Tagliatelle met pompoen

Ondanks dat ik niet van koud en guur weer houd, ben ik toch dol op de laatste maanden van het jaar. Dit komt omdat er dan weer volop paddenstoelen, stoofperen, en pompoenen beschikbaar zijn. De afgelopen tijd heb ik dan ook heel wat lekkere gerechten met deze ingrediënten gemaakt. Een van mijn favoriete recepten is deze tagliatelle met pompoen en spinazie. Door de pompoen te pureren en te combineren met verschillende kruiden en Alpro Cuisine krijg je een heerlijke romige saus voor over de pasta.
 
Alpro Cuisine is gemaakt van soja en is een plantaardige variatie op kookroom. Het is ideaal voor in de soep, quiche of in een saus. Ook voor mensen met een lactose intolerantie is dit een goed alternatief.
 
Alpro-soja-cuisine-ingredienten-site

Vegetarische tagliatelle met pompoen en spinazie

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 4 PERSONEN **
 
Ingrediënten
400 gram tagliatelle pasta
1 pakje Alpro soya cuisine a 250 ml
1 flespompoen
2 theelepels kurkuma
Mespunt chilipoeder (naar smaak)
Aantal takjes fijn gesneden verse oregano (of 1 theelepel gedroogde)
6 dl water
4 sjalotten
4 tenen knoflook
Scheutje olijfolie
200 gr gewassen verse spinazie
Handje pijnboompitten, geroosterd
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en verwijder de draden en pitten met een lepel. Snijd 3/4 van de pompoen in grove stukken. Snijd de overgebleven pompoen in blokjes en plaats in een ovenschaal. Besprenkel de pompoen met olijfolie, de helft van de kurkuma, een beetje chilipoeder naar smaak en de fijngesneden oregano. Vermeng goed en breng op smaak met peper en zout. Bak de pompoenblokjes in de oven, in 25 minuten gaar. Snipper de sjalotten en knoflook.
 
Alpro-soja-cuisine-making-of-1

Alpro-soja-cuisine-making-of-1

Alpro-soja-cuisine-making-of-1

Verhit olijfolie en fruit de grove pompoen stukken samen met de helft van de sjalotten en knoflook. Voeg de resterende kurkuma en nog een beetje chilipoeder toe. Voeg na 5 minuten het water toe en gaar de pompoen in 10 minuten. Pureer de pompoen in de blender, voeg de Alpro soya cuisine toe. Breng op smaak met peper en zout.

 
Alpro-soja-cuisine-making-of-1

Alpro-soja-cuisine-making-of-1

Alpro-soja-cuisine-making-of-1
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout in ongeveer 7 minuten gaar. Verhit olijfolie in een pan, bak de resterende sjalotten en knoflook samen met de gewassen spinazie en breng op smaak met peper en zout.
 
Giet de tagliatelle af, besprenkel met olijfolie en verdeel over de borden. Verdeel de pompoenpuree over de tagliatelle, samen met de spinazie en pompoenblokjes en maak af met een paar pijnboompitten.
 
alpro cuisine 02

Dit is een gesponsord bericht

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel