie
150 gr kastanjechampignons, in kleine stukjes
2 eetl geroosterde pijnboompitten
200 gr tomatensaus
Pot geroosterde rode paprika
100 ml kookroom
Peper en zout
1 eetl olijfolie
1 eetl boter
 
Materialen
Staafmixer of keukenmachine
Zeef of vergiet
 
Bereiding
Sla het vleeg plat met een vleeshamer. Je kunt ook het deeg afdekken met huishoudfolie en plat slaan met een deegroller. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de champignons 3 minuten aan. Voeg de spinazie in etappes toe en bak tot dat alles geslonken is. Laat het mengsel uitlekken in een zeef of verhiet. Druk met een bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Schep op ieder varkenslapje een lepel van het spinaziemengsel en bestrooi met wat pijnboompitten. Rol de lapjes op en steek vast met een prikker. Bak de gevulde vleesrolletjes in de boter op gematigd vuur in ca 10 minuten gaar. Maak ondertussen de saus; Snijd de greoosterde paprika’s in stukjes en doe samen met 3 eetl water in een ketel en breng aan de kook. Pureer de parika met een staafmixer of in de keukenmachine helemaal fijn. Zet weer terug op het vuur en voeg de tomatensaus, peper en zout toe en roer goed door. Voeg als laatste de kookroom toe en verwarm goed door. Schenk de saus bij de vleesrolletjes en laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer de rolletjes samen met de saus en bestrooi eventueel nog met wat pijnboompitten. Lekker met een salade en/of frieten.
 
 
Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst