Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkoolschotel met kerriesaus

Bloemkoolroosjes met spek en tomaatjes in een heerlijke romige kerriesaus

Ingrediënten
  • 600 gr bloemkool in roosjes
  • 8 plakken spek
  • 10 tomaatjes
  • peterselie
  • 1 portie kerriesaus
  • Rijst of aardappels voor er bij te serveren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkool 8 minuutjes voor. Snijd de ontbijtspek in reepjes. Giet de bloemkool af en doe met de helft van de spek in een ovenschaal. Verdeel ook de tomaatjes er over.

Giet de kerriesaus er over heen en verdeel als laatste de rest van de spek er over. Zet 15 minuutjes in de oven. Garneer met wat peterselie. Serveer de bloemkoolschotel met wat rijst of wat aardappeltjes.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×