Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkoolschotel met kerriesaus

Bloemkoolroosjes met spek en tomaatjes in een heerlijke romige kerriesaus

Ingrediënten
  • 600 gr bloemkool in roosjes
  • 8 plakken spek
  • 10 tomaatjes
  • peterselie
  • 1 portie kerriesaus
  • Rijst of aardappels voor er bij te serveren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkool 8 minuutjes voor. Snijd de ontbijtspek in reepjes. Giet de bloemkool af en doe met de helft van de spek in een ovenschaal. Verdeel ook de tomaatjes er over.

bloemkool_kerrie_schotel_01.jpg
bloemkool_kerrie_schotel_02.jpg
bloemkool_kerrie_schotel_03.jpg

Giet de kerriesaus er over heen en verdeel als laatste de rest van de spek er over. Zet 15 minuutjes in de oven. Garneer met wat peterselie. Serveer de bloemkoolschotel met wat rijst of wat aardappeltjes.

Beoordeling (108 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst