Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkoolschotel met kerriesaus

Bloemkoolroosjes met spek en tomaatjes in een heerlijke romige kerriesaus

Ingrediënten
  • 600 gr bloemkool in roosjes
  • 8 plakken spek
  • 10 tomaatjes
  • peterselie
  • 1 portie kerriesaus
  • Rijst of aardappels voor er bij te serveren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkool 8 minuutjes voor. Snijd de ontbijtspek in reepjes. Giet de bloemkool af en doe met de helft van de spek in een ovenschaal. Verdeel ook de tomaatjes er over.

Giet de kerriesaus er over heen en verdeel als laatste de rest van de spek er over. Zet 15 minuutjes in de oven. Garneer met wat peterselie. Serveer de bloemkoolschotel met wat rijst of wat aardappeltjes.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×