Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini cheesecakes met cranberry

Lekkere kleine cheesecakejes met cranberry topping voor de high tea
Ingredienten
100 gr country koekjes (of soortgelijk)
4 eetl boter, gesmolten
1 eetl suiker
300 gr roomkaas
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
200 ml creme fraiche
2 eieren
1 eetl maizena
150 gr verse cranberries
75 ml sinaasappelsap
2 eetl suiker
 
Materialen
Muffinbakblik met 24 papieren muffinvormpjes
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 140 graden. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Roer 1 eetl suiker er door en verdeel daarna over de bodem van de muffinvormpjes. Druk de koekjes aan met de bolle kan van een lepeltje. Zet de vormpjes met de koekjesbodem 5 min in de oven. Mix de roomkaas met een mixer romig.
 
mini cheesecake met cranberry01
mini cheesecake met cranberry02
mini cheesecake met cranberry03
Voeg de suiker, vanillesuiker en snufje zout toe en mix dit mee totdat alles goed opgenomen is. Voeg de eieren een voor een er bij mix tot een gladde massa. Doe als laatste de creme fraiche en maizena er bij en mix dit heel kort er door heen. Vul de muffinvormpje tot iets onder de rand met het roomkaas-mengsel. Bak de cheesecakes in ongeveer 25 tot 30 min gaar. Controleer of ze goed gestold zijn en laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze daarna minimaal 4 uur in de koelkast. Een hele nacht zou het beste zijn.
 
mini cheesecake met cranberry04
mini cheesecake met cranberry05
mini cheesecake met cranberry06
Voor de cranberry topping verwarm je het sinaasappelsap met de suiker in een pannetje. Voeg de verse cranberries toe en laat ongeveer 10 min zachtjes koken. De cranberries knappen kapot en er ontstaat een rode saus. Roer een paar keer goed door en laat daarna afkoelen. De saus dikt onder het afkoelen nog wat in. Schep voor het serveren wat van de cranberrie compote op de cheesecakjes.
Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes