Kokostaart met frambozen

Heerlijke frisse taart met frambozen en geraspste kokos onder een laag crumble 

Ingrediënten
50 gr geraspte kokos
250 gr frambozen
175 gr boter
150 gr suiker
Paar druppels vanille extract
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr bloem
175 ml melk + 1 theel
 
Crumble:
75 gr bloem
50 gr koude boter
50 gr witte basterdsuiker
 
Materialen
Springvorm van ca 20 tot 22 cm
 
Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter en bekleed eventueel de bodem van de springvorm met bakpapier. Mix de boter, suiker en vanille extract tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door. Schep daarna met een lepel de bloem, zelfrijzend bakmeel en de melk er door heen. Roer als laatste ongeveer 10 gr kokos er door en schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenzijde glad en verdeel de frambozen er over. Meng 30 gr kokos door een heel klein beetje melk zodat de kokos een beetje vochtig word. Verdeel de kokos over de frambozen en het beslag. Voor de crumble kneed je met je vingertoppen de koude boter door de bloem. Voeg de suiker toe en kneed nog even door totdat er allemaal deeg kruimels ontstaan. Strooi de kruimels over de taart en zet deze laag in de oven. Bak de frambozen kokostaart ongeveer 70 min in de oven. Omdat de taart best ‘nat’ is duurt het even voordat hij helemaal gaar is. Zet hem eventueel nog iets langer in de oven. Mocht hij donker worden van boven dan kun je afdekken met aluminiumfolie. Laat de cake afkoelen en bestrooi met wat van de overgebleven kokos. 

 

410 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.