Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appelcrumble

Authentiek recept voor heerlijke appel-crumble met nootjes en kaneel
 
Ingrediënten
2 grote appels
300 gr. bloem
150 gr. gewone suiker
200 gr. boter
50 gr. bruine basterdsuiker
50 gram ongezouten notenmix (fijngehakt)
snufje zout
1 theelepel kaneel
citroensap
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd de appels in partjes. 
Meng de bloem, suiker en snufje zout in een kom. Voeg boter toe en meng het erdoor tot het deeg uit kleine kruimelstukjes bestaat. Meng de noten erdoor. Vet een ovenschaal in, meng de appeltjes met de basterdsuiker en verdeel over de bodem. Sprenkel er wat citroensap over, strooi de kaneel eroverheen. Verdeel het kruimeldeeg erover totdat alle appels bedekt zijn. Zet de schaal ongeveer 40 min in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.
Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette