Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Andijviestamppot met gehaktballen

Hollandse kost; andijviestamppot met walnoten en zelfgemaakte gehaktballen

 
Ingrediënten
1 kilo aardappelen
400 gr andijvie
125 gr roomkaas met knoflook en kruiden
60 gr walnoten
200 ml warme melk
Zwarte peper
Snufje nootmuskaat
 
400 gr half om half gehakt
1 ei
2 theel gehaktkruiden
1 eelt ketchup
3 eelt paneermeel (of meer)
Klontje boter
 
Bereiding
Schil de aardappelen en breng ze in een ruime hoeveelheid water en kook ze in 20 minuten gaar. Maak ondertussen de gehaktballen; meng het gehakt met de kruiden, ei, ketchup en paneermeel. Als het gehakt nog wat plakkerig is voeg je nog een beetje paneermeel toe. Draai er 8 mooi balletjes van en haal ze nog even door het paneermeel voor een extra krokant korstjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin, Draai het vuur zacht en laat ze nog 15 minuten door braden. Keer ze af en toe om. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper. Schenk de melk erbij en roer de roomkaas er door. Schep de andijvie er door heen en voeg een snufje nootmuskaat en een beetje peper toe. Roer als laatste de walnoten er door heen. Serveer de andijviestamppot met de gehaktballen.

 

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×