Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappel paprikasoep

Makkelijk recept voor romige aardappelsoep met gegrilde paprika en een pittige bite van groene peper

Ingrediënten
1 ui
400 gr aardappelen, geschild en in blokjes
1 pot geroosterde rode paprika a 465 gr
1 theel gemalen komijn
1 theel paprikapoeder
800 ml groentebouillon
Paar takjes verse koriander
1 verse groene lombok peper (of uit pot, maar dan kun je er wel 2 of 3 nemen)
1 eetl citroensap
150 ml creme fraiche
1 eetl olijfolie
 
Materialen
staafmixer
schuimspaan
 
Bereiding
Snij de ui en de groene peper klein en fruit deze in een beetje olijfolie aan. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes. Voeg de paprika, komijn, wat verse koriander en paprikapoeder toe en bak een minuutje of twee mee. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze 15 min mee. Schep met een schuimspaan ongeveer 1/3 van de paprika en aardappelblokjes uit de pan en houd deze apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer fijn. Roer de citroensap en creme fraiche door de soep. Proef of er misschien nog een beetje peper of zout bij moet. Schep de stukjes paprika en aardappel weer bij de soep en verwarm nog een minuutje door. Serveer de soep met wat verse koriander en eventueel wat brood.
 
Let op: niet elke peper is hetzelfde, let daar op als je de soep wat milder of juist wat pittiger wilt hebben.
 
Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel