Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appelcrumble

Authentiek recept voor heerlijke appel-crumble met nootjes en kaneel
 
Ingrediënten
2 grote appels
300 gr. bloem
150 gr. gewone suiker
200 gr. boter
50 gr. bruine basterdsuiker
50 gram ongezouten notenmix (fijngehakt)
snufje zout
1 theelepel kaneel
citroensap
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd de appels in partjes. 
Meng de bloem, suiker en snufje zout in een kom. Voeg boter toe en meng het erdoor tot het deeg uit kleine kruimelstukjes bestaat. Meng de noten erdoor. Vet een ovenschaal in, meng de appeltjes met de basterdsuiker en verdeel over de bodem. Sprenkel er wat citroensap over, strooi de kaneel eroverheen. Verdeel het kruimeldeeg erover totdat alle appels bedekt zijn. Zet de schaal ongeveer 40 min in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×