Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Courgettesalade met basilicum

Heerlijke salade met in balsamicoazijn gemarineerde courgettelinten, kaas en rode peper
Ingrediënten 
1 grote courgette
2 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
75 gr sla (rucolamelange)
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Handje verse basilicumblaadjes
1 rode peper
peper en zout
4 eetlepels parmezaanse kaas snippers
 
Materialen
Kaasschaaf of mandoline
Grillpan (koekenpan kan eventueel ook)
 
Bereiding
Was de courgette en snijd er dunne lange plakken van met de kaasschaaf of met een mandoline. Roer de balsamicoazijn en olijfolie door elkaar. Bestrijk alle plakken courgette aan de voor en achterzijde met het balsamicomengsel (bewaar het overgebleven mengsel). Verhit een grillpan, een koekenpan kan ook maar dan krijg je geen mooie grillstrepen. Bak de courgettelinten aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Leg ze daarna op een bord en bestrooi met een beetje peper en zout.
 
salade met courgettelinten 01
salade met courgettelinten 01
salade met courgettelinten 01
salade met courgettelinten 01
Verdeel de sla over 4 borden. Leg de gegrilde courgettelinten er op. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd heel fijn. Bestrooi de courgettesalade met de pijnboompitten, kaas, basilicumblaadjes en rode peper. Besprenkel de salade met het overgebleven balsamicomengsel. Serveer lauwwarm of koud.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×