Kipballetjes met paksoi
Gezonde Oosterse maaltijd met frisse kipballetjes, geroerbakte paksoi en cashewnoten
Ingredienten
300 gr rijst
1 eetl sojasaus
3 eetl hoisinsaus
1 kg paksoi
1 eetl wokolie
Stukje gember van ca 2 cm, fijn gesneden
4 eetl cashewnoten
Kipballetjes:
400 gr kipgehakt
Rasp van 1 limoen
1 teentje knoflook
Snufje gemalen koriander
1 ei
3 eetl paneermeel (of meer)
Bereiding
Voeg alle ingrediënten voor de kipballetjes bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar. Voeg paneermeel toe totdat het gehakt niet meer al te veel plakt en makkelijk bewerkbaar is.






Bak de gember in de pan en voeg de paksoi toe. Bak deze in 5 minuten en voeg de sojasaus en hoisinsaus toe. Voeg de kipballetjes weer toe aan de pan en verwarm samen met de cashewnoten mee. Serveer met de rijst en wat kroepoek.


