Appel crumble

Lekkere warme applecrumble met een krokante kruimellaag en karamelsaus, lekker als gebak of als dessert met een bol ijs

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Karamelsaus:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 160 graden. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de bakvorm en vet de rest in met een beetje boter. Zeef de bloem en maizena samen in een kom. Roer de suiker er door. Snijd de boter ik kleine blokjes en voeg toe aan het meel. Kneed dit met je vingers tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg in 2 helften.

 Zet één kom weg en voeg aan de andere kom een eitje toe en een klein beetje bloem en kneed tot een bal. Verdeel het deeg over de bodem, je kunt het eerst uitrollen of met je handen over de bodem plat drukken. Prik wat gaatjes in de bodem en zet ongeveer 20 min in de oven.

 Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes. Voeg een paar druppels citroensap toe tegen het verkleuren en schep de vanillesuiker en kaneel er door. Hak de pecannoten grof en schep door de overgebleven deegkruimels. Haal de vorm uit de oven en verdeel de appels er over. Bestrooi met de noten crumble en druk ietsjes aan. Zet de appel kruimel taart ongeveer 50 min in de oven, tot hij iets bruin begint te kleuren.

 Maak ondertussen de karamelsaus. Verhit de suiker en het water in een pannetjes zonder te roeren. Als de bellen licht bruin beginnen te kleuren zet je het vuur uit en roer je de slagroom er door met een garde. Laat het mengsel nog iets indikken en daarna afkoelen. Serveer de appel kruimel taart met de karamelsaus.

 Tip: in plaats van een vierkante ovenvorm kun je ook een ronde vorm of ovenschaal gebruiken of losse kleine eenpersoons ovenschaaltjes. Ook lekker met wat rozijnen in de vulling.

 

131 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.