Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appelgebakje met vanillesaus

Kerstrecept: makkelijk gebakje met stukjes appel, kaneel en nootjes geserveerd met een zelfgemaakte vanillesaus
Ingrediënten
10 velletjes bladerdeeg
3 appels
1 theel kaneel
3 eetl rozijnen
3 eetl pecan of walnoten
1 eetl suiker
2 eetl paneermeel
Boter om in te vetten
Poedersuiker om te bestrooien
 
Vanillesaus:
100 ml slagroom
100 ml melk
40 gr suiker
2 eidooiers
1 vanillestokje
 
Materialen
Muffin bakvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en vet de bakvorm in met een beetje boter. Schil de appel en snijd in stukjes. Schep de kaneel, rozijnen, nootjes en 1 eetl suiker door de appel. Duw de velletjes bladerdeeg in de muffin vormpjes. Dit mag best nonchalant gebeuren en de randen van het bladerdeeg mogen er wat bovenuit steken. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel. Verdeel de stukjes appel over de bladerdeeg bakjes en zet ze ongeveer 18 minuten in de oven.
 
appelgebakje met vanille saus01
appelgebakje met vanille saus02
appelgebakje met vanille saus03
Maak ondertussen de vanillesaus. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er uit. Breng de slagroom, melk en vanillemerg zachtjes in een pannetje aan de kook. Giet de kokende room bij de eidooiers, roer de suiker er bij en klop met een garde goed door. Doe het mengsel terug in de pan en laat zachtjes door verwarmen. Let op, het mengsel mag niet meer koken. Roer af en toe door totdat het de juiste dikte heeft. Bestrooi de appel gebakjes met wat poedersuiker en serveer ze met de vanillesaus. Ze zijn zowel warm als koud lekker.
 
appelgebakje met vanille saus04
appelgebakje met vanille saus05
appelgebakje met vanille saus06
 
Beoordeling (61 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette