Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appelcrumble

Authentiek recept voor heerlijke appel-crumble met nootjes en kaneel
 
Ingrediënten
2 grote appels
300 gr. bloem
150 gr. gewone suiker
200 gr. boter
50 gr. bruine basterdsuiker
50 gram ongezouten notenmix (fijngehakt)
snufje zout
1 theelepel kaneel
citroensap
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd de appels in partjes. 
Meng de bloem, suiker en snufje zout in een kom. Voeg boter toe en meng het erdoor tot het deeg uit kleine kruimelstukjes bestaat. Meng de noten erdoor. Vet een ovenschaal in, meng de appeltjes met de basterdsuiker en verdeel over de bodem. Sprenkel er wat citroensap over, strooi de kaneel eroverheen. Verdeel het kruimeldeeg erover totdat alle appels bedekt zijn. Zet de schaal ongeveer 40 min in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.
Beoordeling (58 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst