Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Courgettesalade met basilicum

Heerlijke salade met in balsamicoazijn gemarineerde courgettelinten, kaas en rode peper
Ingrediënten 
1 grote courgette
2 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
75 gr sla (rucolamelange)
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Handje verse basilicumblaadjes
1 rode peper
peper en zout
4 eetlepels parmezaanse kaas snippers
 
Materialen
Kaasschaaf of mandoline
Grillpan (koekenpan kan eventueel ook)
 
Bereiding
Was de courgette en snijd er dunne lange plakken van met de kaasschaaf of met een mandoline. Roer de balsamicoazijn en olijfolie door elkaar. Bestrijk alle plakken courgette aan de voor en achterzijde met het balsamicomengsel (bewaar het overgebleven mengsel). Verhit een grillpan, een koekenpan kan ook maar dan krijg je geen mooie grillstrepen. Bak de courgettelinten aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Leg ze daarna op een bord en bestrooi met een beetje peper en zout.
 
salade met courgettelinten 01
salade met courgettelinten 01
salade met courgettelinten 01
salade met courgettelinten 01
Verdeel de sla over 4 borden. Leg de gegrilde courgettelinten er op. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd heel fijn. Bestrooi de courgettesalade met de pijnboompitten, kaas, basilicumblaadjes en rode peper. Besprenkel de salade met het overgebleven balsamicomengsel. Serveer lauwwarm of koud.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×