Aardappel paprikasoep

Makkelijk recept voor romige aardappelsoep met gegrilde paprika en een pittige bite van groene peper

Ingrediënten
1 ui
400 gr aardappelen, geschild en in blokjes
1 pot geroosterde rode paprika a 465 gr
1 theel gemalen komijn
1 theel paprikapoeder
800 ml groentebouillon
Paar takjes verse koriander
1 verse groene lombok peper (of uit pot, maar dan kun je er wel 2 of 3 nemen)
1 eetl citroensap
150 ml creme fraiche
1 eetl olijfolie
 
Materialen
staafmixer
schuimspaan
 
Bereiding
Snij de ui en de groene peper klein en fruit deze in een beetje olijfolie aan. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes. Voeg de paprika, komijn, wat verse koriander en paprikapoeder toe en bak een minuutje of twee mee. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze 15 min mee. Schep met een schuimspaan ongeveer 1/3 van de paprika en aardappelblokjes uit de pan en houd deze apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer fijn. Roer de citroensap en creme fraiche door de soep. Proef of er misschien nog een beetje peper of zout bij moet. Schep de stukjes paprika en aardappel weer bij de soep en verwarm nog een minuutje door. Serveer de soep met wat verse koriander en eventueel wat brood.
 
Let op: niet elke peper is hetzelfde, let daar op als je de soep wat milder of juist wat pittiger wilt hebben.
 
35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.