Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appelcrumble

Authentiek recept voor heerlijke appel-crumble met nootjes en kaneel
 
Ingrediënten
2 grote appels
300 gr. bloem
150 gr. gewone suiker
200 gr. boter
50 gr. bruine basterdsuiker
50 gram ongezouten notenmix (fijngehakt)
snufje zout
1 theelepel kaneel
citroensap
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd de appels in partjes. 
Meng de bloem, suiker en snufje zout in een kom. Voeg boter toe en meng het erdoor tot het deeg uit kleine kruimelstukjes bestaat. Meng de noten erdoor. Vet een ovenschaal in, meng de appeltjes met de basterdsuiker en verdeel over de bodem. Sprenkel er wat citroensap over, strooi de kaneel eroverheen. Verdeel het kruimeldeeg erover totdat alle appels bedekt zijn. Zet de schaal ongeveer 40 min in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×