Kipballetjes met paksoi

Gezonde Oosterse maaltijd met frisse kipballetjes, geroerbakte paksoi en cashewnoten

Ingredienten
300 gr rijst
1 eetl sojasaus
3 eetl hoisinsaus
1 kg paksoi
1 eetl wokolie
Stukje gember van ca 2 cm, fijn gesneden
4 eetl cashewnoten
 
Kipballetjes:
400 gr kipgehakt
Rasp van 1 limoen
1 teentje knoflook
Snufje gemalen koriander
1 ei
3 eetl paneermeel (of meer)
 
Bereiding
Voeg alle ingrediënten voor de kipballetjes bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar. Voeg paneermeel toe totdat het gehakt niet meer al te veel plakt en makkelijk bewerkbaar is.
 
kipballetjes met paksoi 01
kipballetjes met paksoi 01
kipballetjes met paksoi 01
Verhit een scheutje wokolie in een wokpan en bak de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar en rondom bruin. Kook ondertussen ook de rijst volgens de verpakking. Haal de kipballetjes uit de pan. Snijd de harde stronk (ca 5 cm) van de paksoi en snij de rest in reepjes en was deze in een vergiet.
 
kipballetjes met paksoi 01
kipballetjes met paksoi 01
kipballetjes met paksoi 01
Bak de gember in de pan en voeg de paksoi toe. Bak deze in 5 minuten en voeg de sojasaus en hoisinsaus toe. Voeg de kipballetjes weer toe aan de pan en verwarm samen met de cashewnoten mee. Serveer met de rijst en wat kroepoek. 
 
kipballetjes met paksoi 01
kipballetjes met paksoi 01
kipballetjes met paksoi 01

 

 

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.